1. 64' - Doelpunt - Thomas Henry (0 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 16 - 12/12/20 - 18:30
64'
Thomas Henry
0 - 2
64'

De promovendi laten zich niet onbetuigd in de Jupiler Pro League. OHL nestelde zich met een overtuigde zege in Kortrijk op de 4e plek, net onder Beerschot. Thomas Henry nam de drie doelpunten voor zijn rekening.

KV Kortrijk - OH Leuven in een notendop:

• Sleutelmoment: Na de 0-1 van Henry moet Van der Bruggen op aangeven van Dewaele altijd gelijkmaken, maar hij laat de open kopkans liggen. Kortrijk schiet daarmee in eigen voet.
  • Man van de match: Het aartsgevaarlijke OHL-trio Mercier, Sowah en Henry zorgden opnieuw voor alle doelgevaar, met een zuivere hattrick voor die laatste. Hij krijgt de trofee mee naar huis.
  • Opvallend: OHL heeft in elke wedstrijd dit seizoen al gescoord. In zijn laatste tien wedstrijden scoorden de Leuvenaars telkens zelfs minstens 2 keer.

Bekijk de goals uit Kortrijk - OHL (0-3)

Slechte grasmat maakt aangename eerste helft onmogelijk

OHL won afgelopen dinsdag een inhaalmatch tegen Moeskroen en legde vorig weekend Cercle Brugge over de knie. De 6 op 6 leverde de Leuvenaars een plek in de top 5 op. Met een overwinning in en tegen Kortrijk kon het vanavond zelfs over Anderlecht naar de vierde plek springen. Kortrijk stond 9e en wilde aansluiting vinden met de eerste acht.

Goede bedoelingen aan weerskanten, maar wat we in de eerste helft te zien kregen kon je bezwaarlijk voetbal noemen. De slechte grasmat leende zich niet tot vlotte combinaties en ook het vechtvoetbal leverde amper kansjes op. Met wat goede wil konden we twee keer doelgevaar noteren: Mboyo miste zijn schot op aangeven van Ocansey voor Kortrijk, Mercier liet een stiftballetje op het dak van Ilic’ doel vallen aan de overzijde.

Verbist en reservedoelman Iversen dollen met de camera in de tunnel

Gouden trio doet het opnieuw voor OHL

We vroegen beterschap na de rust en werden meteen op onze wenken bediend. Nog geen twee minuten na aanvang van de tweede helft vond wie anders dan Xavier Mercier weer eens een gaatje tussen vele Kortrijkse benen. De bal schoof op de natte grasmat door tot aan de tweede paal en daar opende Henry eenvoudig de score.

Kortrijk probeerde wel wat terug te doen, maar kende pech in de afwerking. Van der Bruggen stond helemaal vrij na een voorzet van Dewaele, maar kopte onbegrijpelijk naast. Hij schoot daarmee in eigen voet, want na driekwart wedstrijd legde opnieuw Henry de wedstrijd in zijn definitieve plooi. De assist kwam deze keer van Sowah, dat andere goudhaantje in het aartsgevaarlijke OHL-trio.

Kortrijk ging in de slotfase nog op zoek naar een eerredder, maar liep op nog één scherpe bezoekende counter. Mercier opende splijtend op Henry en die maakte zijn hattrick compleet met een fijn stiftertje over Ilic. OHL rukt dankzij de 9 op 9 op naar de vierde plaats. Kortrijk blijft halfweg het klassement hangen en mist de kans om aansluiting te vinden met de top 8.