90'
Dimitri Oberlin
2 - 2
90'

Zulte Waregem heeft op het nippertje een eerste nederlaag in bijna twee maanden kunnen vermijden. Het team van Francky Dury maakte in de slotminuut nog gelijk tegen Moeskroen, dat kort na de rust met 2-0 leidde.

Moeskroen - Zulte Waregem in een notendop:

• Sleutelmoment: Moeskroen leek zich naar het laatste fluitsignaal en een zege te bibberen, maar kreeg in minuut 90 nog de gelijkmaker te slikken. Onterecht gezien het eerste uur, maar volkomen terecht voor wie het laatste halfuur zag.
  • Man van de match: Aleix Garcia stond al lang genoteerd voor deze titel, maar die zal nu wel zuur smaken voor de huurling van Man City. De jonge Spanjaard scoorde nu al 4 keer in 3 duels en is van goudwaarde voor de thuisploeg.
  • Opvallend: Voor de tweede week op rij lijkt een dominant Moeskroen naar de 3 punten te cruisen, maar kruipt het achteruit, waardoor het zichzelf in de problemen brengt. Zo pakt het 2 punten, terwijl het misschien wel recht had op een 6 op 6.

Bekijk de doelpunten uit Moeskroen - Zulte Waregem (2-2)

Goudhaantje Garcia opent de score voor Moeskroen

Moeskroen draaide ietwat verrassend mee voorin en kon met een zege zelfs even opschuiven naar de tweede plek in de rangschikking. Daarvoor moest het wel eerst afrekenen met Zulte Waregem, dat zich met een zege naast Moeskroen kon hijsen in het klassement.

Dat laatste scenario voltrok zich al bijna binnen de minuut wanneer Larin de bal perfect in de loop van Bruno speelde. Die hoefde de bal enkel nog voorbij doelman Butez krijgen, maar die laatste trok aan het laatste eind. Meteen daarna was het wel raak aan de overkant wanneer Garcia de pass van Osabutey keurig naast de paal binnenwerkte.

De aanvallen gingen heerlijk heen en weer. Zulte Waregem bleef het langs rechts proberen, maar de voorzetten van Bruno vonden geen afwerker. Aan de overkant deed Moeskroen het dan weer beter. Na een kwartier viel de bal opnieuw voor de voeten van Garcia, al raakte hij toen niet verder dan de paal. Enkele minuten voor de pauze deed ook Allagui een poging. De Tunesiër omspeelde Bossut netjes, maar knalde het leer in het zijnet.

Zulte Waregem verrast zichzelf met comeback

Na de pauze leek Moeskroen zijn schaapjes al snel helemaal op het droge te hebben. Aleix Garcia werd met heerlijke steekpass op Bossut afgestuurd en de City-huurling trapte zijn tweede van de avond beheerst binnen. Lang leek er niets aan de hand te zijn tot de aansluitingstreffer letterlijk uit de lucht viel. Een lange en hoge pass van De Fauw werd door Bruno in één tijd over Butez getikt. Een tot dan onzichtbaar Zulte Waregem zat plots weer in de wedstrijd.

De West-Vlamingen hadden bloed geroken en drukten stevig door. Bruno kreeg als eerste een kans op de 2-2, maar maaide naast de bal. Nog geen minuut later hield Butez het schot van Berahino met de voet uit zijn doel en ook de tweede poging van Bruno werd gepareerd door de thuisdoelman. Moeskroen telde de minuten af en leek goed weg te komen tot Franky Dury zijn laatste troef speelde.

Oberlin werd in de slotminuut in het strijdgewoel gegooid en de Zwitser bleek de juiste man op de juiste plek. Seconden later stond hij bij een hoekschop op de juiste plek om een afvallende kopbal van dichtbij binnen te trappen. Een gelijkspel in extremis, waar geen van beide teams veel mee opschiet. Vooral voor Moeskroen zal een tweede weggegooide zege op rij erg zuur smaken.

Hollerbach: "Vergeten Zulte Waregem K.O. te slaan"

Bernd Hollerbach (coach Moeskroen): “Het is niet fijn om vlak voor het einde die gelijkmaker te slikken. We hebben open kansen op een derde en zelfs vierde doelpunt laten liggen. We hebben Zulte Waregem niet K.O. geslagen, waardoor ze opnieuw konden rechtstaan. Voor de supporters was het ongetwijfeld een leuke wedstrijd, want het had 6-4 kunnen zijn.”

Nathan De Medina (Moeskroen): “We hadden de wedstrijd in handen tot we dat doelpunt slikken. Daarna zijn we niet geconcentreerd genoeg en volgen we onze man niet. We spelen goed en scoren thuis veel, maar moeten ook de nul houden. Wanneer we 2-0 voorstaan mogen we ook niet inzakken en moeten we hoger blijven spelen. We staan derde of vierde, maar het gaat snel. Wanneer je verliest of gelijkspeelt, komen de ploegen achter je er snel aan.”

Bruno: "Verdiend punt als je kijkt naar reddingen Butez"

Francky Dury (coach Zulte Waregem): “Als we de wedstrijd opnieuw analyseren, zullen we niet blij zijn met een punt. Akkoord, ze trappen twee keer op de paal, maar wij creëerde vijf, zes kansen voor de rust en nog eens zoveel na de pauze. Ik ben tevreden over het veranderen van het systeem, over de reactie en het geloof. Ik denk dat als het nog 5 of 10 minuten langer duurde, we hadden kunnen winnen.”

Gianni Bruno (Zulte Waregem): “Het klopt dat we echt niet goed waren, ook al creëerden we wel wat kansen in de eerste helft. Moeskroen krijgt twee kansen waarvan er een in doel vliegt en de andere tegen de paal gaat. Het tweede tegendoelpunt vlak na de rust brak onze moraal wat. We hebben nooit opgegeven en gezien over de hele wedstrijd is het punt niet onverdiend. Zeker als je kijkt naar alle reddingen die Jean Butez heeft moeten bovenhalen. Dit bewijst dat we een groep hebben met veel kwaliteit en een goeie mentaliteit.”

90+3' tweede helft
90+3'

Moeskroen leek de zege op zak te hebben na de snelle 2-0 na de rust. De aansluitingsteffer van Bruno viel letterlijk en figuurlijk uit de lucht en daarna was het bibberen voor Moeskroen. Zulte Waregem bleef aandringen en maakte nog gelijk in de laatste minuut.
90+2'
90+1'

89'

Oberlin maakt de 2-2!

Oberlin staat nog maar enkele seconden op het veld en hij zorgt meteen voor de gelijkmaker! De kopbal van Larin valt voor de voeten van Oberlin en die trapt de 2-2 meteen binnen!
89'
89'

Dan toch de gelijkmaker! Oberlin trapt binnen

84'
Butez wacht de bal op en heeft hem ook, maar toch gaat Bjordal nog stevig door op de doelman. Daar kan Godeau absoluut niet mee lachen en dan komen ook de andere spelers zich ermee bemoeien. Uiteindelijk kan Butez snel weer verder.
81'
80'

Ook Bossut moet zich tonen

Moeskroen geeft nog eens een teken van leven. Deschacht geeft Osabutey iets te veel ruimte. De bal gaat ook naar de Ghanees, die Bossut tot een redding dwingt met een straks schot.
77'

Butez maakt redding na redding!

Moeskroen mag een standbeeld bouwen voor Butez. Bruno is opnieuw ongrijpbaar voor de thuisverdediging en ook deze keer brengt Butez redding. De missende schutter luistert deze keer naar de naam Gianni Bruno.
76'
Het is ongelooflijk, maar bij Zulte Waregem lijken ze te slapen wanneer Moeskroen een vrije trap neemt. Gelukkig zijn Allagui en Osabutey ook niet wakker genoeg om de wedstrijd op slot te doen.
76'

Berahino met de kans op de gelijkmaker, maar Butez redt

74'
Moeskroen wil nog eens tegenprikken. Antonov rukt goed op langs links, maar zijn voorzet gaat recht naar de handen van Bossut.
72'

Ook Berahino vergeet gelijk te maken

Moeskroen speelt met vuur! Berahino wordt vakkundig door de Moeskroen-verdediging geloodst, maar ziet zijn inzet gepareerd door de voet van Butez!