Yuma Suzuki
1 - 2
Yuma Suzuki
87'

KV Mechelen heeft een verrassende thuisnederlaag geleden tegen STVV. De thuisploeg rekende zich te snel rijk met een 1-0-voorsprong en kreeg een dure rekening gespresenteerd. Sint-Truiden ging erop en erover in de slotminuten. AA Gent kan morgen weer over Mechelen springen.

KV Mechelen - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Na twee grote missers voor de pauze en een afgekeurde goal na de rust vergeet KV Mechelen dat het nog steeds maar 1-0 staat.
  • Man van de match: Marc Brys kreeg zijn elftal weer aan het voetballen in het slot met een dubbele wissel. Acolatse en De Ridder brachten meer schwung in de ploeg, mét resultaat.
  • Opvallend: Vrancken staat met 23 op 39 op zijn rapport. Een puntje minder goed dan Marc Brys in 2010 bij KV Mechelen.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - STVV (1-2)

Togui krijgt groen licht van de VAR

KV Mechelen was met 9 op 9 opgerukt naar de derde plek in het klassement. Met de status van beste promovendus van de laatste 40 jaar hoefde het geen schrik te hebben voor het bezoekje van STVV.

Toch wachtte de thuisploeg - zoals wel vaker - af om toe te slaan op de omschakeling. STVV wist niet goed wat aan te vangen met het balbezit. Het leverde een lange studieronde op, die uitmondde in een kansarm halfuur.

Pas toen Garcia een afvallende bal tegen de paal krulde, leek er schot in de wedstrijd te komen. KV Mechelen schoot wakker: Schoofs mikte eerst nog naast, maar Togui sloeg niet veel later (met de goedkeuring van de VAR) toe. Dat was uiteindelijk ook de ruststand, omdat Tainmont en Togui de 2-0 nog lieten liggen.

KV Mechelen teert te lang op krappe voorsprong

KV Mechelen maakte zich geen zorgen om de fellere start van STVV in de tweede helft. Toen Bateau op het uur de 2-0 binnenkopte, leek de wedstrijd gespeeld. Maar nu werkte de videoscheidsrechter niet mee voor KV Mechelen: buitenspel!

De thuisploeg was zich van geen kwaad bewust dat het teerde op een krappe voorsprong. Ondertussen schraapte STVV zijn moed bijeen voor een prangend slotkwartier. Boli mikte een eerste waarschuwingsschot naast.

In de slotminuten kreeg Mechelen dan rekening gepresenteerd. Boli kopte een corner mooi in de rechterhoek, Suzuki maakte de ommekeer compleet met een binnentikker. STVV springt naar de veilige middenmoot met de drie punten, KV Mechelen kan zijn plekje in de top 3 kwijtspelen aan AA Gent.

Na het eindsignaal daagt Schmidt de supporters van KV Mechelen nog wat uit

Brys: "Mechelen koos te snel voor het resultaat"

• Marc Brys (coach STVV): "In de eerste helft voetbalden we te stereotiep, te veel lateraal, te weinig gedurfd met een vleugje creativiteit. Maar na het afgekeurde doelpunt heeft Mechelen iets te snel voor het resultaat gekozen. Wij geloofden volop in onze kansen en dan doet het deugd om te winnen. We hebben geen grootse wedstrijd gespeeld, maar hebben buigzaamheid getoond. Het is niet evident om een team in een goede flow te stoppen."
  • Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "Dit is zuur. We mogen deze wedstrijd niet verliezen: er is lang niets aan de hand, tot het tweede doelpunt wordt afgekeurd. We hebben de kansen gehad om de wedstrijd af te maken, maar we hebben ze niet gepakt. We moeten dit rechtzetten tegen Charleroi."

90+6'

KV Mechelen laat zich in slaap sussen na de afgekeurde 2-0 en krijgt de rekening gepresenteerd. STVV gaat erop en erover.
90+4'
KV Mechelen lijkt niet meteen iets klaar te kunnen maken in de extra tijd. Mmaee werkt veel hoge ballen weg.
90+1'

Zes minuten extra

STVV ziet het tijdrekken in de slotminuten vertaald in de extra tijd. Scheidsrechter Wim Smet rekent er nog zes minuten bij.
90+1'

89'
88'
87'

Suzuki draait het om

KV Mechelen zal het zich beklagen dat het zijn kansen niet heeft afgemaakt, want STVV gaat erop en erover. Suzuki is goed gevolgd om een rebound binnen te tikken.
87'
1-2
85'
Acolatse gaat stevig door op de enkel van Vanlerberghe en incasseert een gele kaart. Tainmont is het niet eens met de scheidsrechter en wordt ook het zwijgen opgelegd met geel.
84'
81'

Boli scoort!

Yohan Boli zet de goede fase van STVV om in een doelpunt. Hij knikt de corner mooi in de rechterhoek.
81'
1-1
81'
Bateau kreeg daarnet al een bal op een gevoelige plek, maar gooit zich niet veel later voor een schot van Acolatse. Het levert STVV een hoekschop op.