Jupiler Pro League - speeldag 9 - 28/09/19 - 20:01
76'
88'
1 - 2
88'

Danijel Milicevic heeft Eupen een gouden driepunter bezorgd in de degradatietopper tegen Cercle Brugge. Na de bekeruitschakeling tegen amateurclub Rebecquoise is dit een nieuwe opdoffer voor groen-zwart. "Dit is een enorme opsteker", zegt Eupen-speler Menno Koch.

Cercle Brugge - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Een kwartier voor het einde staat Dame Fortuna aan de zijde van Eupen. Een afgeweken vrije trap van Milicevic belandt in doel en blijkt het opstapje naar de 1-2.
  • Man van de match: Danijel Milicevic mocht beginnen aan de wedstrijd en bedankte met twee goals. Bij zijn vrije trap had hij nog wat geluk, zijn tweede goal kopte hij feilloos binnen. Bijna op zijn ééntje loodste hij Eupen zo voorbij Cercle.
  • Opvallend: Op de 9e speeldag heeft Eupen eindelijk zijn eerste competitiezege te pakken. Bovendien wist het ook voor het eerst dit seizoen meer dan één keer te scoren.

Bekijk de doelpunten uit Cercle Brugge - Eupen (1-2)

Cercle leunt achterover na vroege penaltygoal

Amper 3 punten na 8 speeldagen, dat was het magere rapport van zowel Cercle Brugge als Eupen. Voor Cercle kwam daar deze week nog de bekeruitschakeling tegen Rebecquoise bovenop en dus nam de druk voor dit kelderduel tegen Eupen nog wat toe.

Een vroege goal kan de spanning dan wat wegnemen en die kwam er ook. Na hands van Verdon gaf scheidsrechter De Cremer Cercle op basis van de beelden een penalty. Peeters liet de kans niet liggen en schonk de thuisploeg een vroege voorsprong.

Cercle kon zich wel vinden in die situatie en gaf de bal aan Eupen. Dat tikte de bal vlot rond, maar slaagde er niet in om kansen te creëren. Ook toen Badiashile in de fout ging op een hoge bal, ving Bolingi er niks mee aan.

Milicevic keert de rollen om in de slotfase

Wie na de slappe eerste helft op beterschap hoopte in de tweede helft, bleef op zijn honger zitten. Kouamé kwam uit het niks wel dicht bij de 2-0, zijn harde knal spatte uiteen op de kruising.

Cercle leek op weg naar een belangrijke overwinning, maar een kwartier voor het einde kwam Eupen plots langszij. Met een flinke dosis geluk, want een vrije trap van Milicevic week af op de muur en verdween via de lat in doel.

Eupen rook bloed en Badiashile had een prima redding nodig om Bolingi van de 1-2 te houden. Die kwam er kort voor het einde dan toch en weer was Milicevic de boeman van Cercle.

Hij liep perfect in op een voorzet van Embola en met zijn tweede van de avond kopte hij Eupen naar zijn eerste competitieoverwinning. Voor Cercle werd het zelfs nog wat erger toen Panzo in de extra tijd zijn tweede gele kaart kreeg.

Koch: "Dit moet de start zijn van een nieuwe fase"

Eerste competitiezege voor Eupen en dat zorgde natuurlijk voor vreugde bij de bezoekers, ook bij Menno Koch. "Dit hadden we heel erg nodig. Het was heel lang spannend, omdat we 1-0 achter stonden. Gelukkig hebben we met Milicevic iemand die geweldig goed vrije trappen kan nemen. Die vloog er mooi in en toen lag de wedstrijd weer open. Uiteindelijk viel de bal nog eens goed, weer Milicevic. Fantastisch natuurlijk. We zijn heel goed bezig, al is dat er in de wedstrijden nog niet uit gekomen. Dit is natuurlijk een enorme opsteker. Dit moet de start zijn van een nieuwe fase waarin we hopelijk veel punten kunnen pakken."

90+5'

Cercle leek op weg naar een belangrijke overwinning, maar met twee goals in het slotkwartier schonk Milicevic Eupen nog de volle buit.
90+4'
90+3'

Rood voor Panzo

Het wordt nog wat erger voor Cercle. Panzo loopt tegen zijn tweede gele kaart aan. Cercle moet de slotfase met z'n tienen volmaken.
90+3'

Dit is een ijskoude douche voor Cercle.

Johan De Caluwé op Radio 1
90+2'
90+1'

90'
87'
87'

Milicevic deelt Cercle nieuwe tik uit

Milicevic ontpopt zich tot matchwinnaar bij Eupen! Hij komt perfect inlopen op een voorzet van Embalo en kopt zijn tweede van de avond binnen. Cercle dreigt met lege handen achter te blijven.
87'

Milicevic matchwinnaar! Hij komt inlopen en kopt stevig binnen: 1-2

85'
Taravel kan niet wat Milicevic kan. Hij knalt de vrije trap hoog over. Cercle leek lang op weg naar de volle buit, maar voorlopig blijft het steken op een puntendeling.
84'
84'
Kan Cercle nog eens tegenprikken? Beck haalt Kouamé onderuit en loopt zo tegen een terechte gele kaart aan. Cercle krijgt een vrije trap centraal voor doel.
84'
80'
Eupen neemt duidelijk geen vrede met een puntendeling. De bezoekers hebben het momentum en drukken door.