90+3'
Cameron McGeehan
90+3'
3 - 0

KV Oostende heeft de 8e speeldag afgesloten met een drieklapper tegen Moeskroen. De kustploeg gaat de interlandbreak in met een 3e zege in 4 matchen, goed voor een plaats in de linkerkolom. Moeskroen, dat de vorige speeldag nog een punt sprokkelde tegen Charleroi, blijft troosteloos laatste.

KV Oostende - Moeskroen in een notendop:

• Sleutelmoment: Net wanneer het spelniveau van Oostende steeds meer begint aan te schuren tegen dat van Moeskroen zorgt een vrije trap van D’Arpino voor de ommekeer. Theate kan de bal nog licht beroeren en opent de score. De genadeslag voor een amechtig Moeskroen.
  • Man van de match: Fashion Sakala toonde nog maar eens zijn onverzettelijkheid. Hij was de gevaarlijkste man in de eerste helft, maar het doelhout hield hem tot 2 keer toe van een treffer. Omdat de Zambiaan bleef knokken, kwam die verdiende goal er uiteindelijk toch. Het leverde hem bovendien een applauswissel én een knuffel van de coach op.
  • Opvallend: Oostende miste zijn start met een 0 op 6, maar heeft de smaak sindsdien helemaal te pakken. Het is nu al 6 wedstrijden ongeslagen en boekte zelfs 3 overwinningen in zijn laatste 4 wedstrijden.

Bekijk de goals uit Oostende - Moeskroen (3-0)

Lat en paal houden Sakala van de openingstreffer

Thuis tegen hekkensluiter Moeskroen punten laten liggen, dat was duidelijk geen optie voor Oostende. De kustploeg nam de wedstrijd dan ook meteen in handen, na amper 2 minuten moest Koffi al aan de bak op een lage knal van Sakala.

De toon was meteen gezet: overwicht voor Oostende en Moeskroen dat de wedstrijd lijdzaam onderging. Maar met balbezit alleen win je geen wedstrijd en net daar wrong het schoentje bij KVO. In de zone van de waarheid was het vaak net niet.

Pas op het halfuur kwam de thuisploeg een eerste keer dicht bij de 1-0. Sakala gleed voorbij Onana en haalde snoeihard uit, maar de deklat hield hem van de openingstreffer. Kort voor de rust probeerde Sakala het nog eens, nu vanuit een scherpe hoek. Dit keer stond de paal in de weg.

Onana krijgt de bal waar hij hem liever niet heeft

Theate verlost KVO met vederlichte deviatie

Ook in de tweede helft bleven de verhoudingen gelijk: een actief Oostende en een passief Moeskroen. Maar gaandeweg slopen er ook bij Oostende slordigheden in het spel. Een schabouwelijk openingskwartier na de rust was het gevolg.

Maar net wanneer de thuissupporters stilaan ingedommeld waren, kwam Oostende op voorsprong. Een vrije trap van D’Arpino kreeg al dan niet nog een lichte deviatie van Theate en Koffi was geklopt: 1-0.

Het zo al fragiele Moeskroen was nu helemaal van slag. Toch ging Oostende op zoek naar de geruststellende 2-0 en 10 minuten voor het einde vond de thuisploeg die ook. Na een snelle omschakeling zette Sakala Silvestre
simpel in de wind en hij gaf ook Koffi het nakijken.

In de extra tijd gaf een nieuwe counter de Oostendse overwinning nog wat meer glans. Ndicka en Kvasina kregen de bal tot bij McGeehan en die pikte net als vorige week tegen Genk zijn goaltje mee.

Theate: "Bal geraakt met mijn hoofd en krullen"

• Arthur Theate (KV Oostende): “Ik heb gescoord, maar het belangrijkste is dat de bal erin gaat. Maar het is wel goed natuurlijk, mijn eerste doelpunt op het hoogste niveau. Ik heb de bal geraakt met mijn hoofd en met mijn krullen. Het is een verdiende overwinning. We hebben mooie acties op de mat gelegd, terwijl Moeskroen geen enkele kans had. We staan nu in de linkerkolom en daar willen we zo lang mogelijk blijven.”
  • Alexander Blessin (trainer KV Oostende): “We wisten dat Moeskroen diep zou terugzakken en dus hadden we tijd nodig. Tegen deze ploegen heb je dan een blikopener nodig zoals een stilstaande fase. De 1-0 viel op het perfecte moment. Daarna kregen we meer ruimte en dan zie je de kwaliteit en de snelheid bij ons. Ik ben blij met de 3 punten en de clean sheet. We gaan met een goed gevoel de interlandbreak in.”
  • Fernando Da Cruz (trainer Moeskroen): “Oostende was sterker dan wij en wij haalden ons niveau niet. De overwinning is verdiend voor Oostende, daar valt niks op aan te merken. De 0-0 aan de rust was gevleid. Daarna waren er tot aan de 1-0 geen grote kansen meer, dus het is dan wel jammer dat die goal op een stilstaande fase valt. Maar wij hebben aanvallend te weinig getoond.”

90+5'

Oostende boekt een vlotte en uiteindelijk zelfs ruime overwinning 3-0-overwinning tegen een alweer bijzonder slap Moeskroen. Theate opende pas op het uur de score. Sakala en McGeehan dikten de voorsprong verder aan op de tegenaanval. Oostende is nu al 6 wedstrijden ongeslagen, Moeskroen slikt zijn vijfde nederlaag van het seizoen.

90+4'
90+3'

McGeehan zet de kers op de taart

Daar is de 3-0 voor Oostende! Na balverlies bij Moeskroen gaat het razendsnel richting Koffi en McGeehan rondt de counter feilloos af met een rake kopbal.

90+1'

Kvasina kopt over

Bij Oostende willen ze nog wel een derde goal. Kvasina kopt van dichtbij over. De kustploeg weet zich zegezeker, Moeskroen is op weg naar de vijfde nederlaag van het seizoen.

90+1'

87'
85'
84'

Applauswissel bij Oostende voor Sakala. De doelpuntenmaker wordt vervangen door Boonen en krijgt er nog een knuffel bovenop van trainer Blessin.

80'

Sakala schenkt KVO de volle buit

Sakala beslist de wedstrijd na een snelle omschakeling van de thuisploeg. Hij zet Silvestre simpel in de wind en geeft ook Koffi het nakijken. Twee keer stond het doelhout in de weg voor de spits, maar nu heeft hij zijn goal toch te pakken.