5. 83' - Doelpunt strafschop - Ciro Immobile (2 - 1)
    Serie A TIM - speeldag 34 - 20/07/20 - 21:46
    83'
    Ciro Immobile
    2 - 1
    83'

Juventus heeft een reuzensprong gemaakt richting nieuwe landstitel. In een gezapige topper tegen Lazio was het Cristiano Ronaldo die kort na de rust de wedstrijd besliste met 2 snelle doelpunten. Een late strafschop van Immobile kon daar niets meer aan veranderen.

Met nog vijf wedstrijden te gaan had Lazio de taak om tegen Juventus de neutrale voetballiefhebber nog wat spanning in het competitieslot te schenken. Juventus kon bij een nieuwe zege immers een reuzenoptie nemen op een 9e landstitel op rij.

Lazio, dat sterkhouders Luis Alberto en Lucas Leiva moest missen, liet het initiatief aan de thuisploeg. Na minder dan een kwartier kwamen de Romeinen met de schrik weg toen Alex Sandro op de paal kopte. Vlak voor de rust was het de beurt aan Immobile om het doelhout te raken met een stevige knal. Na een matige eerste helft, was het rusten geblazen bij een brilscore.

Ronaldo breekt de ban na vederlichte strafschop

Amper 5 minuten ver in de tweede helft werd de Romeinse hoop de kop al ingedrukt. Een vederlichte penalty voor Juventus werd omgezet door Ronaldo. Het spel was nog maar net hervat toen Luiz Felipe alweer aan het knoeien ging en Dybala en Ronaldo vrije baan richting doel schonk. De Argentijn schonk zijn aanvalsleider zijn 30e doelpunt van het seizoen.

De kopjes bij Lazio gingen naar beneden, de wedstrijd was gespeeld. Een late penaltytreffer van Immobile, die daarmee ook op 30 doelpunten in de competitie komt, kon de wedstrijd niet meer doen heropleven. Juventus kan met nog 4 wedstrijden te gaan de nieuwe landstitel al ruiken. Eerste achtervolger Inter volgt al op 8 punten.

Spannender dan de titelstrijd: wie wordt Capocannoniere?

De wedstrijd in de wedstrijd was het duel Ronaldo-Immobile. Beide spitsen bikkelen namelijk nog om de titel van topschutter. Met zijn twee treffers vandaag leek Ronaldo de fakkel over te nemen van zijn Italiaanse collega, maar de late penaltytreffer van Immobile hing de bordjes echter opnieuw gelijk: 30-30.

Het was typerend hoe Ronaldo na het doelpunt van Immobile balend afdroop. De Portugees wist desondanks met zijn twee goals wel opnieuw enkele records te verbreken. Zo is Ronaldo de snelste speler ooit die 50 goals weet te scoren in de Serie A.

Ronaldo heeft nu ook in drie topcompetities al minstens 30 goals gescoord in een seizoen. Hij deed het eerder in 2008 bij Manchester United en maar liefst 6 keer op rij bij Real Madrid.

Bekijk de 1-0 van Ronaldo:

Dybala pakte uit met een knap nummertje:

90+5'
    De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Rodrigo Bentancur (Juventus), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
    90+4'
    Luca Falbo (SS Lazio) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Juan Cuadrado (Juventus).
    90+3'
    Bastos (SS Lazio) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    90+1'

90'
    Francesco Acerbi (SS Lazio) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Juan Cuadrado (Juventus).
    90'
    Redding van Wojciech Szczesny (Juventus), die de bal al duikend kan pareren.
    90'
    Sergej Milinkovic-Savic (SS Lazio) haalt uit met zijn rechter...
    89'
    88'
    Juventus
    88'
    Danilo (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ciro Immobile (SS Lazio).
    88'
    Hoekschop voor SS Lazio. André Anderson trapt die naar de tweede paal.
    85'
    Marco Parolo (SS Lazio) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    84'
    André Anderson (SS Lazio) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Matthijs de Ligt (Juventus).
    83'

Doelpunt voor
    SS Lazio

Ciro Immobile (SS Lazio) legt de bal op de stip en zet de strafschop om.
    82'
    82'
    Penalty voor SS Lazio! Fout van Leonardo Bonucci (Juventus).
    81'
    Danilo (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Francesco Acerbi (SS Lazio).