2 - 1
58'

STVV ademt weer. Het heeft de 6-0-pandoering van vorig weekend uitgewist met een zege tegen Standard. Standard kon alleen scoren vanaf de stip en is zijn perfecte rapport kwijt. Sint-Truiden veegt de nul uit.

STVV - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: In de 84e minuut is STVV-doelman Schmidt dan toch eens geklopt, maar Endo springt zijn sluitpost bij met een ultieme sliding. De Japanner trekt zo mee de overwinning over de streep.
  • Man van de match: In de tweede helft deemsterde hij wat weg, maar De Bruyn speelde een weergaloze eerste helft. Met een wereldgoal plaveide hij de weg naar een voor Sint-Truiden deugddoende zege.
  • Opvallend: Het is al van 2007 geleden dat Standard nog eens kon winnen op Stayen. Een verplaatsing die de Rouches niet echt ligt.

Bekijk de goals uit STVV - Standard (2-1)

Dussenne zal geen titularis worden bij Standard

“Iedereen heeft gezien dat we versterking nodig hebben om een normaal seizoen te draaien”, zei STVV-coach Marc Brys vorige week na de 6-0-pandoering in Brugge. De Kanaries leken met 0 op 6 een hapklare brok voor de Rouches, die wel uitstekend uit de startblokken waren geschoten.

Een lange studieronde bracht weinig opwinding op Stayen. Standard dreigde wel, maar verder dan wat schuchtere afstandspogingen van Lestienne en Carcela kwamen de Rouches niet. STVV kon zo gaandeweg het evenwicht herstellen.

Meer zelfs, toen De Bruyn de bal kreeg op de middenlijn, ging de aalvlugge flankaanvaller op wandel. Met nog een paar roodhemden voor zich, leek het een schier onmogelijke opdracht, maar niets bleek minder waar. De Bruyn slalomde zich een weg richting het halve maantje en krulde daar de bal enig mooi in de verste hoek. Een openingstreffer van jewelste.

Het werd nog beter voor de Kanaries. Toen Massoudi zelf de bal veroverde, tikte hij die haast achteloos door de benen van Kosanovic. Oog in oog met Bodart faalde de aanvaller niet: een overhoekse schuiver later stond de 2-0-ruststand op het bord. Onverdiend was die zeker niet.

Botaka pakt uit met een knap kunststukje

Aansluitingstreffer Mpoku doet STVV bibberen, maar niet barsten

Wie dacht dat Standard van bij het begin van de tweede helft het heft in handen zou nemen, dacht verkeerd. STVV stoomde door en kwam zelfs heel dicht bij de 3-0. Eerst negeerde Boli De Bruyn aan de tweede paal, meteen daarna kapte hij Dussenne naar niemandsland, maar mikte hij pal op Bodart.

Standard bleef zo enigszins in de wedstrijd, zeker wanneer Emond tegen de arm van Janssens kopte. Lardot liet eerst nog doorspelen, maar werd dan toegefluisterd dat hij het spel moest stilleggen. Na het bekijken van de beelden, kende hij de bezoekers een strafschop toe. Mpoku prikte de aansluitingstreffer in de hoek.

De Rouches roken bloed en gingen op zoek naar meer. De gelijkmaker kwam erg dichtbij toen Lestienne met zijn rechter tegen de lat trapte. Op pogingen van Carcela en Emond stond een ijzersterke Schmidt pal. De doelman van de Kanaries hield eigenhandig de voorsprong vast.

In het slot van de wedstrijd was Schmidt dan toch eens geklopt toen Cop de bal naast de broek van de doelman stak. De gelijkmaker rolde richting doel, maar Endo perste er nog een ultieme sliding uit. Een wereldsave, en een hele belangrijke ook, want ondanks 8 extra minuten kwam Standard niet meer dichter bij de gelijkmaker. Een deugddoende driepunter voor STVV, dat Standard met 6 op 9 huiswaarts stuurt.

Brys: "Geluk aan onze zijde, maar dat verdienden we wel eens"

Marc Brys zag er zichtbaar opgetogen uit na de wedstrijd. "We waren goed gestart en hebben ons eigen spel durven spelen, wat niet evident is tegen zo'n tegenstander. Het gewicht dat Boli vooraan in de schaal legde, bleek heel belangrijk. Zo konden de spelers achter hem mee infiltreren. Net die twee spelers maken de twee goals."

"De penaltyfase wil ik wel nog eens terugzien om zeker te zijn dat het een strafschop was. We lieten zelf de 3-0 liggen en het strafschopdoelpunt luidde daarna het begin in van een bezoekend offensief. We hadden het geluk aan onze zijde, maar dat verdienden we ook wel eens", aldus nog de coach van STVV.

Preud'homme: "Kunstgrasvelden mogen verdwijnen van mij"

"We hebben twee doelpunten weggegeven en missen zelf enorm veel kansen. Mijn conclusie is dat mijn spelers aan beide delen van het veld fouten hebben gemaakt. Dat moet ergens aan liggen. De bal botste raar op dit veld. Normaal lijden we niet zoveel balverlies en werken we beter af", begint Standard-coach Preud'homme zijn interview na de wedstrijd.

"Als je niet minimaal één doelpunt maakt uit al die kansen en anderzijds zoveel fouten maakt achterin, dan kan je niet winnen. Voor mij moet dat ergens aan liggen. Of we af moeten van kunstgrasvelden? Ja, die mogen wat mij betreft gewoon verdwijnen", besluit Michel Preud'homme.

Botaka: "Het was een mentaal spelletje voor ons vandaag"

Janssens: "Denk dat we nu vertrokken zijn"

90+10' tweede helft
90+9'

Afgelopen!

Mpoku mikt de vrije trap op de vuisten van Schmidt. Meteen het laatste wapenfeit. Ondanks 8 minuten toegevoegde tijd heeft Standard zijn eerste nederlaag dit seizoen niet kunnen afwenden. STVV pakt een deugddoende driepunter na een 2-1-zege.
90+9'

Nog een vrije trap

Met nog twee seconden op de klok krijgt Standard nog een vrije trap. Alle hens aan dek bij de thuisploeg.
90+8'
Schmidt krikt zijn aantal reddingen nog wat op. Cimirot met een centrale streep, vangballetje voor de ijzersterke STVV-doelman.
90+6'
Emond steekt de bal te diep voor Boljevic. De Luikse kopjes gaan naar beneden. Nog 90 seconden op de teller.
90+4'
Nog vier van de acht minuten extra speeltijd te gaan. Boljevic brengt Asamoah ten val, die tijd probeerde te winnen aan de zijlijn.
90+1'

8 minuten extra tijd

U leest het goed: er komen liefst 8 minuten bij op Stayen. Dat nieuws wordt op boegeroep onthaald.
90+1'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
90'

Een belangrijke driepunter voor de rust in de hoofden van de spelers, supporters en staff van STVV is hier in de maak

Peter Vandenbempt, Sporza Radio
87'
Cop is gretig ingevallen. Hij devieert een voorzet van Mpoku net naast.
87'

STVV met z'n tienen

Garcia heeft zich geblesseerd en alle vervangingen zijn opgebruikt. STVV moet nog minstens vijf minuten met z'n tienen verder.
86'

Het wil maar niet lukken voor de Rouches!

85'

Endo haalt een poging van Cop in extremis nog van de doellijn

84'

Wereldsave van... Endo!

Schmidt is dan toch eens geklopt, maar Endo springt zijn doelman bij! Cop doet alles goed, maar de ingevallen verdediger haalt de bal nog van de lijn!