UEFA Nations League - speeldag 4 - 14/10/20 - 20:45
25'
Donny van de Beek
1 - 1
25'

Nederland heeft in de Nations League Italië in bedwang gehouden. Pellegrini zette Nederland al vroeg op achtervolgen, Van de Beek maakte nog voor de rust gelijk. Een betere match van de manschappen van bondscoach Frank de Boer, die het drieluik wel afsluit zonder zege.

Na de 0-1-nederlaag tegen Mexico (vriendschappelijk) en een scoreloos gelijkspel tegen Bosnië (Nations League) kreeg bondscoach Frank de Boer al heel wat kritiek te slikken in Nederland.

Aan De Boer om zijn manschappen op te peppen. Maar tegen Italië weet je dat het altijd een moeilijke avond wordt.

Na een kwartier werkte Pellegrini een voorzet van Barella netjes in doel. 10 minuten later bracht Van de Beek Nederlander langszij door de bal in de rebound binnen te schieten.

Nederland stond daarna op het gaspedaal en versierde enkele doelrijpe kansen voor en na de rust. Maar onder meer De Jong en Memphis geraakten niet voorbij doelman Donnarumma.

Oranje ontsnapte wel nog aan de nederlaag, toen Hans Hateboer de bal kwijtspeelde aan Immobile. Maar de goed uitgekomen Cillessen redde een punt voor Nederland.