Jupiler Pro League - speeldag 14 - 02/11/19 - 20:01
Yuma Suzuki
56'
Yuma Suzuki
1 - 0

Het gaat KV Oostende niet voor de wind. Na een 2 op 24 moest het op het veld van STVV op zoek naar een broodnodige driepunter, maar het ging alweer overboord. STVV had voldoende aan een doelpunt van Yuma Suzuki: 1-0.

STVV - KV Oostende in een notendop

• Sleutelmoment: STVV speelt de Oostendse verdediging in minuut 56 kinderlijk gemakkelijk uit verband, Suzuki kan moederziel alleen binnenkoppen aan de tweede paal. Het (defensieve) plannetje van KVO-coach Ingebrigtsen kan meteen de vuilbak in.
  • Man van de match: Weinig uitblinkers in een niet al te hoogstaande wedstrijd. De award voor de eerste helft mag naar Fernando Canesin, die de spilfiguur was van elk Oostends gevaar. Voor de tweede helft gaat de award naar doelpuntenmaker Suzuki, die met zijn treffer STVV de zege schenkt.
  • Opvallende statistiek (1): Oostende heeft al niet meer gewonnen in de Jupiler Pro League sinds 24 augustus. Met een rapport van 2 op 27 durven wij niet thuis te komen.
  • Opvallende statistiek (2): STVV had niet meer gewonnen in eigen huis sinds de 2-1-zege tegen Standard op 11 augustus. De Kanaries kunnen - in tegenstelling tot de Kustboys - wel komaf maken met hun bedenkelijke statistiek.

Bekijk het doelpunt uit STVV - Oostende (1-0)

0-0 na rommelige eerste helft

De druk zat deze week op de ketel in Oostende. De Kustboys konden sinds 24 augustus niet meer winnen in de Jupiler Pro League en behaalden sindsdien een uiterst magere 2 op 24. De boodschap voor de jongens van coach Ingebrigtsen was dan ook klaar en duidelijk: er moest gewonnen worden op Stayen.

De wedstrijd begon rommelig met veel afval in het spel. Het was wachten tot de 13e minuut op de eerste dreiging: Canesin trapte vanuit een schuine hoek op STVV-goalie Schmidt. Dat kansje voor Canesin gaf de Braziliaan vleugels. Enkele minuten later was het opnieuw hij die KVO bijna de openingstreffer schonk, maar Schmidt pareerde zijn knappe volley op een al even knappe wijze.

Vijf minuten later schilderde Canesin – alweer hij – de bal op het hoofd van Sakala, maar de Zambiaan kreeg de bal niet voorbij een sterke Schmidt. KVO zakte wat in en STVV nam even de rol over. Suzuki plukt op het halfuur een bal goed uit de lucht met de borst, zijn halve volley vloog wijd over. De eerste helft kabbelde verder en de onzuiverheden slopen opnieuw in de wedstrijd. Rusten geblazen bij een 0-0 en werk voor de boeg aan beide kanten.

STVV krijgt in de tweede helft wat het verdient

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was: STVV kreeg de bal, maar het wedstrijdbeeld bleef rommelig. Enkele minuten later leek het dan toch raak voor de Kanaries, maar de scorende Boli stond offside. Het was slechts uitstel van executie voor de passieve Oostendenaren. STVV speelde kinderlijk simpel de bezoekers uit verband, Suzuki kon moederziel alleen binnenkoppen.

KVO moest zich herpakken wou het een nieuwe nederlaag vermijden, maar de Kustboys geraakten niet verder dan wat hopeloze ballen. De radeloosheid sloop in de gelederen van coach Ingebrigtsen. In minuut 70 leek Boli het verdict nog wat harder te maken, maar opnieuw werd zijn doelpunt afgekeurd wegens offside.

KVO kwam via De Bruyn nog dicht bij de dubbele voorsprong, de goal viel niet meer. Zo verliest KVO al voor de vijfde keer op een rij en behalen ze een 2 op 27. Met 11 op 42 prijken de Kustboys op een 14e plaats.  STVV blijft stabiel in de middenmoot staan en nadert zelfs tot op 3 punten van een Play-off 1-plaats.

KVO-speler Faes: "Het begint mentaal mee te spelen"

KVO-verdediger Wout Faes klonk teleurgesteld na de wedstrijd. "Dit is heel zuur. Tot aan het doelpunt stond het goed bij ons. Het is logisch dat we hier wat verdedigend voor de dag kwamen en mikten op de counter om onze kansen te benutten. Maar helaas maken we die niet af in de eerste helft. Dan krijgen we toch die tegengoal en dan valt het bij ons uit elkaar.”

“Het zijn dingen die beginnen mee te spelen in onze hoofden", stelt Faes vast. "Het is zaak van zo snel mogelijk uit dat dal te kruipen. Iedereen loopt bij ons op de tippen van zijn tenen, zo is het niet echt plezant. Het enige wat dan kan veranderen is een overwinning. Iedereen bij ons staat onder druk. Dat is logisch. Maar we staan allemaal achter elkaar en achter de trainer."

21:54

EINDE: STVV duwt KVO nog wat dieper de put in

STVV heeft voor het eerst sinds augustus eindelijk nog eens een thuisoverwinning behaald. In de eerste helft was de dreiging mooi verdeeld, maar in de tweede helft greep de thuisploeg de bezoekers naar de keel. Met deze nieuwe nederlaag scoort KVO een 2 op 27 en zitten de Kustboys in crisis.
90+2'
KVO komt met het eindsignaal in zicht toch nog dreigen. STVV verspeelt de bal en de bezoekers kunnen met veel manschappen oprukken. Sakala gaat liever voor eigen succes in plaats van een ploeggenoot aan te spelen en verkwanselt de mogelijkheid.
90+1'

89'

De Bruyn mikt grote kans over

Bijna was daar de 2-0. STVV countert scherp via Botaka, die de bal goed teruglegt op De Bruyn. de middenvelder trapt de grote kans ruim over.
88'

Kansje Oostende

Plots is daar toch nog een kans voor KVO! Canesin wordt goed diepgestuurd door Vargas, maar de Braziliaan kan de bal niet tot bij Sakala krijgen. Hier zat meer in.
86'
Oostende legt zich neer te leggen bij de nieuwe nederlaag. STVV is de enige ploeg die heeft gevoetbald in deze tweede helft.
82'
De dreiging blijft van de thuisploeg komen. De opbouw oogt goed, maar de laatste bal komt er niet door. De 2-0 is alleszins dichterbij dan de gelijkmaker.
81'

Dubbele wissel bij KVO

Ingebrigtsen speelt alles of niets. Hij brengt Vargas en Jonckheere in. Kan het nog voor KVO?
80'
79'
STVV countert vlot met Boli en De Bruyn. De voorzet van wordt uiteindelijk nog net onschadelijk gemaakt door Sané, anders was het 2-0.
78'
De bal blijft hangen in de zestien na een hoekschop voor KVO, maar niemand kan er een schot uitpersen.
78'
75'
Sané verstuurt een ziekenhuisbal. Oostende oogt radeloos. Het begint er slechter en slechter uit te zien voor de Kustboys.
71'
Boli scoort opnieuw, maar alweer staat hij offside. De dubbele voorsprong voor STVV blijft voorlopig nog uit.