82'
Thomas Henry
4 - 2
82'

Beerschot heeft de derbynederlaag tegen Antwerp doorgespoeld met een ruime zege tegen OH Leuven. In een zeer aantrekkelijke heruitgave van de promotiefinale was het carnaval op het Kiel. Beerschot won met 4-2 en neemt de leiding over van Antwerp. Club Brugge en Charleroi kunnen daar vanavond nog verandering in brengen.

Beerschot - OH Leuven in een notendop:

• Sleutelmoment: In het derde kwartier houdt Vanhamel Beerschot recht. De redding op Bese is knap,  de save op de kopbal van Henry is fenomenaal. Beerschot kan gaan rusten met een voorsprong, die het niet meer uit handen zal geven.
  • Man van de match: Het sleutelmoment verraadde het al een beetje. Mike Vanhamel pakte uit met enkele straffe reddingen en pakte ook de elfmeter van Mercier.  Helaas moest die hernomen worden en moest de Brusselaar zich een tweede keer omdraaien.
  • Opvallend: Beerschot heeft na dit duel de beste aanval én de slechtste verdediging. Met een gemiddelde van 4,8 doelpunten staan de wedstrijden van Beerschot garant voor doelpunten.

Bekijk de goals uit Beerschot-OHL (4-2)

Beerschot gaat in geen tijd op en over OHL

Het duel tussen Beerschot en OH Leuven was al op voorhand een garantie op doelpunten. In augustus kroonden de Antwerpenaren zich tot kampioen in 1B door met 1-4 te gaan winnen in Leuven. Dit seizoen vielen er dan weer 47 doelpunten in de eerste 10 competitiewedstrijden van Beerschot. Een duel om naar uit te kijken, dus.

De thuisploeg koos resoluut voor controle en dominantie, maar na een goed kwartier waren de paarshemden al op achtervolgen aangewezen. Een vrije trap van Mercier werd enkel beroerd door de uitdunnende haren van Holzhauser. Daar had Mike Vanhamel niet op gerekend en dus moest hij de bal al snel uit zijn doel vissen.

Niet dat dat Beerschot kon deren, want amper 5 minuten later was de 0-1 al omgetoverd in een 2-1-voorsprong. Tissoudali creëerde zelf de ruimte voor een strak overhoeks schot voor de gelijkmaker en niet veel later kon Suzuki de tij helemaal keren met een welgemikte kopbal aan de tweede paal.

Beerschot had wel een beresterke Vanhamel nodig om die voorsprong vast te houden tot de rust. Tot twee keer toe pakte hij uit met een geweldige reflex. Eerst hield hij een gemaakt kopbaldoelpunt van Henry nog uit zijn doel en ook Bese zag zijn poging met het hoofd nog gekeerd.

Man van de match, Mike Vanhamel, pakt uit met enkele straffe reddingen

Ondanks doelhout toch een doelpuntenfestival

Vlak na de koffie was het geen speler, maar het doelhout dat de hoofdrol opeiste. Holzhauser - tot dan toe nagenoeg onzichtbaar – mikte een vrije trap verrassend richting doel en tegen de paal. Aan de overzijde mikte Hubert een aflegger van Mercier vlak onder de kruising. Alsof dat nog niet volstond, werd OHL-goalie Romo ook nog eens verrast door een kopbal van een ploegmaat tegen de lat.

De cameo van het doelhout moest plaats ruimen voor een nieuwe lading doelpunten in een paars jasje. Met een simpele beweging zette Sanusi net na het uur twee man in de wind alvorens het leer in de verste hoek te poeieren. Na een ongelukkige tussenkomst van de Leuvense defensie twijfelde Holzhauser geen seconde om er 4-1 van te maken en Suzuki vergat zelfs nummer vijf binnen te tikken.

De wedstrijd leek gespeeld tot Bese onzacht in contact kwam met de elleboog van Frédéric Frans. De verdediger werd na een flinke portie Hongaars gekreun en nog meer bloedverlies groggy van het veld begeleid, zodat Mercier de strafschop kon nemen. Vanhamel dook naar de goeie hoek om de 4-2 te vermijden, maar moest zijn kunststukje overdoen omdat zijn verdedigers te gretig waren meegelopen. Een bisnummer liet de rechtervoet van Thomas Henry niet toe en dus stond het toch 4-2.

In het absolute slot trapte Tissoudali de 5-2 nog recht op de ver uitgekomen Romo en werd keeperstrainer Bram Verbist nog getrakteerd op een rood karton. De zege van Beerschot kwam hoe dan ook niet meer in gevaar en dus mogen Losada en co zich minstens twee uur lang leider noemen. Vlak voor aartsrivaal Antwerp, nota bene.

Bram Verbist pakt op zo'n 3 seconden geel en rood

Vanhamel: "Geweldig wat Beerschot en OHL laten zien"

Hernán Losada (coach Beerschot): "Ik heb deze wedstrijd echt kunnen genieten langs de lijn. De journalisten en de weinige mensen die hier waren hopelijk ook, want het was een fantastische match. We staan voorlopig eerst en zelfs als dat maar voor even is, is het geweldig om je ploeg daar te zien staan. 28 doelpunten gescoord in 11 matchen vind ik waanzinnig, chapeau voor de hele ploeg, die spektakel biedt aan iedereen. Van geluk wil ik niet spreken, want we trappen zelf twee keer tegen het doelhout en zij maar één keer. In elke wedstrijd zie je kantelmomenten langs beide kanten, maar als ik het geheel bekijk, hebben we verdiend gewonnen."

Mike Vanhamel (Beerschot): "We maken weer 4 doelpunten. De offensieve efficiëntie is op dit moment fenomenaal. We kregen zelfs nog enkele kansen om de score verder uit te diepen, al denk ik niet dat 5 of 6 doelpunten scoren tegen dit Leuven verdiend zou zijn. Het is geweldig wat we laten zien, maar hetzelfde geldt voor onze tegenstander van vanavond. We staan nu eerst, maar het is niet per se onze bedoeling om te zeggen dat we eerst of bij de eerste drie moeten blijven. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd."

David Hubert: "Hun doelman was hun beste man"

Marc Brys (coach OH Leuven): Ik ben zeer gefrustreerd. We hebben net voor de rust een stuk of vier goeie kansen gekregen en dan moet je daar minstens gelijkmaken of zelfs op voorsprong komen. Dat gebeurt niet, maar dan heb je nog steeds 45 minuten. Daarna zijn we te ongeduldig en gestresseerd gaan voetballen. Dan krijg je ook een hele tijd geen voetbal. Daarbovenop komen nog 6 wissels en dat maakt 10 minuten extra tijd in plaats van 4. Maar we waren niet top en dat moeten we ook besluiten.

David Hubert (OH Leuven): "Laat ons zeggen dat het resultaat frustrerend is. In de eerste helft hebben we minstens even veel kansen als Beerschot. Hun doelman was ook hun beste man. Ik denk daarbij aan zijn reflexen op de kopballen van Bese en Henry. Anders konden we met een voorsprong de rust ingaan. Als je dan naar hun doelpunten in de tweede helft kijkt, met een valse bots bij het derde doelpunt en een afgeweken bal bij het vierde, zijn dat zaken die vandaag tegen zaten. Aan de overkant zaten de efficiëntie en het geluk niet mee. Het is jammer dat we verliezen, want we waren bezig aan een mooie reeks. Het was een accident de parcours, maar we moeten de knop weer omdraaien."

90+6'

Beerschot zet OHL opzij en is eventjes leider

Na een boeiende pot voetbal houdt Beerschot de punten thuis. Nog voor de rust had het een achterstand omgezet in een voorsprong. Dankzij reddingen van Vanhamel kon het die na de rust uitdiepen. Daar kon een strafschop van Henry niets meer aan veranderen: 4-2.

90+4'

Rood voor Bram Verbist

Laforge neemt nog even de tijd om OHL-keeperstrainer Verbist geel te geven. Meteen na het gele karton volgt een rood exemplaar. We kunnen ons niet inbeelden dat Verbist zijn mondje flink dicht hield.

90+1'

Vier minuten extra

En dat is verrassend weinig, gezien de tijd die we zijn verloren door de verzorging van Bese, de herneming van de strafschop en de gele kaart die daartussen nog werd uitgedeeld.

90'

Tissoudali mikt de 5-2 op Romo

Tissoudali wordt de diepte in gestuurd en heeft alle tijd om na te denken hoe hij Romo wil verschalken. Iets te veel tijd, zo blijkt, want hij mikt recht op de Venezolaanse doelman, die gevaarlijk ver was uitgekomen.

87'

Holzhauser gaat naar de kant

De Oostenrijker was zeker niet alomtegenwoordig, maar zet zowel bij doelpunten als assists een streepje bij. Met Prychynenko kiest Losada voor defensieve zekerheid.

87'
86'

En plots zitten we al minuut 86 in een razend interessante wedstrijd, die zo goed als geen dode momenten kende. Intussen gaan de hemelsluizen weer open. Toch al de derde hevige stortbui in de tweede helft.

82'
82'

Henry zet de strafschop wel om!

Henry zet zich deze keer achter de bal en deze keer is Vanhamel wel geklopt. De verwarring is compleet, maar het staat in elk geval 4-2.

81'

Strafschop (bis)

Iedereen maakt zich op voor een hoekschop wanneer Laforge gebaart dat er een nieuwe strafschop getrapt moet worden. Is er iets gebeurd tijdens de vorige strafschop?

79'

Vanhamel pakt de elfmeter!

Xavier Mercier zet zich achter de bal en trapt de bal laag naar rechts, maar daar ligt ook Vanhamel. De thuisdoelman speelt een dijk van een wedstrijd!

79'

Strafschop voor OH Leuven!

Na ingrijpen van de VAR krijgt OHL ook een strafschop. Logisch ook, gezien de overtreding.

78'
75'

Een lelijke hoofdwonde bij Bese

Bese blijft liggen na een kopduel. De Hongaar krijgt de elleboog van Frans in het aangezicht en moet genaaid worden. Hij kermde het ook meteen uit van de pijn en zal wellicht niet meer in actie komen.

74'

Joren Dom komt rijkelijk te laat bij Bese en pakt daardoor een geel karton. Dom, zeker bij deze tussenstand.

70'

Henry scoort... uit buitenspel

Vanhamel pakt nog eens uit met een prima redding! In de herneming is Henry gevolgd om de 4-2 in doel te prikken, maar de bonkige Fransman wordt teruggevlagd uit buitenspel.