Jupiler Pro League - speeldag 26 - 14/02/20 - 20:30
1 - 2
12'

De nummer 2 van de competitie heeft het weekend en de 26e speeldag ingezet met een zege in het oosten van het land. Na een verschroeiend begin was het ex-Eupen-speler Castro-Montes die de punten mee naar Gent nam.

KAS Eupen - KAA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Vijf minuten voor tijd verlaat Eupen even zijn egelstelling om op zoek te gaan naar de winning goal. AA Gent verovert de bal en countert razendsnel, Castro-Montes maakt het af.
  • Man van de match: Alessio Castro-Montes ontpopte zich uitgerekend tegen zijn ex-club tot matchwinnaar. Ook in de eerste helft was hij al dicht bij een goal, maar De Wolf pareerde zijn prima vrije trap.
  • Opvallend: Ook vorig seizoen kon AA Gent pas in de absolute slotfase de zege veilig stellen in Eupen. Toen was het Birger Verstraete die in de blessuretijd vanaf de penaltystip de 2-3 scoorde.

Doelpuntenfestival in de eerste helft

Het Kehrwegstadion in Eupen was niet bepaald volgelopen voor deze vrijdagavondwedstrijd, maar de afwezigen kregen al snel ongelijk. Na nog geen vijf minuten scoorde David in de rebound na een afgeweerd schot van Mohammadi.

De Gentenaars waren amper uitgefeest of de bordjes hingen alweer gelijk. Prevljak verraste Kaminski met een pegel van buiten de zestien meter, die via de paal in doel verdween. Nu was het aan AA Gent om snel te reageren. Bezoes zette David alleen op weg naar doel en de Canadees maakte het koelbloedig af: doelpunt nummer 15 voor de Canadees, die er nu even veel heeft als Mbokani.

En nog was het niet gedaan. Prevljak versierde een vrijschop op de rand van de zestien meter, de trap van ex-Gentenaar Milicevic week af op het muurtje en liet Kaminski kansloos: 2-2 na nauwelijks twintig minuten.

In het vervolg van de eerste helft bleef het aantal kansen eerder beperkt. Gent dreigde nog met een vrije trap van Castro-Montes, aan de overzijde pareerde Kaminski een schot van Amat.

Castro-Montes is de verlosser voor Gent

Na de koffie was het allemaal veel minder. AA Gent probeerde wel om het heft in handen te nemen, maar voetbalde op de nochtans piekfijne grasmat te slordig om de thuisploeg echt in verlegenheid te brengen. Een kopbal van Plastoen en twee schietkansjes voor Bezoes, meer liet Gent niet zien.

Eupen leek het allemaal best te vinden zo. De thuisploeg zetten een compact blok neer en prikte een paar keer gevaarlijk tegen. Prevljak bleef wegen op de Gentse defensie. Zijn beste actie eindigde tegen de benen van Plastoen.

Een tweede gelijkspel op rij leek in de maak voor AA Gent, tot Eupen zich vijf minuten voor tijd toch liet verrassen door een vlijmscherpe counter. Invaller Tsjakvetadze vond het hoofd van Castro-Montes, die zijn ex-werkgever de doodsteek gaf met een kopbal in het hoekje: 2-3.

AA Gent mag zo na een moeilijke avond toch met de drie punten naar huis en nadert in de stand voorlopig tot op zes punten van leider Club Brugge.