1. 43' - Doelpunt - Selim Amallah (0 - 1)
  1. 68' - Doelpunt - Selim Amallah (0 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 33 - 09/04/21 - 20:45
0 - 2
68'

Standard heeft Eupen van de mat geveegd met 0-4-cijfers. Selim Amallah brak de ban, Maxime Lestienne maakte de afstraffing compleet. Standard boekt zo 3 belangrijke punten in de strijd om Play-off II.

Eupen - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Standard mag na een matige eerste helft toch gaan rusten met een voorsprong. De 0-1 van Amallah kort voor de pauze zette de Luikenaars op weg naar de zege.
  • Man van de match: Selim Amallah was met twee goals en een preassist opnieuw de uitblinker bij Standard. Net als enkele weken geleden in de beker was hij het die Eupen de doodsteek gaf.
  • Opvallend: De verplaatsing naar Eupen ligt Standard wel. Van zijn zeven uitwedstrijden Am Kehrweg won Standard er vier. Twee keer werd er gelijkgespeeld, slechts één keer verloren.

Bekijk de goals uit Eupen - Standard (0-4)

Amallah breekt opnieuw de ban voor Standard

In een geanimeerde openingsfase probeerden Eupen en Standard elk om beurten het initiatief te nemen, maar het was de thuisploeg die het gevaarlijkst uit de hoek kwam. Bodart had de handen vol met pegels van Boljevic en Ngoy, diezelfde Ngoy mikte de beste kans van het openingskwartier nipt naast.

Standard kon daar maar weinig tegenover stellen. De bezoekers waren te slordig in de passing en niet scherp genoeg voor doel. Bastien en Muleka kregen de weinige kansen niet tussen de palen.

Kort voor de pauze was het dan toch Standard dat op voorsprong klom. Na balverlies van Heris had Cimirot alle tijd en ruimte om Amallah te bedienen voor doel, en die schoof de 0-1 netjes in één tijd in de hoek.

Supporter van Eupen gaat voor de wedstrijd uit de bol op de muziek

Eupen slikt nog drie doelpunten in de tweede helft

Eupen zat nog met revanchegevoelens na de nederlaag in de beker en voerde bij het begin van de tweede helft opnieuw de druk op. Bij Standard was het achterin alle hens aan dek, maar de Luikse defensie hield stand.

Halverwege de tweede helft was het dan opnieuw aan Amallah, in de halve finale van de beker ook al de boeman van Eupen, om de thuisploeg een dreun te verkopen. Na knap voorbereidend werk van de ingevallen Carcela nagelde hij zijn tweede van de avond tegen de touwen: 0-2.

Daarmee was de veer gebroken bij Eupen. Standard freewheelde naar de zege, Muleka en Lestienne dikten de score verder aan tot 0-4. De troepen van coach Leye lijken goed op weg naar Play-off II, voor Eupen zit het seizoen er volgende week al op.