Kevin De Bruyne is tegenwoordig de vaste strafschopnemer bij Manchester City.

3. 71' - Verv. Kevin De Bruyne door Rodri
    4. 90+2' - Geel - Joelinton
    The Emirates FA Cup - speeldag 1 - 28/06/20 - 19:30

Na Manchester United, Arsenal en Chelsea heeft nu ook Manchester
    City zich geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. De Citizens wonnen met 0-2 bij Newcastle na een dominante match. Kevin De Bruyne vierde zijn 29e verjaardag met een goal vanaf de stip, Raheem Sterling legde de eindstand vast.

"De FA Cup is nu onze prioriteit", zei City-coach Guardiola voor de match. Zijn manschappen voegden op het veld meteen daad bij het woord.

City was heer en meester in de eerste helft tegen Newcastle, maar had de hulp van Schär nodig om op voorsprong te komen. Schär maakte een duidelijke duwfout op Jesus en gaf zo een penalty cadeau. Jarige job Kevin De Bruyne nam het geschenk graag aan: 0-1. Het 100e doelpunt in zijn clubcarrière (verdeeld over 17 stuks voor KRC Genk, 10 voor Werder Bremen, 20 voor Wolfsburg en 53 voor City).

Newcastle kreeg amper een geslaagde pass in elkaar geknutseld, maar kwam na de pauze plots toch dicht bij de gelijkmaker. Invaller Gayle liet onbegrijpelijk van dichtbij een reuzenkans liggen.

Dat werd twee minuten later genadeloos afgestraft door Raheem Sterling. Hij kapte zich vrij na een mooie individuele actie en krulde dan met rechts binnen. De bal leek niet totaal onhoudbaar, maar de 0-2-eindstand stond wel op het bord.

Naast Manchester United, Arsenal en Chelsea schaart met Manchester City zich nu dus nog een grote club bij de laatste 4 in de FA Cup.

Heerlijke affiches in de halve finales van de FA Cup:

• Manchester United versus Chelsea
    • Arsenal versus Manchester City

De Bruyne scoort op zijn 29e verjaardag zijn 100e clubgoal tout court:

Raheem Sterling met de 0-2:

90+3'
    Javier Manquillo (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    90+3'

EINDSTAND: 0-2

Man.City gaat makkelijk naar de halve finales van de FA Cup tegen Arsenal. Kevin De Bruyne en Raheem Sterling namen de doelpunten voor hun rekening.

90+2'
    90+1'
    Joelinton (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nicolás Otamendi (Manchester City).
    90+1'
    Ilkay Gündogan (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    90+1'

90'
    Joelinton (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    89'
    Joelinton (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rodri (Manchester City).
    88'
    Bernardo Silva (Manchester City) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    87'
    Gabriel Jesus (Manchester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    86'
    Bij Manchester City wordt de hoekschop genomen door Bernardo Silva. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
    86'

85'

Goeie voorzet van Mendy, maar niemand loopt in. En daar is de Fransman niet zo blij mee.

84'

Heerlijke steekbal van Gündogan op de snelle Sterling. Uiteindelijk is zijn pass toch net iets te scherp. Sterling en Darlow botsen ook nog tegen elkaar.

82'
    Raheem Sterling (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Karl Darlow (Newcastle United).
    82'
    João Cancelo (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joelinton (Newcastle United).
    82'

Manchester City is nog 10 minuten verwijderd van de halve finales van de FA Cup. Het tempo is nu uit de match.