8. 86' - Doelpunt - Jonathan David (2 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 9 - 28/09/19 - 20:00
86'
Jonathan David
86'
2 - 0

AA Gent blijft gelijke tred houden met Club Brugge en Standard aan de kop van het klassement. Tegen KV Kortrijk liep het lange tijd moeizaam, maar na de rust kon de thuisploeg toch afstand nemen.

AA Gent - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Met een krappe 1-0-voorsprong op het bord was Gent lange tijd verre van zegezeker. Vijf minuten voor tijd nam David de twijfels weg met de 2-0.

• Man van de match: Elisha Owusu was voor de pauze zowat de enige die op niveau was bij Gent. De Fransman heerste op het middenveld en sprong indien nodig zijn aarzelende defensie bij.

• Opvallend: Gent evenaart met 10 thuiszeges op rij zijn clubrecord van twee seizoenen geleden. De reeks begon eind vorig seizoen tegen Anderlecht, dit seizoen volgden 4 Europese en 5 competitiezeges in eigen huis.

Bekijk de goals uit Gent-Kortrijk (2-0)

Flauwe eerste helft levert geen goals op

AA Gent begon niet bepaald indrukwekkend aan de partij: de thuisdefensie gaf meteen twee hoekschoppen weg, de bezoekers uit Kortrijk konden niet profiteren van het geknoei achterin bij Gent.

De toon was gezet voor het vervolg van de eerste helft: zowel bij Gent als bij Kortrijk zagen we veel afval in het spel, verkeerde keuzes, slechte passes, en bijgevolg ook bitter weinig doelkansen.

Halverwege de eerste periode kwam er dan even wat leven in de brouwerij, met kansen voor Ngadeu en Hornby, maar daar bleef het helaas bij. De partij kabbelde daarna verder richting rustsignaal, met twee ploegen die elkaar netjes in evenwicht hielden.

Ngadeu plaveit de weg voor nieuwe thuiszege

Na de pauze liet AA Gent toch wat meer dadendrang zien. Kums en Odjidja probeerden de bakens te verzetten, maar de spitsen werden ook nu niet bereikt.

Dan moest het maar bij een standaardsituatie gebeuren voor de thuisploeg, en zo geschiedde ook: net voor het uur zwiepte Odjidja een hoekschop richting Ngadeu, die de 1-0 van dichtbij tegen de touwen ramde.

Kortrijk probeerde wel te reageren, maar kwam niet verder dan een omhaal van Mboyo. In het slotkwartier drukte Gent toch nog even het gaspedaal in. Na een poging van Asare en een afgekeurd doelpunt van Kvilitaia was het de onvermijdelijke David die de 2-0-eindstand op het bord zette.

Thorup: "Eerste helft zo snel mogelijk vergeten"

Jess Thorup (AA Gent): "Ik wil deze eerste helft het liefst zo snel mogelijk vergeten. Ik kan mij niet herinneren dat ik al zo kwaad ben geweest tijdens de rust. Ik voel het nog altijd wat in mijn keel van het roepen. Ik moest de spelers wakker maken. Na de rust hebben ze wel getoond dat ze kunnen opstaan als een team. Dan speelden ze wel zoals het moest, zowel in balbezit als balverlies. Het belangrijkste is dat we de drie punten pakken, maar we moeten ook leren uit die eerste helft."

Yves Vanderhaeghe (KV Kortrijk): "Na de eerste helft konden we op meer hopen, want je zag dat we controle hadden in de wedstrijd. Dat was ook zo in de tweede helft, tot aan de 1-0. Uiteindelijk hebben we een goede partij gespeeld, alleen lukte het niet om vanuit de organisatie kansen te creëren of die af te maken. We moeten de situatie nu rustig bekijken. Er is er maar één die zakt, dus op dit moment zitten we nog veilig. Het klopt dat we naar onderen moeten kijken, maar we moeten ook nog niet panikeren."

90+5'

Afgelopen

Einde van de wedstrijd! AA Gent verslaat KV Kortrijk met 2-0 en boekt zo zijn tiende thuiszege op een rij.
90+3'
Mboyo loopt duidelijk buitenspel, maar mag toch nog richting zestien meter spurten. De ex-Gentenaar krijgt de bal niet voorbij Kaminski. Pas daarna gaat de vlag de hoogte in.
90+1'

5 minuten extra

Onder meer door het oponthoud met de VAR worden er nog 5 minuten bijgeteld.
90+1'

89'

David zorgt voor bevrijdende 2-0

89'

89'
89'
86'

David met de 2-0

Jonathan David bevrijdt AA Gent met de 2-0. De Canadees krijgt de bal met wat geluk voor de voet, maar met de afwerking is geen geluk gemoeid. De zege lijkt binnen voor Gent.
84'
AA Gent is nog niet klaar met Kortrijk. Invaller Ocansey lanceert een snelle tegenprik, die Kortrijk een vrije trap oplevert. De Sart vlamt rechtstreeks richting doel, Kaminski pakt in twee tijden.
79'
78'
78'
78'

Geen doelpunt

Het was even wachten op uitsluitsel, maar de VAR is er eindelijk uit: Kvilitaia stond buitenspel, het blijft 1-0.
77'

Kvilitaia buitenspel?

Kvilitaia laat het net trillen voor de 2-0, maar er is gevlagd voor buitenspel. Of beslist de VAR daar anders over? We wachten in spanning af.