78'
Kevin Vandendriessche
78'
2 - 1

KV Mechelen heeft voor het eerst dit seizoen verloren. De promovendus ging aan de kust met 2-1 de boot in tegen KV Oostende en laat daardoor de leidersplaats liggen. KVO staat met 9 op 15 tussen de mensen.

KV Oostende – KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Oostende begint aan de tweede helft met Canesin, die Jonckheere vervangt. De Braziliaan steekt het vuur aan de lont en zet met een heerlijke controle het openingsdoelpunt van Sakala op.
  • Man van de match: Sakala zorgde ervoor dat het profdebuut van Van Hoorenbeeck er een werd om snel te vergeten. De aalvlugge flankaanvaller nam zijn tegenstander voortdurend op de korrel en beloonde zijn glansprestatie met een doelpunt.
  • Opvallend: KV Mechelen lijdt pas zijn 2e nederlaag in 35 wedstrijden en laat zo de kans liggen om alleen leider te worden in de Jupiler Pro League. Standard ziet het graag gebeuren en kan morgen naar de kop van het klassement klimmen.

Bekijk de goals uit KV Oostende - KV Mechelen (2-1)

Mechelen wordt verrast door enthousiaste Kustboys

KV Mechelen had door de uitgestelde wedstrijd van Club Brugge de kans om alleen leider te worden in de Jupiler Pro League. Het moest dan wel winnen op het veld van KV Oostende, dat na twee verlieswedstrijden op een rij weer wou aanknopen met een overwinning.

Malinwa werd een halfuur lang onder druk gezet door de Kustboys, voor wie Vandendriessche en Sylla de kansen lieten liggen. Toen Palaversa met een blessure na een tackle van Schoofs vroegtijdig naar de kant moest, kantelde de wedstrijd. De bezoekers herstelden het evenwicht en kregen via Storm en Swinkels nog de beste kansen, maar de brilscore bleef tot de rust op het bord staan.

Canesin is met prachtige controle betrokken bij de 2-1

Canesin valt in en trekt verdiende driepunter over de streep

Jonckheere bleef in de kleedkamer na de rust, Canesin loste hem af op het Oostendse middenveld en deed dat met brio. De Braziliaan joeg de vlam in de pan in de Versluys Arena en zette met een meesterlijke controle de verdiende openingstreffer van Sakala op.

Mechelen had tot dan amper kansen bij elkaar gevoetbald, maar bij de eerste de beste tegenprik had het wel meteen de gelijkmaker beet. Een vrije trap van Kaya werd door Togui perfect naar de grond gekopt. Met nog twintig minuten te spelen stond de 1-1 op het bord.

Oostende was niet van slag na de onverdiende gelijkmaker. Het bleef op zoek gaan naar de overwinning en werd daar een kwartier voor tijd voor beloond. De ingevallen Bataille liep op rechts iedereen voorbij en zag Vandendriessche voor het doel vrijlopen. Met het scheenbeen en wat hulp van Thoelen knalde die de 2-1-eindstand op het bord.

9 op 15 en 10 op 15 zijn de rapporten van KVO en KV Mechelen. Een geslaagd seizoensbegin voor beide ploegen, al zullen ze bij Mechelen toch vooral ontgoocheld zijn dat ze de leidersplaats lieten liggen.

Vrancken: "We hebben het over onszelf afgeroepen"

Een ontgoochelde Wouter Vrancken stond na de match de pers te woord. "Ik denk dat het een wedstrijd was die naar twee kanten kon kantelen. De juiste uitslag was voor mij een gelijkspel geweest, maar dat is nu eenmaal voetbal. Jammer genoeg trekken wij aan het kortste eind."

"Oostende begon goed, maar bij ons liep er ook veel fout. We riepen het zo een beetje over onszelf af. In plaats van vooruit te kijken, keken we zijwaarts en zo kon KVO druk zetten. Ook voorin waren we te statisch. De leiderplaats pakken had een leuke extra geweest, maar meer ook niet", analyseert de Mechelen-coach nog.

Ingebrigtsen: "Een zege die ons ademruimte geeft, maar ook vertrouwensboost"

KVO-coach Ingebrigtsen was opgetogen na de wedstrijd. "Het was een leuke wedstrijd met twee ploegen die aanvallend dachten. Zeker ons eerste halfuur was heel goed. Nadien was het met ups and downs, maar al bij al vind ik wel dat we verdiend hebben gewonnen."

"We creëerden de grootste kansen en speelden goed, al ben ik natuurlijk niet neutraal als KVO-coach. Het is leuk om te zien dat de jonge gasten hun ding deden en dat ze geen angst hadden om ervoor te gaan. De overwinning geeft ons meer ademruimte, maar houdt ook het vertrouwen intact", vertelt Ingebrigtsen nog.

90+4'

Einde partij!

Oostende klopt Mechelen verdiend met 2-1 in de Versluys Arena. Malinwa laat zo de kans liggen om alleen leider te worden in de Jupiler Pro League. KVO heeft 9 op 15.
90+3'
Vanzeir kopt de vrije trap van Kaya via Marquet over het doel. Mechelen krijgt nog een hoekschop in de laatste tien seconden van de wedstrijd.
90+2'
90+1'
Met nog anderhalve minuut blessuretijd op de klok schoffelt Sakala Storm onderuit aan de zijkant van het veld. Geel voor de doelpuntenmaker en nog een heet standje voor het doel van Dutoit.
90+1'

90'
Er komen drie minuten tijd bij.
89'
Goeie invalbeurt van Tainmont, hij krult de bal op het hoofd van De Camargo, die niet zo ver naast kopt.
86'
De ingevallen Tainmont staat nog geen minuut op het veld en doet het net al trillen. Zijn volley met links strandt helaas voor hem in het zijnet.
86'
86'
84'
Een schot van Canesin vertrekt gevaarlijk, maar wijkt onderweg af en dwarrelt zo in de handen van Thoelen.
83'

KVO werd op voorhand door sommigen als degradatiekandidaat gezien, maar met wat ze vandaag op de mat brengen, moeten sommigen hun mening toch herzien

Tom Boudeweel op Radio 1
81'

De Camargo ei zo na met de nieuwe gelijkmaker!

Dutoit houdt de driepunter voorlopig vast. De Camargo kopt uitstekend naar de korte hoek op aangeven van Vanzeir, maar de KVO-doelman ranselt de nieuwe gelijkmaker uit het doel.
80'

Dutoit stopt een goede kopbal van De Camargo

79'

2-1!

Een prima aanval van de Kustboys wordt afgerond door Vandendriessche. De actie van de ingevallen Bataille is knap, Vandendriessche heeft wat meeval bij de afwerking: 2-1!