Charleroi komt boven water tegen Cercle dankzij 3 goals na de rust

1. 58' - Doelpunt - Saido Berahino (2 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 11 - 31/10/20 - 18:30
    58'
    Saido Berahino
    58'
    2 - 0

Na 3 competitiematchen zonder zege heeft Charleroi eindelijk weer de smaak te pakken. Met 2 goals in 5 minuten sloeg Charleroi Cercle na de rust tegen het canvas. Nicholson legde de 3-0-eindstand vast.

Charleroi - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: In de 52e minuut laat Da Silva Lopes een uitgelezen kans liggen voor Cercle na knullig balverlies van Penneteau. Meteen daarna opent Gholizadeh aan de overkant de score en 5 minuten later maakt Berahino er 2-0 van.  Een uppercut waarvan Cercle niet meer herstelt.
    • Man van de match: Ali Gholizadeh brak de wedstrijd open voor Charleroi na een zwakke 1e helft. De thuisploeg kwam plots onder stoom na zijn openingsdoelpunt en Cercle kwam er niet mee aan te pas. Gholizadeh was ook zelf nog dicht bij een tweede treffer.
    • Opvallend: Voor Charleroi is het al de 4e overwinning op een rij tegen Cercle. In elk van die overwinningen scoorde het zelf 3 keer. De laatste 3 confrontaties leverden zelfs telkens een 3-0-zege op. Voor Cercle is het zo al meer dan 5 jaar geleden dat het nog eens kon winnen op Mambourg.

Bekijk de goals uit Charleroi-Cercle Brugge (3-0)

Het regent, maar geen kansen in flauwe eerste helft

Na een flauwe 1 op 9 wou Charleroi op eigen veld weer aanknopen met de zege. Geen eenvoudige klus, want Cercle zakte met 6 op 6 en dus een pak vertrouwen af naar het Stade du Pays de Charleroi. De eerste grote kans was ook voor de bezoekers, maar Ugbo vergat te profiteren na een slechte terugspeelbal van Kayembe.

Charleroi probeerde de wedstrijd in handen te nemen, maar het tempo lag te laag om Cercle in de problemen te brengen. Enkel op stilstaande fasen kon de thuisploeg dreigen. Warleson stond pal op een vrije trap van Rezaei.

Combinerend lukte het niet en dus beproefde de thuisploeg zijn geluk op afstandsschoten. Warleson moest zijn kunnen tonen op een stevige knal van Gholizadeh. Kort voor de rust werd Dessoleil uit het oog verloren op een vrije trap van Morioka, maar hij trapte een gat in de lucht. Tekenend voor een bijzonder flauwe eerste helft.

Cercle breekt na 2 goals in 5 minuten

Net als in de eerste helft kreeg Cercle ook na de rust al vroeg een kans in geschenkverpakking aangeboden. Penneteau leverde de bal zomaar in bij Da Silva Lopes, maar voorkwam vervolgens zelf de 0-1 met een cruciale beenveeg op een weliswaar zwakke afwerking van de Portugees.

Cruciaal, want meteen daarna ging de bal er aan de overkant wél in. Gholizadeh zette Vitinho vlotjes in de wind en nam dan vanuit een erg scherpe hoek ook doelman Warleson te grazen. Amper 5 minuten later stond het al 2-0. Een afgeweken schot van Morioka strandde op de lat, maar in de rebound kon Berahino de bal van dichtbij makkelijk in doel koppen.

2 goals in 5 minuten, dat was van het goede te veel voor Cercle. Gholizadeh kwam met een knap afstandsschot zelfs dicht bij de 3-0, invaller Nicholson probeerde het dan weer van dichtbij. Telkens stond Warleson pal. Tien minuten voor het einde werd het toch 3-0. Gillet miste zijn schot op een lage voorzet van Van Cleemput, maar Nicholson trof van dichtbij wél raak.

Mehdi Bayat geeft speech aan Charleroi-spelers na winst

Belhocine: "Veel redenen om tevreden te zijn"

• Paul Clement (trainer Cercle Brugge): “We verdienen het om vandaag te verliezen. Onze eerste helft was oké, maar in de tweede helft hadden we het beter kunnen doen. We speelden vandaag tegen een heel sterke ploeg, het is één van de moeilijkste tegenstanders dit seizoen. Charleroi speelde erg goed en was klinisch in de afwerking. Ze waren duidelijk beter en verdienden de overwinning. We speelden met een erg jonge ploeg, hieruit kunnen ze veel leren."
    • Karim Belhocine (trainer Charleroi): “Onze eerste helft was niet zo goed, ook al was de inzet er wel. Maar na de rust hebben we het verschil kunnen maken. Het was belangrijk om hier thuis opnieuw aan te knopen met de overwinning. Bovendien pakken we ook nog eens een clean sheet. Er zijn dus veel redenen om tevreden te zijn. Onze machine was niet geblokkeerd na onze 2 nederlagen, net zomin als deze zege onze machine weer helemaal lanceert. We zullen in onze volgende wedstrijd minstens even goed moeten zijn om iets te rapen."

90+3' tweede helft
    90+3'

Charleroi knoopt na een 1 op 9 weer aan met de zege. Het boekt op eigen veld een vlotte 3-0-overwining tegen Cercle. 2 goals in 5 minuten van Gholizadeh en Berahino legden de basis, Nicholson zette de kers op de taart.

90+2'

Kayembe pakt op de valreep nog een gele kaart voor een overtreding op Vanhoutte. Een onnodige gele kaart en dat is een understatement.

90'

2 minuten extra

De wedstrijd is gespeeld. Cercle moet de dominantie van Charleroi nog 2 extar minuten doorstaan. Of zit er nog een eerredder in voor de bezoekers?

82'
    81'

Ook Nicholson pik zijn goaltje mee

Nicholson legt de wedstrijd in een beslissende plooi. Gillet mist zijn schot op een lage voorzet van Van Cleemput, maar Nicholson doet dat niet. De invaller werkt de bal van dichtbij makkelijk in doel.

80'

Ook Gillet mag nog enkele minuten mee voetballen bij Charleroi. Voor Rezaei zit de wedstrijd erop.

78'

Nicholson wil zich duidelijk bewijzen tijdens zijn invalbeurt. Na een knappe één-twee met Kayembe haalt hij van dichtbij uit. Warleson staat pal en werkt de bal in hoekschop. Die levert niks op.

73'

Clement gooit nog maar eens een frisse kracht tussen de lijnen. Somers neemt de plaats in van Hoggas.

72'

Vitinho probeert op zijn ééntje het tij te keren voor Cercle. Hij gaat voluit voor een verre knal, maar zijn poging mist de goede richting.

72'

Het is duidelijk dat Cercle Charleroi niet echt meer kan bedreigen.

Geert Heremans op Radio 1
    69'

Zowel bij Cercle als bij Charleroi wordt er gewisseld. Bij de bezoekers komt Vanhoutte in de ploeg voor Da Silva Lopes, bij de thuisploeg neemt Nicholson de plaats in van doelpuntenmaker Berahino.

69'
    68'
    67'

Morioka haalt Hoggas onderuit. De Japanner is de tweede speler die met geel in het boekje van scheidsrechter Dierick gaat.

64'

Cercle komt er opeens niet meer aan te pas. Met 2 goals in amper 5 minuten heeft Charleroi de macht gegrepen en de thuisploeg lijkt niet van plan om zijn greep nog te lossen.

60'

De thuisploeg gaat gewoon voort op zijn elan. Gholizadeh probeert het met een plaatsbal, Warleson duwt zijn poging met een knappe redding in hoekschop. Charleroi is helemaal losgebroken.

58'

Berahino drijft de voorsprong op!

Charleroi heeft de smaak plots te pakken en verdubbelt meteen zijn voorsprong. Een afgeweken schot van Morioka strandt nog op de lat, maar Berahino kan in de rebound van dichtbij in doel koppen.