8. 78' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (2 - 0)
Serie A TIM - speeldag 6 - 28/09/19 - 15:00
78'
Cristiano Ronaldo
78'
2 - 0

In de Italiaanse competitie heeft Juventus een 5e keer in 6 wedstrijden gewonnen. Rode lantaarn SPAL ging met 2 doelpunten over de knie in Turijn. Pjanic opende de score, daarna knikte Ronaldo er een binnen.

SPAL, met thuisbasis in Ferrara, heeft het dit seizoen moeilijk. Doelman Etrit Berisha deed zijn uiterste best om zijn team recht te houden, maar net voor de pauze was hij toch geklopt. Pjanic draaide de bal van buiten de 16 mooi in de linkerhoek.

Diep in de tweede helft verdubbelde Ronaldo de voorsprong. Na een inspanning van Dybala knikte hij de 2-0 binnen.

Daarmee ligt de bal weer in het kamp van Inter. Het team van Romelu Lukaku gaat vanavond op bezoek bij Sampdoria. Met een zege of een gelijkspel wipt Inter weer over Juventus naar de koppositie in de Serie A.

De doelpunten van Pjanic en Ronaldo:

Wereldrecord voor Buffon

Voor Juventuskeeper Gianluigi Buffon was het zijn 903e wedstrijd in clubverband (in alle competities en voor alle clubs samengeteld). Daarmee passeert de 41-jarige doelman Paolo Maldini, die aan 902 wedstrijden kwam.

90+5'
Paulo Dybala (Juventus) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+5'
Miralem Pjanic neemt de hoekschop voor Juventus. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+4'
Redding van Etrit Berisha (SPAL), die de bal al duikend kan pareren.
90+4'
Cristiano Ronaldo (Juventus) haalt uit met zijn rechter...
90+4'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Paulo Dybala (Juventus), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+3'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Blaise Matuidi (Juventus), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+2'
Juventus
90+2'
SPAL krijgt een vrije trap. Emre Can (Juventus) haalde Arkadiusz Reca onderuit.
90+1'
Federico Bernardeschi (Juventus) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

90+1'
Alberto Paloschi (SPAL) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Leonardo Bonucci (Juventus).
89'
Paulo Dybala (Juventus) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
87'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Andrea Petagna (SPAL) stond buitenspel.
83'
Emre Can (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Arkadiusz Reca (SPAL).
82'
Andrea Petagna (SPAL) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Matthijs de Ligt (Juventus).
81'
Paulo Dybala (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nenad Tomovic (SPAL).