Bruno knikkert AA Gent met late goal uit het bekertoernooi

wo 4 december 2019 22:38
    1. 61' - Verv. Laurent Depoitre door Giorgi Kvilitaia
    Croky Cup - speeldag 1 - 04/12/19 - 20:46

Charleroi heeft AA Gent gewipt in de Beker van België. De topaffiche van deze 1/8e finales stelde teleur, maar het venijn zat hem in de staart. Massimo Bruno velde het verdict met een doelpunt zes minuten voor tijd. Charleroi staat zo bij de laatste acht.

Doelpunt:

• 84' Bruno 1-0

Ruim verslag van Charleroi-Gent in de beker

Bekertopper lost hoge verwachtingen niet in

Een 1/8e finale in de Croky Cup tussen de nummer 4 en de nummer 3 uit de Jupiler Pro League deed de neutrale toeschouwer dromen van een spektakelstuk. Charleroi en Gent waren bovendien twee ploegen die de laatste weken erg makkelijk de weg naar het doel vonden. Een aantal van die Gentse doelpunten kwamen van Jonathan David, die door familiale omstandigheden evenwel niet in de selectie zat.

Zo hoog de verwachtingen waren, zo teleurstellend was de eerste helft. Voor Charleroi knalden Bruno en Ilaimaharitra overtuigingsloos over, Depoitre kopte aan de overzijde een oefenballetje in de armen van Penneteau. Met een grote geeuw trokken we richting kleedkamers. Fast forward naar de tweede helft dan maar.

Iedereen klaar voor verlengingen, maar Bruno beslist daar anders over

Wie hoopte op beterschap na de rust, was er al gauw aan voor de moeite. "Het leek een veelbelovende affiche, maar het duel is één grote teleurstelling", zag ook Sporza-collega Peter Vandenbempt. Geen van beide ploegen leek op zoek te willen gaan naar een doelpunt, Charleroi en Gent zetten vooral alles op alles om er geen tegen te krijgen. Verlengingen dan maar?

Niet dus. In een wedstrijd zonder kansen viel er in de slotfase als bij wonder toch nog een doelpunt. Massimo Bruno stond plots oog in oog met Kaminski en liet de bezoekende doelman geen kans met een knappe krul in de bovenhoek. Een doelpunt dat menig neutrale kijker uit zijn lijden verloste, maar toch vooral het ambitieuze Gent ijskoud de das omdeed. Charleroi bij de laatste acht.

Bekijk de goal van Bruno die Charleroi aan de kwalificatie helpt tegen Gent (1-0)