4. 82' - Doelpunt - Kaveh Rezaei (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 13 - 29/10/19 - 20:30
82'
Kaveh Rezaei
0 - 1
82'

KV Oostende verkeert ook na de 13e speeldag in puntennood. KVO mocht voor eigen volk meer dan een helft met een mannetje meer spelen tegen Charleroi, maar bleef met lege handen achter. Het kampeert na de nieuwe nederlaag in de kelder van het klassement.

KV Oostende – Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Met nog tien minuten te gaan probeert KVO een slotoffensief op te zetten. De geelhemden staan hoog en kunnen niets beginnen tegen Rezaei, die op aangeven van Ilaimaharitra ontsnapt.
  • Man van de match: De Iraanse connectie van Charleroi deed Oostende veel pijn vanavond. Gholizadeh liet een grote kans liggen, Rezaei maakte zijn kans wel af en dus is hij onze man van de match.
  • Opvallend: 2 op 24. Het rapport van KV Oostende is ontstellend zwak. De Kustboys mogen van geluk spreken dat ze met 9 op 15 aan de competitie zijn gestart en zo nog twee ploegen achter zich houden.

Bekijk de goal uit Oostende - Charleroi (0-1)

Zelfs tegen een man minder toont KVO geen durf

Met een 6 op 6 op zak trok Charleroi vol vertrouwen naar Oostende, dat stevig hunkerde naar een driepunter. De laatste overwinning van de kustploeg dateerde al van 24 augustus, sindsdien werden er nog amper twee punten gesprokkeld. Hoewel het puntentotaal van KVO de hoogte in moest, schoot Charleroi het beste uit de startblokken met kansen voor Bruno en Ilaimaharitra.

De Zebra’s domineerden een flauwe eerste helft, maar lieten KVO zelf in de wedstrijd komen door mistasten van Diagne achterin. De bezoekende verdediger brak een aanval af met de arm. D’Hondt trok eerst nog geel, maar de VAR signaleerde dat Diagne de laatste man was die de veelbelovende Oostendse aanval afbrak: geel werd rood.

Het slotkwartier was voor Oostende, dat tegen een man minder nu wel in de wedstrijd kon komen. Stilstaande fases van de voet van Skulason leverden voorzichtig gevaar op, Bataille knalde de beste schietkans vlak voor de rust op de vuisten van Penneteau.

Na overleg met de VAR wordt de gele kaart van Diagne een rode

Offensieve onkunde wordt cash betaald: Rezaei duwt KVO de dieperik in

Met invallers Vargas en Canesin hoopte Kåre Ingebrigtsen het verschil te kunnen maken tegen een mannetje minder, maar net als in de eerste helft kreegt Charleroi ook na de rust gewoon de beste kansen. Met twee heerlijke een-tweetjes speelden de Carolo’s de KVO-defensie volledig uit verband. Oog in oog met doelman Dutoit liet Gholizadeh de torenhoge mogelijkheid liggen.

Een reactie van Oostende bleef ondanks het numerieke overwicht uit. Pas in het slot werd de druk wat opgevoerd, maar aan een flauwe kopbal van Vandendriessche had Penneteau geen kind.

Het spreekwoordelijke deksel volgde voor de thuisploeg tien minuten voor tijd. Een hoekschop van KVO werd door Ilaimaharitra weggetrapt, Rezaei pikte de verloren bal op en schoot hem voorbij Dutoit in doel. De 0-1 was meteen ook de eindstand.

Charleroi springt dankzij de 9 op 9 over Genk en Antwerp naar de vijfde plaats. Oostende zit ferm in de penarie en bengelt met 11 punten uit 13 wedstrijden een handvol punten boven de degradatiezone.

Gholizadeh draait zich heerlijk vrij tussen twee tegenstanders

Ingebrigtsen: "Zo'n counter mag niet op dit niveau"

• Kåre Ingebrigtsen (coach KV Oostende): “Charleroi was de betere ploeg zolang ze met elf op het veld stonden. Na de rode kaart voor Diagne namen wij de controle over, maar doordat zij achteruit kropen, konden we toch niet echt kansen creëren, een spelhervatting links of rechts buiten beschouwing gelaten. Met het einde in zicht lopen we op een scherpe tegenaanval en dat mogen we op dit niveau niet laten gebeuren. We waren niet geduldig en slim genoeg. Hard blijven werken is de boodschap.”
  • Karim Belhocine (coach Charleroi): "Mijn spelers hebben veel gegeven vanavond. Als je met een man minder moet strijden, geeft dat altijd bijzondere omstandigheden, maar onze organisatie hield erg goed stand. Aan de rust zei ik tegen mijn spelers dat ze de kans hadden om iets buitengewoons neer te zetten en dat hebben ze gedaan. Ik ben erg tevreden.”

90+4'

Einde partij!

Oostende blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Zelfs tegen 10 Zebra's lukt het de Kustboys niet om punten te pakken. Rezaei strafte de offensieve onkunde van KVO af na een vlijmscherpe counter: 0-1.
90+1'
Dutoit is naar voren gesneld bij een hoekschop voor zijn ploeg, maar ziet met lede ogen aan hoe ook die kans verloren gaat.
90+1'

90'
Oostende krijgt nog vier minuten extra tijd om een nieuwe nederlaag alsnog af te wenden.
88'

Oostende heeft nog een paar minuten om de scheve situatie recht te trekken, alle spelers staan op de helft van Charleroi

Geert Heremans op Radio 1
86'

Vlijmscherpe counters

Charleroi countert opnieuw razend gevaarlijk. Fall speelt Gholizadeh aan voor doel, maar die vergeet onder druk van Dutoit de bal mee te grissen. De 0-2 is dichterbij dan de gelijkmaker.
85'
Nog zes minuten te gaan. Hjulsager probeert het voor Oostende met een schot naar de korte hoek, maar Busi blokkeert de poging.
83'

Rezaei maakt het op een counter dodelijk af: 0-1!

82'

Goal Charleroi!

Ai, ai, ai, Oostende. Tegen een man minder beukte het wel, maar brak het niet door de organisatie van Charleroi. Op een counter krijgen de Kustboys het deksel op de neus: 0-1 Rezaei.
80'
Dan toch eens een scherpe Oostendse aanval. Vargas tikt breed op Sakala, maar die vindt het been van Dessoleil op zijn weg.
80'
Een verre voorzet van Vargas wordt door Skulason naast gekopt. Met dit soort kansen zal het voor Oostende niet lukken.
76'
Skulason is op dit moment wel de opvallendste man op het veld. Alle acties beginnen bij hem. Nu mikt hij een vrije trap op het hoofd van Vandendriessche, maar die besluit zwak op Penneteau.
73'

Zelfzuchtige Skulason

Linksachter Skulason wordt vrijgespeeld op de linkerflank en heeft geen oog voor zijn ploegmaats voor doel. Hij kapt naar zijn rechter en mikt zijn gekraakt schot ontstellend zwak naast de eerste paal.
72'
De laatste twintig minuten van deze wedstrijd zijn ingegaan. Krijgen we nog iets te zien in het slot?