2. 74' - Geel - Abdoul Tapsoba
    3. 75' - Geel - Nicolas Raskin
    4. 82' - Verv. Pieter Gerkens door Cristian Benavente
    Jupiler Pro League - speeldag 12 - 08/11/20 - 13:31

Antwerp heeft in eigen huis niet kunnen winnen van Standard. Een indrukwekkende Lior Refaelov opende na tien minuten de score, maar daarna vergat Stamnummer 1 het helemaal af te maken. Dankzij Maxime Lestienne verlaat Standard de Bosuil toch nog met 1 punt.

Antwerp - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Meteen na de gelijkmaker krijgt Mbokani een grote kans om Antwerp snel weer op voorsprong te zetten, maar hij laat ze liggen. Niet zijn enige misser van de wedstrijd.
    • Man van de match: Lior Refaelov leverde een masterclass op het Antwerpse middenveld: acties, vista, passing én een doelpunt. Bodart en de paal stonden een tweede goal in de weg.
    • Opvallend: Dat Refaelov goeie voeten had, wisten we al, maar een doelpunt met het hoofd, dat hadden we nog niet gezien van de 34-jarige Israëliër.

Bekijk de goals uit Antwerp - Standard (1-1)

Refaelov zet zwak en ongeïnspireerd Standard te kijk

Antwerp en Standard waren allebei toe aan een sterke prestatie na een nederlaag in de Europa League, maar het was alleen de thuisploeg die op de afspraak was.

Antwerp startte als een bezetene, met twee dikke kansen voor Mbokani en al na tien minuten het knappe openingsdoelpunt van Refaelov, die er zowaar met het hoofd 1-0 van maakte.

Standard had geen reactie in huis en onderging lijdzaam het dominante spel van de thuisploeg. Refaelov excelleerde bij Antwerp en lag aan de basis van nog enkele kansen voor Gerkens en Mbokani, maar het tweede doelpunt viel niet.

Lestienne was, samen met Bodart, zowat de enige op niveau bij Standard. Hij tekende ook voor het enige schot tussen de palen van de bezoekers voor de pauze, Butez was blij dat hij eens een bal zag.

Mbokani lijkt wat vermoeid en laat enkele kansen onbenut

Vele gemiste kansen breken Antwerp zuur op

Na de pauze ging Antwerp nog even door op zijn elan, maar de thuisploeg bleef morsen met de kansen. Gerkens miste twee keer het doelkader, ook spits-uit-vorm Mbokani liet na om de doodssteek uit te delen.

En zoals dat dan gaat als je zelf je kansen niet afmaakt, kreeg Antwerp het deksel op de neus. Standard kwam zowat vanuit het niets langszij bij een stilstaande fase. Laifis kopte een voorzet door tot bij de vrijstaande Lestienne, die simpel afwerkte: 1-1.

Een stilaan moegestreden Antwerp had nog wel een slotoffensief in petto, maar Bodart en de paal hielden Refaelov van zijn tweede doelpunt van de namiddag.

Zuur puntenverlies voor Antwerp, dat na de derbyzege blijft steken op een 1 op 6. En ook Standard duikt met veel vraagtekens de interlandbreak in.

Knappe controle en schot van Refaelov, maar via Bodart gaat de bal tegen de paal