Anderlecht laat de kansen en de zege liggen tegen Kortrijk

2. 74' - Geel - Julien De Sart
    3. 79' - Verv. Larry Azouni door Elohim Rolland
    4. 88' - Geel - Lucas Tuta
    Jupiler Pro League - speeldag 16 - 24/11/19 - 18:00

Anderlecht heeft zijn (bescheiden) zegereeks onder Frank Vercauteren niet kunnen doortrekken tegen Kortrijk: 0-0. Chadli en Roofe misten grote kansen in de slotfase, voor Kortrijk is het punt een opsteker na 4 nederlagen op rij.

RSC Anderlecht – KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Tien minuten voor tijd krijgt Chadli de uitgelezen kans om Anderlecht een derde zege op rij te schenken. Hij komt op aangeven van Saelemaekers oog in oog te staan met Jakubech, maar mikt op het onderbeen van de KVK-doelman.
    • Man van de match: Door een barst in het borstbeen moest Bruzzese noodgedwongen zijn plaats afstaan aan Jakubech, die zijn debuut maakte voor Kortrijk. Hij deed dat uitstekend, met een levensbelangrijke redding tien minuten voor tijd.
    • Opvallend: Het is al het vijfde 0-0-gelijkspel voor Anderlecht dit seizoen. Veel spektakel krijgen de supporters van paars-wit niet te zien.

Samenvatting:

Bezoekers krijgen beste kansen in saaie eerste helft

Sinds de komst van Frank Vercauteren is het bij Anderlecht beter beginnen te draaien. Paars-wit ontving vanavond in het eigen Lotto Park het sukkelende KV Kortrijk van ex-speler Yves Vanderhaeghe. Met een rapport van 7 op 33 leek dat een hapklare brok, maar Anderlecht liet het na om de Kortrijkzanen van bij het begin bij de keel te grijpen.

Meer nog: in een flauwe eerste helft waren de beste kansen voor de bezoekers. Toen D’Haene de achterlijn haalde en de bal nog voor het doel kreeg, moest Van Crombrugge zich onderscheiden op een kopbal van Mboyo. Kort daarna moest de Anderlecht-doelman plat op een poging van Kage.

Het antwoord van paars-wit kwam er van de voet van Nacer Chadli, die na een schaarbeweging nipt naast de eerste paal in het zijnet trapte. Aan meer kon de thuisaanhang zich niet verwarmen in een ronduit vervelende eerste helft.

Kayembe komt na een stevige elleboogstoot goed weg met geel

Punt is opsteker voor KV Kortrijk

De rust bracht niet veel beterschap. Anderlecht kwam wel wat scherper uit de kleedkamer, maar Roofe liet twee kansen op een rij liggen. Een lob van Sambi Lokonga ging dan wel over Kortrijk-doelman Jakubech, maar Golubovic stak zijn doelman een handje toe en redde de poging van de doellijn.

Met een aantal wissels probeerde Vercauteren de boel te forceren, maar pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd ging Anderlecht ook echt op zoek naar de voorsprong. Toen Chadli tien minuten voor tijd dé kans van de wedstrijd op het been van Jakubech mikte, konden we de boeken eigenlijk al sluiten. Ook al liet ook Roofe de 1-0 van dichtbij nog liggen.

In de extra tijd kregen we nog wat halve kansjes te zien en zowaar een doelpunt van Lepoint voor Kortrijk, maar de invaller stond een meter buitenspel, het feestje ging niet door. De 0-0-eindstand na een flauwe bedoening was niet meer dan terecht. Het punt is na een 0 op 12 ongetwijfeld wel een opsteker voor Kortrijk.

Lepoint scoort vlak voor tijd een weergaloos doelpunt, maar hij stond buitenspel