75'
90+5'
2 - 3
90+5'

Oud-Heverlee Leuven heeft zich opnieuw in de top 4 van het klassement geworsteld na een onwaarschijnlijke partij bij Essevee. OHL kwam 2-0 achter, maar wiste die achterstand uit na een betere tweede helft. In het slot miste Hubert vanaf de stip, maar Mercier kreeg een herkansing. En zo trok de ploeg van Brys toch nog een driepunter uit de modder.

Zulte Waregem - OHL in een notendop:

• Sleutelmoment: In de slotfase loopt Bostyn de doorgebroken Henry omver en de bal gaat op de stip. De doelman zet zijn fout recht en redt de penalty van Hubert. Maar omdat Bostyn te snel vertrokken was, krijgt OHL een herkansing. Mercier profiteert en schenkt OHL de zege.

• Man van de match: Bij OHL mogen ze nog maar eens merci zeggen aan Xavier Mercier. De Fransman worstelde vanavond duidelijk met het zware veld, maar was toch alweer beslissend. Hij bracht OHL kort na de 2-0 weer in de wedstrijd en zorgde in de extra tijd voor de winning goal.

• Opvallend: Alweer 3 doelpunten erbij voor OHL. De promovendus blijft zo de enige ploeg in 1A die al in elke wedstrijd raak trof. Na 22 wedstrijden zit OHL aan 39 stuks. Opmerkelijk, 23 daarvan maakte het buitenshuis.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - OHL (2-3)

Mercier brengt OHL weer in de wedstrijd na 2-0-achterstand

Het Regenboogstadion leek bij de start van de wedstrijd meer op het Regenstadion. Het veld van Zulte Waregem was al een klein drama en dat werd er door de hevige regenval niet beter op. Geen cadeau voor OHL, maar toch schoten de bezoekers het best uit de startblokken. Sowah kreeg meteen een uitgelezen kans, Deschacht kon zijn schot nog net afblokken.

Mercier zette Bostyn wél aan het werk met een strakke knal, maar na wat gegrabbel naar de bal kon de doelman ook die poging onschadelijk maken. Zulte Waregem kon pas na een kwartier een eerste keer dreigen, een schot

van Bruno strandde in het zijnet.

Op het halfuur klom de thuisploeg op voorsprong, toen OHL de bal niet wegkreeg na een hoekschop. Romo kon een schot van De Bock nog keren, maar was kansloos tegen de rebound van Armenakas. Kort voor de rust verdubbelde Essevee zijn voorsprong. Na een slim tikje van Marcq plaatste De Smet zijn eerste competitiedoelpunt in de verste hoek.

Een stevige domper voor OHL, maar dat reageerde meteen. Mercier kreeg wel erg veel vrijheid op een gemeten voorzet van Vlietinck en kopte van dichtbij simpel de aansluitingstreffer in doel. Bruno maakte er bijna nog 3-1 van, maar zijn afgeweken schot ging net naast.

Ref Vergoote roept de OHL-bank tot de orde: “Al dat theater!”

Herkansing bij late penalty levert OHL volle buit op

OHL begon met frisse moed aan het tweede bedrijf en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Op het uur kwamen de bezoekers er ook bijzonder dicht bij toen De Norre plots alleen voor Bostyn kwam, maar de doelman voorkwam de 2-2 met een knappe voetreflex.

OHL bleef baas, Romo moest slechts 1 keer zijn kunnen tonen toen Bruno het probeerde vanuit een scherpe hoek. De inbreng van Eppiah maakte de bezoekers nog wat sterker. Hij liet eerst nog een grote kans onbenut, maar
maakte dat goed met een perfecte assist voor Henry. Met zijn 16e competitietreffer bracht die OHL een kwartier voor het einde verdiend langszij.

Meteen daarna maakte Henry er bijna 2-3 van na mistasten van Humphreys, maar die kon zijn schot nog net over doel deviëren. Kort voor het einde speelde Henry alweer een hoofdrol. De bal ging op de stip toen hij in de zestien omver gelopen werd door Bostyn. Die pareerde de penalty van Hubert, maar was te snel vertrokken. De herkansing van Mercier ging wél binnen en zo ging OHL op de valreep met de 3 punten lopen.

Doelman Bostyn eist hoofdrol op in de slotminuten: van intens geluk naar grote woede

Brys: "Het lijkt een beetje heroïsch zelfs"

Brys verraste door uiteindelijk toch niet met Benkovic achterin te beginnen, maar met Hubert. Een bewuste zet? "Benkovic voelde iets tijdens de opwarming en op dit veld durfde ik geen risico's nemen."

Over de match was de OHL-trainer uiteraard tevreden. "We vonden de mindere punten van Zulte goed en ook in de 1e helft hadden wij meer kansen, al scoren zij wel twee keer. In de tweede helft was het een mentale en fysieke slag en wij waren veruit de betere. We duwden de tegenstander plat en uiteindelijk begaven ze het."

"Die 2-1 net voor de rust gaf moed en we hebben de tegenstander opgegeten. Ik kijk niet naar de stand, maar ik heb tegen de spelers wel gezegd dat dit een kantelmatch was. Veel mensen praten over OHL, ze kunnen zich in de kijker spelen, maar we moesten wel punten blijven pakken. En dan dit scenario, een dubbele achterstand ophalen en die penaltyfase, het is een beetje heroïsch zelfs."

90+10' tweede helft
90+10'

Na meer dan 99 minuten maakt scheidsrechter Vergoote een einde aan de wedstrijd. Na een dolle slotfase pakt OHL de volle buit. De bezoekers kwamen terug van een 2-0-achterstand, Mercier zorgde in de extra tijd vanaf de penaltystip voor de winning goal.

90+7'
90+7'

Er waren al 4 minuten bij gekomen en daar tellen we nu nog eens 4 minuten bij. Kan Zulte Waregem daar nog iets uit puren?

90+5'

Mercier doet het wél voor OHL!

De herkansing is voor Mercier en die zet de strafschop wél om, al zat Bostyn er opnieuw bij. OHL komt zo in de extra tijd alsnog op voorsprong. Bostyn is razend.

90+4'

Penalty moet hernomen worden!

Bostyn is volgens de VAR te snel vertrokken bij de strafschop van Hubert. OHL mag het nog eens proberen.

90+3'
90+2'

Bostyn redt de penalty!

Hubert laat het liggen! Bostyn kiest de goede hoek en redt de strafschop. De doelman schreeuwt het uit van vreugde.

90+2'

90+2'

Exit Henry

De wedstrijd van Henry zit erop. Hij wordt op een draagbaar van het veld geholpen. Hubert staat intussen klaar om de penalty te nemen.

90'

Henry heeft verzorging nodig

Henry heeft een stevige klap gekregen bij de botsing met Bostyn. Hij moet even verzorgd worden.

88'

Penalty!

De bal gaat op de stip voor OHL! Henry wordt gelanceerd met een hoge bal, maar Bostyn loopt hem omver in de zestien. Scheidsrechter Vergoote twijfelt niet.

84'

Alweer een kans voor de bezoekers. Maertens mag het proberen vanuit een scherpe hoek, maar Deschacht pakt uit met een goede interventie. Het blijft afzien voor de thuisploeg.

84'
83'
83'

Scheidsrechter Vergoote heeft de kaarten lang op zak kunnen houden, maar deze overtreding van Seck op Mercier kan hij niet ongemoeid laten. Geel voor Seck dus.