6. 90+4' - Doelpunt - Chris Durkin (3 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 23 - 31/01/21 - 20:46
    90+4'
    Chris Durkin
    90+4'
    3 - 0

STVV heeft het kelderduel tegen Cercle Brugge gewonnen. De Kanaries stuurden de Vereniging met een 3-0-nederlaag weer naar Brugge en doen zo een prima zaak met het oog op het behoud.

STVV - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Net als Cercle nadrukkelijk op zoek gaat naar de 1-1, scoort STVV met een ingestudeerde vrije trap de beslissende 2-0.

• Man van de match: Christian Brüls voetbalde vandaag weer als in z'n beste dagen. Hij fungeerde als spelverdeler, als aangever én als afwerker.

• Opvallend: Het was al geleden van 25 november 2006 dat STVV in eigen huis nog eens kon winnen van Cercle Brugge.

Bekijk de goals uit STVV - Cercle Brugge (3-0)

Brüls opent de score met een penseelstreek

De wedstrijd kwam maar traag op gang. Beide ploegen bouwden veel voorzichtigheid in in hun spel en schuwden de risico’s.

Na een geschiedenisloos eerste kwartier achtte Christian Brüls ineens zijn moment gekomen: hij kreeg de bal van Suzuki buiten de zestien meter, kapte zich vrij en krulde het leer heerlijk in de bovenhoek. Het eerste doelpunt van Brüls voor STVV, en meteen een pareltje.

Cercle bakte er maar weinig van in de eerste helft, maar kwam wel bijna langszij toen een voorzet slecht verwerkt werd door de STVV-defensie. Ugbo had de gelijkmaker aan de voet, maar duwde de bal van dichtbij over.

Het overige gevaar voor de pauze kwam allemaal van de thuisploeg. Didillon moest tweemaal gepast naar de hoek duiken, eerst bij een vrije trap van Brüls, daarna bij een knap vluchtschot van Lavalée.

Sterker Cercle na de rust, maar STVV is efficiënter

Ook het begin van de tweede helft was voor STVV. Suzuki had al snel de 2-0 aan de voet, maar de Japanner liet na om de wedstrijd dan al te beslissen.

Daarna was het aan Cercle Brugge om een versnelling hoger te schakelen. De Bruggelingen kwamen gretiger en scherper voor de dag dan in de eerste helft en drukten de thuisploeg achteruit. Dat leverde ook kansen op voor Hoggas en Musaba, maar geen gelijkmaker.

Bij een schaarse tegenprik sloeg STVV genadeloos toe. Brüls verraste de Cercle-defensie met een schijnmanoeuvre bij een vrije trap, waarna hij de bal precies op het hoofd van Teixeira schilderde. De Portugees kon niet meer missen: 2-0.

Een mokerslag voor Cercle, dat in de slotminuut ook een derde goal slikte na een afgeweken schot van Durkin. STVV lijkt zo stilaan richting veilige wateren te varen, voor Cercle worden het nog spannende weken.

Hotic schakelt De Ridder uit met een panna

Peter Maes: "Niet op onze lauweren rusten"

• Peter Maes (STVV): "Na een moeilijk wedstrijdbegin hebben we ons fantastisch in de wedstrijd geknokt. En op de eerste tien minuten van de tweede helft na hebben we het fantastisch gedaan vandaag. Ik zei voor de match nog tegen Christian Brüls dat ik eindelijk eens de patron wou zien die ik voor ogen had, na zijn aanpassingsperiode. En hij heeft vandaag echt alles naar zich toegetrokken en heeft een groot aandeel in het resultaat."

"Assistent-coach Davy Heymans heeft al een heel mooi repertoire neergezet op het gebied van stilstaande fases. Zo zijn we allemaal schakels en zo is iedereen belangrijk op STVV. Zo komen we ook allemaal samen tot een resultaat. We slaan een rechtstreekse concurrent een heel stuk achteruit, dus ik denk dat alles nu wel wat rustiger zal worden. Maar we mogen niet op onze lauweren rusten, en moeten onze identiteit verder proberen uit te bouwen en een volgend doel voor ogen stellen."

• Paul Clement (Cercle Brugge): "Dit was een heel slechte avond voor ons. De eerste helft heeft het verschil gemaakt. Wij waren in heel veel situaties de mindere. We komen op achterstand door een mooie afwerking, maar zelf creëerden we te weinig. Na de rust speelden we beter, maar gaandeweg begonnen we ook meer risico’s te nemen. Die tweede goal valt dan op een heel belangrijk moment. Maar STVV verdient de overwinning, en het is lastig en teleurstellend voor mij om dat te moeten zeggen op dit moment in het seizoen.

"STVV heeft nu ook een kloof met de drie ploegen onderin: Waasland Beveren, Moeskroen en wijzelf. Het kan snel veranderen in deze competitie. Met nog 9 wedstrijden te gaan zijn er nog veel punten te verdienen. Maar de tijd speelt nu in ons nadeel. Het is belangrijk dat we nu snel reageren en het goed doen in onze volgende match."

90+4'

STVV boekt een belangrijke zege in de strijd om het behoud, het klopt Cercle Brugge met 3-0. Christian Brüls blonk uit met een goal en een assist.

90+4'
    3-0
    90+4'

Durkin nog met de 3-0

In de slotminuut van de extra tijd doet STVV er nog een goaltje bij. Chris Durkin legt met een afgeweken schot de 3-0-eindstand vast.

90+3'
    90+1'

90'

extra time

89'
    87'

Weer niets voor Ugbo

Het wil niet lukken voor Ugbo. De Cercle-spits draait zich wel knap vrij tussen twee verdedigers, maar trapt de bal dan naast de kooi van Schmidt.

84'

Cercle blijft jagen op de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Hotic valt via een Truiens hoofd voor de voet van Marcelin, die naast besluit.

81'

Uithaal van Hotic

Dan toch eens een bal tussen de palen vanwege de bezoekers. De ingevallen Hotic trapt hard, maar te centraal op doel. Schmidt duwt over.

79'

Paul Clement kan zijn jongens geen gebrek aan inzet verwijten in de tweede helft. Alleen loopt het in de zone van de waarheid telkens mis, STVV-doelman Schmidt is nooit echt in de problemen geweest.

76'

Nog een kwartier

Bij het ingaan van het slotkwartier heeft STVV de zege binnen handbereik, ondanks een veel mindere tweede helft van de thuisploeg.