Jupiler Pro League - speeldag 31 - 07/04/21 - 19:00
70'
Shamar Nicholson
1 - 1
70'

Voor het eerst sinds 22 november heeft Beerschot nog eens de volle buit geraapt op Het Kiel. Het werd een gevleide driepunter tegen Charleroi na een discutabele strafschop in de toegevoegde tijd. Beerschot mag zich opmaken voor een verlengd seizoen, voor Charleroi ligt Play-off II weer wat meer buiten bereik.

Bekijk de goals uit Beerschot - Charleroi (2-1)

Niet alleen voor Play-off I zijn de plaatsjes peperduur, ook voor Play-off II is de wachtrij zeer lang. Beerschot en Charleroi beseften dat een misstap nefast zou zijn en dat leverde een gesloten en evenwichtige eerste helft op.

Kansarm ook, maar kort na het halfuur kreeg Beerschot dan toch waar het aanspraak op mocht maken. Van Cleemput hapte veel te gretig bij Sanyang, de elfmeter was voor Holzhauser een koud kunstje.

Charleroi moest na de pauze uit een ander vaatje tappen en deed dat ook. Beerschot dacht veel te veel aan consolideren en verdedigen en riep het onheil over zich af.

Van Cleemput wiste zijn strafschopfout uit met de perfecte voorzet voor de 1-1 van Nicholson na 70 minuten. De bezoekers gingen op zoek naar meer, maar kregen geen loon naar werken.

Integendeel: in de extra tijd trapte Eleke de bal tegen de arm van Vranjes. Ref Lardot was onverbiddelijk en gunde Holzhauser een tweede roos vanaf de stip.

2-1, Beerschot steekt nadrukkelijk zijn hand uit naar Play-off II, Charleroi blijft met een kater achter. Ook Standard en AA Gent zullen balen na het late doelpunt.

Holzhauser gaat uit de bol na winnende strafschopgoal

90+8' tweede helft
90+7'

Beerschot boekt zijn eerste thuiszege sinds 22 november, maar het is een gevleide driepunter na een discutabele strafschop. De thuisploeg staat op de 6e plaats en mag zich stilaan voorbereiden op play-offs.

90+7'
90+5'
90+5'

Er werden 5 minuten bijgeteld en die zijn nu voorbij. Maar er is natuurlijk die penaltyfase geweest.

90+4'
90+3'

Beerschot toch op een diefje

Descamps kiest nu wel de goeie hoek uit, maar Holzhauser is foutloos. Zijn 16e doelpunt staat in de boeken.

90+2'

De bal gaat tegen de arm van Vranjes. Ongelukkig, want aangeschoten en de Bosniër moet natuurlijk ergens heen met zijn ledematen. Het is voer voor discussie.

90+1'

Penalty voor Beerschot!

De bal gaat weer op de stip. Beerschot speelt een tegenstoot veel te traag uit, maar uiteindelijk spot ref Lardot toch handsspel op het schot van Eleke. Dat oordeel is toch behoorlijk streng...

90+1'

89'

Het aantal meters dat Van den Bergh aflegt, is straf. De linksachter duikt weer op als spits en kopt niet zo gek ver naast.

87'

Als er toch nog een winnaar uit de lucht valt, dan zal het dubbeltje richting het kamp van de bezoekers vallen. Maar dan moet een counterkans als deze veel beter uitgespeeld worden. Bruno is te nonchalant.

86'
84'

Met dit gelijkspel lachen vooral Standard en AA Gent in hun vuistje. Beerschot speelt nog tegen Oostende en Standard, Charleroi tegen AA Gent en Eupen.

83'

De aanvalsgolven van Charleroi volgen elkaar snel op. Beerschot houdt geen bal meer in de gelederen.