8. 90+5' - Doelpunt - Jonah Osabutey (2 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 25/08/19 - 20:01
90+5'
Jonah Osabutey
90+5'
2 - 0

Moeskroen deelt na 5 speeldagen verrassend de tweede plaats in het klassement met KV Mechelen en Club Brugge. De wedstrijd tegen Eupen moesten de fans er wel bijnemen, want deed bij momenten pijn aan de ogen. "Er kan nog veel gebeuren op de transfermarkt, maar doelman Butez blijft", had trainer Hollerbach wel nog goed nieuws voor de supporters.

Moeskroen - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: In de 20e minuut duwt Koch iets te hard en Boya gaat gretig tegen de grond. De strafschop wordt omgezet door Allagui en Eupen kan geen vuist meer maken.
  • Opvallend cijfer: 1. Eén schot tussen de palen mochten we tellen in de eerste helft, de penaltygoal van Sami Allagui.

Bekijk de goals uit Moeskroen - Eupen (2-0)

Duw van Koch wordt nu wel bestraft met penalty

Soms zeggen cijfers meer dan woorden. In de eerste helft was er welgeteld een bal tussen de palen te noteren. Het was de penaltygoal van Moeskroen na 22 minuten omgezet door aanvoerder Allagui. In de hele match zouden het er 5 zijn, waarvan 1 voor Eupen.

De 1-0-voorsprong aan de rust voor Moeskroen was wel verdiend, want de thuisploeg won alle duels en zorgde af en toe nog voor een vlotte combinatie. Eupen grossierde in balverlies en fouten. De duw van Koch, de man die vorige weekend al met vuur speelde door Ruud Vormer te duwen in het strafschopgebied, was er te veel aan. Boya ging neer. Ref Alen legde de bal op de stip.

In de tweede helft ging de match van kwaad naar erger. Moeskroen had zijn voorsprong beet en berustte daarin. Het stopte met voetballen. Een ontzettend zwak Eupen was niet in staat om te profiteren.

In het eerste seizoen zonder Luis Garcia is Eupen zijn leider en rustpunt bij balverlies kwijt. Een vrije trap van Toyokawa was de beste kans, maar ging een halve meter naast. Cools dwong doelman Butez nog tot een redding, maar meer opwinding was er niet.

Diep in de extra tijd legde Moeskroen de gevleide 2-0-eindstand vast. Na een verrassende draaibeweging van Allagui stond Moeskroen opeens met drie tegen een voor doel. Osabutey mocht het werk afronden van Pietrzak: 2-0.

Toyokawa trapt fout af bij het begin van de tweede helft

"Dat we nu tweede staan, maakt me eigenlijk weinig uit"

• Benat San Jose (Eupen): "De eerste 20 minuten waren niet goed omdat Moeskroen heel agressief speelde, maar de penalty die zij krijgen is voor mij een cadeau. De realiteit is dat we niet goed begonnen, maar dat we veel beter waren in het laatste deel van de eerste helft en tijdens de volledige tweede helft. Anderzijds moeten we ook aggresiever worden en aanvallend sterker worden. We verdienden vandaag niet om te verliezen. Veel moet nog beter, maar het is het begin van het seizoen."
  • Bernd Hollerbach (Moeskroen): "De eerste helft hebben we goed gespeeld en veel kansen gecrëeerd. Na de 1-0 hebben we niet meer veel gedaan en Eupen te veel laten komen. Het was van beide ploegen te hectisch. Dat we nu tweede staan in de stand? Dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. We hebben veel spelers verloren in de zomer en moeten opnieuw bouwen. We moeten vooral zo snel mogelijk voldoende punten verzamelen zodat we niet in het degradatieverhaal verzeilen. Er kan ook nog veel gebeuren op de transfermarkt, maar van doelman Butez ben ik zeker dat hij blijft."

90+5'

Laatste fluitsignaal

Moeskroen nestelt zich dankzij een derde zege van het seizoen naast Club Brugge en KVM op plaats twee in de stand. De wedstrijd tegen Eupen moesten de fans er wel bijnemen, want deed bij momenten pijn aan de ogen.
90+5'
90+4'

Het wordt nog 2-0

Moeskroen countert zich nog naar de 2-0. Dankzij het overzicht van Allagui staat de thuisploeg opeens met drie aanvallers tegen een verdediger. Osabutey heeft maar binnen te tikken.
90+4'

Boeken toe: Osabutey maakt de 2-0

90+2'
90+1'

90'

5 minuten extra tijd

Eupen krijgt 5 minuten extra hoop. Het toont goede wil, maar voorlopig is het nog altijd veel te slordig in de opbouw. Een gelijkmaker moet uit de lucht vallen.
87'

Butez voorkomt de gelijkmaker

Cools zorgt nog bijna voor een onverhoopt punt voor Eupen. Zijn afstandsschot dwingt Butez tot het uiterste. In de rebound schiet invaller Ciamichetti opnieuw op Butez, maar hij stond buitenspel. Op basis van de tweede helft zou het niet eens zo onverdiend zijn geweest. Moeskroen doet niets meer.
87'

Butez bewijst zijn waarde

81'

Moeskroen kan alleen zichzelf in de problemen brengen

Moeskroen speelt met zijn eigen geluk door niet meer te voetballen. De bal blijft hangen voor het thuisdoel. Invaller Schouterden schiet, maar wordt afgeblokt. Moeskroen knalt de bal blind vooruit.
77'
75'
73'

Ik vraag me af wie bij Eupen de leider is op het veld?

Eddy Botteldoorne op Radio 1
73'
72'

Geel voor De Medina

De Medina is zesde speler die in het boekje van ref Alen terecht komt. Hij kan de boomlange Rocha alleen stoppen door aan zijn shirt te trekken.
71'

Bijna Toyokawa !!!

Dichter is Eupen nog niet bij de gelijkmaker geweest dan de vrije trap zonet van Toyokawa. De Japanner krult de bal vanop zo'n 22 meter rakelings naast. Een knappe poging.