Arsenal plaatst zich in de slotminuten voor de halve finales van de FA Cup

2. 87' - Doelpunt - David McGoldrick (1 - 1)
The Emirates FA Cup - speeldag 1 - 28/06/20 - 14:01
87'
David McGoldrick
87'
1 - 1

Na Manchester United zit nu ook Arsenal in de halve finale van de FA Cup. Het ging daarvoor met 1-2 winnen bij Sheffield United. Na 90 minuten leken beide ploegen op verlengingen af te stevenen, maar in de blessuretijd trapte Ceballos de Gunners toch nog naar de halve finales.

Arsenal maakte in de beginfase een zwakke indruk op bezoek bij Sheffield United, maar het werd een handje gehopen. Na 25 minuten kregen de Gunners na een lichte overtreding een strafschop. Pépé zette die om: 0-1 voor de bezoekers, ook de stand bij de rust.

In de tweede helft probeerde Sheffield-doelman Dean Henderson dan maar zelf het tij te doen keren. Hij pakte uit met een bijzonder verre uittrap. Daarmee verrasste hij zijn collega-doelman aan de overkant, maar het schot ging uiteindelijk nipt over.

De grootste opwinding kwam in de slotfase. Na knullig verdedigend werk in de Arsenal-defensie kon McGoldrick vlak voor tijd de 1-1 binnenduwen. Verleningen leken dus in de maak, maar dat was buiten Dani Ceballos gerekend. Hij trapte Arsenal met een lage schuiver in de 91e minuut toch nog naar de halve finales.

Ook Manchester United is al zeker van een plaats bij de laatste 4. Straks speelt Leicester nog tegen Chelsea. De jarige Kevin De Bruyne trekt met Manchester City naar Newcastle.

Het winnende doelpunt van Ceballos:

De uittrap van Henderson:

Tweets:

90+6'
De ref grijpt in: Billy Sharp (Sheffield United) deelde een duw uit.
90+5'
John Fleck (Sheffield United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+4'
David McGoldrick (Sheffield United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Granit Xhaka (Arsenal).
90+1'

90'
Vrije trap voor Arsenal. John Egan (Sheffield United) hield Eddie Nketiah vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90'
Oliver Norwood neemt de hoekschop voor Sheffield United. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90'
Emiliano Martínez (Arsenal) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
90'
Billy Sharp (Sheffield United) haalt uit met zijn rechter...
90'
Oliver Norwood (Sheffield United) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
89'
87'

Sheffield United

David McGoldrick (Sheffield United) scoort met zijn rechtervoet. Het staat 1 - 1.
86'
Eddie Nketiah (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sander Berge (Sheffield United).
85'
Kieran Tierney (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
84'
Vrije trap voor Arsenal. Oliver Norwood (Sheffield United) hield Eddie Nketiah vast en dat had de scheidsrechter gezien.
82'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Eddie Nketiah (Arsenal) stond buitenspel.
81'
Bij Arsenal wordt de hoekschop genomen door Dani Ceballos. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.