Union slaat Westerlo knock-out in beker na strafschoppen

1. 65' - Verv. Abdelrafik Gérard door Teddy Teuma
    2. 67' - Geel - Christian Brüls
    3. 75' - Geel - Igor Vetokele
        Croky Cup - speeldag 1 - 04/12/19 - 20:01

In de Beker van België heeft Union het geschopt tot in de kwartfinales. De halvefinalist van vorig seizoen zette het 1B-duel tegen Westerlo naar zijn hand in de strafschoppenreeks.

Verslag van Union-Westerlo in de beker

Eerste helft om snel te vergeten

Union en de Beker van België, dat was vorig jaar al een half sprookje. De Brusselaars botsten toen in de halve finales op reeksgenoot en latere bekerwinnaar KV Mechelen, maar die prestatie smaakte naar meer. Om dat te evenaren moest Union allereerst voorbij Westerlo.

Reeksgenoten en dus geen onbekenden, zou je denken. Dit bekerduel was dan ook al de 10e onderlinge krachtmeting op amper twee jaar tijd, maar toch kregen we een gesloten eerste helft te zien. Union was de meest bedrijvige van de twee ploegen, maar veel meer dan een te hoog schot van Isaiah Young kregen we niet te zien.

Vier kansen, nul doelpunten na de rust

Na de pauze werden ook de kemphanen wakker en dat hadden ze bij Union meteen geweten. Kurt Abrahams had nog geen minuut nodig om het leer net over het doel van Kristiansen te knallen. Ook op het uur liet de Zuid-Afrikaan zich opmerken, maar deze keer vond hij de Noorse goalie van Union op zijn weg.

Hoog tijd voor Union om het evenwicht te herstellen en dat deed het ook. Kis zag zijn kopbal na een vrije trap gered worden door Van Langendonck en ook als aangever kon hij geen doelpunt creëren. Na zijn prima voorzet zag Hamzaoui zijn kopbal tegen de lat uit elkaar spatten.

Union blijft feilloos in de strafschoppen

Het scorebord bleef de eerste 90 minuten werkloos, waardoor de spektakelarme wedstrijd nog verlengd werd met een halfuur. Van Langendonck en Kristiansen werden elk getest met een voorzichtig schot, maar geen van beide moest mirakels verrichten. Een half mirakel volstrekte zich wel wanneer Westerlo met 3 tegen 1 kon counteren, maar het toch moest afleggen tegen die ene, Kevin Kis.

Ook na 120 minuten voetballen stond de brilscore op het bord, waardoor we naar de loterij gingen die de strafschoppenreeks vaak is. Daarin ging het al snel mis voor Westerlo, dat na vier strafschoppen 2-0 in het krijt stond. Van Langendonck pakte daarop de elfmeter van Haugen, maar de Westelse goalie was te ver uit zijn doel gekomen. In de herneming scoorde Haugen wel en na een extra treffer langs beide kanten kon de thuisploeg uiteindelijk vieren.

22:41

Union naar de kwartfinales!

Union klaart de klus na strafschoppen! Na 120 minuten voetballen tegen Westerlo vielen er geen doelpunten, maar in de penaltyreeks lukte het wel. De Brusselaars stoten door naar de kwartfinales.