Jupiler Pro League - speeldag 26 - 16/02/20 - 20:00
57'
1 - 2

Moeskroen heeft voor het eerst gewonnen op het veld van Zulte Waregem. De jongens van Francky Dury gaven in een cruciale partij niet thuis (of toch onvoldoende) en blijven op 4 punten hangen van nummer 6 KRC Genk.

Zulte Waregem-Moeskroen kort samengevat

• Sleutelmoment: In minuut 50 komt Moeskroen op een 0-2-bonus. Zulte Waregem keert met een penalty snel terug tot 1-2, maar je voelde aan alles dat de thuisploeg niet echt in staat was de wedstrijd nog te laten kantelen.
  • Man van de Match: Aleix Garcia speelde een goeie match. De Spaanse werknemer van Moeskroen toonde zich gevaarlijk voor de muit, met een schot tegen de paal en de 0-2.
  • Opvallend: Zulte Waregem verliest liefst 6 van zijn jongste 7 partijen. Na Cercle (2-0), Club (4-0), Genk (0-3), Antwerp (2-1) en Charleroi (4-0) is nu Moeskroen de beul met dienst. Tussendoor won Essevee alleen van Waasland-Beveren.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Moeskroen (1-2)

Uitgekookt Moeskroen speelt het listig uit voor de rust

Door de 1-3-nederlaag van Racing Genk eerder op de avond tegen Standard kon Zulte Waregem zaakjes doen in de strijd om een POI-ticket, maar die kans heeft het nooit gegrepen.

Nochtans begon het allemaal niet zo slecht voor de thuisploeg, die er meteen de beuk ingooide. Al in de 2e minuut scoorde Essevee, maar de goal werd afgekeurd wegens offside van Larin, die de counter op gang gebracht had.

Aan de overkant bleek Garcia een bedrijvig baasje. De Spanjaard knalde de bal hard tegen de buitenkant van de paal, Zulte Waregem wist meteen wie het in de gaten moest houden.

Na dat felle begin zakte de wedstrijd als een pudding in elkaar. Larin werd wel een paar keer in stelling gebracht, maar aan scoren heeft de Canadees sinds 23 november 2019 een broertje dood.

Vanuit het niets kwam Moeskroen net na het halfuur op voorsprong. Osabutey nam de bal op het gladde veld handig mee, draaide snel en haalde genadeloos uit. Het schot verdween in de hoek naast een kansloze doelman Bansen, de vervanger van de aan zijn elleboog geopereerde Sammy Bossut: 0-1.

Wegwaaiende bal zorgt op komische wijze voor het einde van de eerste helft

Zulte Waregem reageert eventjes en valt dan weer stil

Het liep voor geen meter bij Zulte Waregem dat vroeg in de 2e helft koud tegen de 0-2 aanliep. Garcia plaatste de bal na een schitterende loopactie van enkele ploegmaats knap in de hoek.

Dit is niet wat Francky Dury in gedachten had toen hij zijn spelers tijdens de rust de levieten las. De 40 meegereisde Moeskroen-fans lieten het niet aan hun hart komen en hieven wat treiterend in het Nederlands "Waar is da feestje, hier is da feestje" aan.

Het feestje eindigde abrupt toen Larin in de 16 neerging na een trekfout en scheids Van Damme de bal op de stip legde. De fauw trapte de strafschop onder Butez tegen de touwen: 1-2 en we hadden - zowaar - toch nog een wedstrijd.

Maar Zulte Waregem bleef in hetzelfde potje roeren en miste de overtuiging en creativiteit om Moeskroen uit verband te spelen.

Zo waren het de bezoekers die het mes nog wat dieper in de wonde probeerden te draaien. Maar Essevee-doelman Bansen stond - in tegenstelling tot veel van zijn ploegmaats - wél op niveau te spelen en hield de naar hartelust counterende bezoekers eigenhandig van enkele gemaakte doelpunten. Zo bleef het bij 1-2.