Jupiler Pro League - speeldag 18 - 16/12/20 - 18:46
36'
Gianni Bruno
0 - 1
36'

Antwerp zit in een stevige vormcrisis. De ploeg van Ivan Leko heeft vanavond al voor de 4e keer op een rij verloren. Dit keer was Essevee de boosdoener. Bruno scoorde het enige doelpunt. De bezoekers doen onderaan het klassement zo een goede zaak.

Antwerp - Zulte Waregem in een notendop:

• Sleutelmoment: Antwerp is dominant met kansen in de eerste 25 minuten, maar scoort niet en is daarna niet meer in staat om voldoende grinta in zijn spel te brengen om een goed Essevee te ontregelen.
  • Man van de Match: Olivier Deschacht speelde achterin opnieuw een dijk van een wedstrijd. Hij hield (een niet zo beste) Mbokani uit de match en gooide alles in de strijd (zie video).

Bekijk de goal uit Antwerp - Zulte Waregem (0-1)

Antwerp morst met kansen en krijgt deksel op de neus

Zulte Waregem voetbalde zichzelf in een mooi rijtje op de Bosuil. Na Racing Genk, Tottenham en Club Brugge was het de vierde ploeg op rij die Antwerp klopte. Vermoeidheid speelde daarbij misschien wel mee.

De laatste match van Essevee was 12 dagen eerder tegen Anderlecht, Antwerp speelde 3 dagen geleden nog tegen Club Brugge. Toch bracht Ivan Leko enkel doelman Butez en verdediger De Laet opnieuw in de ploeg. Van echt roteren wou hij niet weten.

Na 25 minuten was dat een terechte inschatting. Antwerp had de match volledig in handen, maar vergat tot viermaal toe te scoren. Mbokani, Gerkens, nog eens Mbokani en Miyoshi scoorden telkens net niet.

Zulte Waregem had veel minder nodig. Eens het evenwicht in de match hersteld was, was het bingo na enkele halve kansen. Deschacht bracht heel goed voor, invaller Vossen kopte aan de tweede paal de bal opnieuw voor doel en Bruno tikte van dichtbij makkelijk binnen: 0-1.

Vlak voor de goal van Zulte Waregem gaat Butez in de fout bij het uitvoetballen

Gelijkmaker van Seck wordt afgekeurd

Na de openingsgoal kwam er eigenlijk op geen enkel moment een grootschalig offensief van Antwerp. Het tempo was te laag en Zulte Waregem doorzag elke aanval makkelijk.

Tot overmaat van ramp kon De Laet niet meer verder nadat hij in de eerste helft tegen ploegmaat Batubinsika was gebotst. Mbokani zat in de zak van het trio Descacht - De Bock - Humphreys en een bleke Refaelov werd na 67 minuten gewisseld.

Seck scoorde wel de gelijkmaker na serieus mistasten van Zulte Waregem-doelman Bostyn, maar hij had de bal met de arm gecontroleerd en dus ging het enige Antwerpse feestje van de avond niet door.

De Laet wordt hard geraakt aan het hoofd en blijft liggen

Bim Bam Bom, Deschacht krijgt een schot van Ampomah hard in het kruis

Dury: "Dit soort overwinning moeten wij koesteren"

• Ivan Leko: "Ik sta hier met een slecht gevoel, maar de realiteit is dat we vandaag niet heel slecht waren en enkele weken geleden ook niet heel goed toen we wel wonnen. Het ligt tussenin. We moeten kritisch zijn en alles goed analyseren en terug gaan naar de basis. Vooral in de laatste 20 minuten van de eerste helft was het een Antwerp zonder energie, of duelkracht. In de tweede helft was er beetje meer inzet, maar de regel is dat als je niet aan 200 procent begint, dat het moeilijk is om te winnen. Als we de eerste goal hadden gescoord, dan zou de match misschien anders zijn geweest, maar dat is niet meer dan als..."
  • Francky Dury: "Ik ben heel tevreden, daar ga ik niet flauw over doen. We hebben gevochten van de eerste tot de laatste minuut. Eens we aan balvastheid kregen, kregen we dankzij ons geloof aan kansen. We zijn in de tweede helft meegegaan in de power play, maar daar ben ik ook niet beschaamd over. Dit zijn het soort overwinningen die je moet koesteren als je onderaan staat. Antwerp is een steengoede ploeg, maar voor ons was het een goed moment door het drukke programma. Voor onszelf onthoud ik dat we 11 op 18 hebben."

90+6'

Zulte Waregem doet een gouden zaak onderaan het klassement door met 0-1 te winnen van Antwerp. De ploeg van Ivan Leko kan voor de derde competitiematch op een rij niet winnen.

Laatste fluitsignaal
90+4'

Is dit de tol die Antwerp betaalt voor Europees voetbal?

Geert Heremans op Radio 1
90+4'
90+1'

Bim Bam Bom

Deschacht gooit vanavond echt alles dat hij heeft in de strijd. Ampomah kan nog eens uithalen in het strafschopgebied, maar Deschacht gooit zich in de baan van het schot en krijgt de bal recht in het kruis. Hij moet even bekomen.

90'
90'

89'

Geen 1-1, maar wel gevaarlijke fout van Haroun

Mbokani was veel te weinig aanwezig de afgelopen 70 minuten, maar kopt nu wel heel goed door richting Haroun. Die lijkt te gaan scoren, maar doelman Bostyn is net iets sneller. Haroun raakt hem gevaarlijk - maar onbedoeld - met de schoen tegen het lichaam. Fout tegen Antwerp.

89'
87'

Ampomah zorgt dan toch nog eens voor een broodnodige versnelling op de flank, maar Opare krijgt steun van Vossen. Zulte Waregem heeft verdedigend nog geen enkele fout gemaakt vandaag.

85'
84'

De tijd dringt

Het spel van Antwerp is te traag en te makkelijk te lezen door Zulte Waregem. Voor Zulte Waregem zouden dit gouden punten zijn.

81'

Zulte Waregem blijft al te makkelijk overeind. Er zijn te weinig kansen voor Antwerp.

79'

Deschacht is op de afspraak

Opeens wordt Miyosji gelanceerd in het strafschopgebied, maar Deschacht is de redder in nood. Hij zit er goed en broodnodig tussen en krijgt ook nog de vrije trap mee omdat Miyoshi hem tegen het been trapt.