1. 59' - Doelpunt - Arthur Theate (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 19 - 26/12/20 - 18:30
59'
Arthur Theate
1 - 1
59'

Oud-Heverlee Leuven heeft het jaar afgesloten met nieuw puntenverlies. Thuis tegen KV Oostende gaf de promovendus een 1-0-voorsprong uit handen. Daardoor valt het team morgen uit de top 4. Dan komen eerste achtervolgers Anderlecht, Beerschot en Antwerp in actie.

OHL - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: 20 minuten voor het einde gaat Malinov van held naar antiheld bij OHL. Met balverlies op het middenveld lanceert de moegestreden doelpuntenmaker ongewild een counter voor Oostende. Gueye puurt er met hulp van Ngawa de winning goal uit.
  • Man van de match: Arthur Theate liet alweer een uitstekende indruk na. Hij bracht KVO in de eerste helft bijna op voorsprong en zorgde na de rust voor de gelijkmaker met een rake kopbal. Daarnaast scoorde hij ook defensief punten met enkele noodzakelijke ingrepen.
  • Opvallend: Na een reeks van 6 ongeslagen thuiswedstrijden gaat OHL nu al voor de tweede keer op rij in eigen huis de boot in. Een magere troost voor de Leuvenaren: na 19 speeldagen zijn ze nog altijd de enige ploeg die in elk van zijn wedstrijden minstens 1 keer scoorde.

Bekijk de goals uit OHL – Oostende (1-2)

Malinov bezorgt OHL gevleide voorsprong

OHL wou na een magere 1 op 6 weer aanknopen met de overwinning, maar veel dadendrang straalde de thuisploeg niet uit. Oostende toonde een pak meer gretigheid, na enkele minuten strandde een voorzet van Vandendriessche al op de lat.

De thuisploeg was sporadisch gevaarlijk met schoten van Sowah, één keer net naast en één keer in de handen van Hubert. Aan de overkant stond Romo dan weer pal op afstandsschoten van Bataille en Hjulsager.

Op het halfuur zette Oostende zijn overwicht bijna om in een voorsprong. Op een hoekschop kopte Theate rakelings naast. Wat de bezoekers niet lukte, lukte OHL even later wel. Malinov ging op wandel in de zestien en mikte de 1-0 in de korte hoek.

Sakala probeerde het tij nog te keren voor Oostende, maar hij miste efficiëntie. Zijn afstandsschot ging naast en alleen voor Romo besloot hij voorlangs, ook al liep hij toen buitenspel. Ook OHL liet zich nog eens gelden, Kotysch kopte nipt over op een hoekschop.

D’Haese valt te laat in na de rust omdat hij geen broek heeft

Theate en Gueye loodsen KVO naar een driepunter

Oostende ontsnapte kort na de rust aan de 2-0. Alleen voor Hubert lifte Henry de bal over de doelman, maar ook naast het doel. Een dure misser, want op het uur deed Theate wat hem net niet lukte in de eerste helft: met een kopbal scoren op een hoekschop.

OHL moest plots weer aan de bak, maar kon nauwelijks gevaar creëren. Hubert moest enkel zijn kunnen tonen op een afstandsschot van Mercier. Oostende loerde op de counter en schakelde razendsnel om na balverlies van Malinov. Een schot van Gueye week af op Ngawa en liet Romo zo kansloos achter: 1-2, met nog 20 minuten te gaan.

De reactie van OHL bleef uit, het was zelfs Oostende dat de lakens bleef uitdelen. In de slotfase hield Romo OHL in de wedstrijd met een goede redding op een schot van de doorgebroken Sakala. Bijna werd het toch nog 2-2 toen Tamari uitpakte met een gevaarlijk schot, maar ook de redding Hubert was op niveau.

Brys heeft twee mondmaskers aan: “Om zeker te zijn"

Brys: "Nederlaag niet echt verdiend"

• Alexander Blessin (trainer KV Oostende): “Ik heb mijn jongens tijdens de rust gezegd dat ze niet slecht gespeeld hadden. De mentaliteit zat goed en ze hebben in de tweede helft hard gevochten en op de juiste momenten gescoord. Het is een deugddoende overwinning. Het veld was heel zwaar, dus die 11 dagen rust hielpen ons misschien wel. Anderzijds mis je toch het wedstrijdritme dat OHL wel had. We wilden dit jaar met een overwinning
    afsluiten en ik ben heel blij dat dat gelukt is.”

• Marc Brys (trainer OHL): “Ik denk dat deze nederlaag niet echt verdiend was. We hadden de wedstrijd goed onder controle. We gingen rusten met een 1-0-voorsprong en hadden meteen na de rust een geweldige kans met Henry. Als het daar 2-0 wordt, dan ligt de wedstrijd toch wat meer in zijn plooi. Maar we slikken dan 2 domme tegendoelpunten. Daarna konden we geen vuist meer maken. Ook de wissels brachten geen soelaas meer. Het is jammer dat we de voorsprong niet hebben kunnen vasthouden.”

Henry krijgt bal van dichtbij tegen het gezicht

De Norre roept na een verloren inworp: “Boys, ik kan naar niemand gooien”

90+4'

Oostende pakt de volle buit op het veld van OHL. Malinov bracht de thuisploeg nochtans op voorsprong, maar Theate en Gueye keerden het tij na de rust. OHL blijft achter met een magere 1 op 9.

90+1'

90'

Hubert houdt Tamari van de 2-2!

OHL komt plots wel erg dicht bij de gelijkmaker. Tamari pakt uit met een knap afstandsschot, perfect naar de hoek gemikt. Maar ook de redding van Hubert is op niveau.

86'

Romo houdt OHL in de wedstrijd

Sakala doet bijna het licht uit voor OHL op een snedige counter. Hij komt oog in oog met Romo, maar de doelman houdt OHL in de wedstrijd met een knappe redding.

85'

OHL ondergaat de wedstrijd

Oostende leidt niet alleen, het blijft ook de lakens uitdelen. De thuisploeg slaagt er niet in om in de buurt te komen van Hubert. De tijd begint stilaan te dringen.

79'
79'

Brys grijpt in en brengt Maertens op het veld voor Vlietinck. Ook Malinov mag gaan rusten en wordt vervangen door Tamari. Bij Oostende is Thiam in de ploeg gekomen voor doelpuntenmaker Gueye.

78'

Hjulsager kan zich tot 2 keer toe ontdoen van zijn belager en de bal gevaarlijk voor doel brengen, maar evenveel keer landt zijn voorzet in de handen van Romo. OHL vindt niet meteen een antwoord op de treffer van Gueye.

72'
71'

Gueye scoort, met dank aan Ngawa

Oostende komt met een flinke dosis geluk op voorsprong. Na balverlies van Malinov schakelen de bezoekers snel om. Sakala legt de bal goed breed naar Gueye. Zijn schot wijkt uiteindelijk af op Ngawa en laat Romo zo kansloos achter.

71'
65'

Mercier probeert het zelf te forceren voor OHL. Met een knap afstandsschot dwingt hij Hubert tot een fraaie redding.

64'

Weer een hoekschop voor Oostende, maar dit keer zijn ze wel bij de pinken bij OHL. De bezoekers pakken zelfs meteen uit met een snelle counter, maar met een rake tackle haalt Bataille er de angel uit.

60'
59'

Theate kopt Oostende langszij!

Theate doet wat hem in de eerste helft net niet lukte: scoren met een rake kopbal op een hoekschop. Bij OHL verliezen ze hem helemaal uit het oog op de corner van D'Arpino en Romo heeft geen verhaal tegen de kopbal. Oostende komt weer langszij, alles te herdoen voor OHL.