1. 55' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (2 - 0)
  2. 72' - Doelpunt - Renaud Emond (2 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 10 - 06/10/19 - 18:01
72'
Renaud Emond
2 - 2
72'

Antwerp heeft een uitgelezen kans uit handen gegeven om naast Standard te komen in het klassement. De thuisploeg kon een 2-0-voorsprong niet vasthouden. Emond scoorde nog twee keer tegen. Voor Standard is het een tweede gelijkspel op rij.

Antwerp - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Drie minuten na de schijnbaar beslissende 2-0 maakt Emond al de aansluitingstreffer voor Standard, dat daardoor hoop krijgt. Antwerp moet uiteindelijk ook nog de gelijkmaker toestaan.
  • Man van de match: Met twee doelpunten sleept Renaud Emond nog een onverhoopt punt uit de brand voor de Rouches. Bij het tweede doelpunt werd hem wel bitter weinig in de weg gelegd door Wesley Hoedt.
  • Opvallend: Bölöni zal een brandje moeten blussen tussen Refaelov en Mbokani, die elkaar het licht in de ogen niet gunden vanavond en elkaars doelpunten ook niet vierden.

Bekijk de goals uit Antwerp-Standard (2-2)

Refaelov schiet strafschop binnen die Mbokani wilde trappen

Antwerp, dat vijfde stond, ontving Standard, het nummer twee uit de Jupiler Pro League. Als The Great Old de bezoekers zou weten te kloppen, sprong het over Mechelen en Gent naar een knappe tweede plaats. Bölöni rekende daarvoor op een aantal ex-Rouches, met Steven Defour in een verdelende rol.

Defour zag nog net hoe zijn ploeg op voorsprong klom, al was het openingsdoelpunt niet onbesproken. Refaelov ging graag neer na een erg licht tikje van Cimirot. De strafschop die volgde werd geclaimd door Mbokani, maar Refaelov stuurde hem wandelen en knalde gelukkig voor Antwerp onhoudbaar binnen. Mbokani vierde niet mee.

Nog voor het halfuur moest Defour geblesseerd vervangen worden. Tijdens de wissel vond er nog een opstootje plaats met onder meer Lamkel Ze en Vanheusden. Beide spelers kregen geel en ook Antwerp-coach Laszlo Bölöni kreeg een geel kartonnetje onder de neus geduwd. Veel meer opwinding kregen we niet meer te zien in een flauwe eerste helft.

Mbokani en Refaelov maken ruzie over strafschop

Emond sleept eigenhandig gelijkspel uit de brand

In de 55e minuut leek Standard er helemaal aan voor de moeite. Fai besloot te gaan klungelen en kopte te kort terug op Bodart. Mbokani zat ertussen, wipte het leer over de Luikse doelman en knalde de 2-0 hard tegen de touwen. De wedstrijd leek beslist.

Niets bleek minder waar, want Fai zette amper drie minuten later zijn foutje recht met een prinsheerlijke assist. Emond, die wel nog veel werk had, deed het zo mogelijk nog knapper: meer in de winkelhaak kan je een bal niet koppen. De aansluitingstreffer stond op het bord.

Standard rook bloed en stoomde door. Toen Fai het spel verlegde met een straffe crosspass, nam Lestienne het leer in één keer over. Zijn voorzet werd door Emond aan de tweede paal in doel gelopen. Hoedt, die lof kreeg voor zijn prestaties de voorbije weken, liet zich wel erg makkelijk ringeloren door de goaltjesdief van Standard.

In de slotfase ging vooral Antwerp nog op zoek naar het winnende doelpunt, maar Coopman vond Bodart op zijn weg en Mbokani kopte twee keer naast. De 2-2 bleef op het scorebord staan. Club Brugge heeft met een match minder zo al drie punten voorsprong op Standard en zes op Antwerp, dat gedeeld derde staat.

Mbokani kopt laatste kans naast, Bölöni kan leven met puntendeling

Bölöni: "Mbokani en Refaelov zouden de boel nooit saboteren"

Antwerp-coach Laszlo Bölöni was ontgoocheld na de wedstrijd. "Als je 2-0 voorstaat en je laat hen toch nog op gelijke hoogte komen, dan heb je spijtgevoelens achteraf. We maakten fouten die werden afgestraft en voelen ons verslagen, hoewel ik vooraf misschien wel voor dit resultaat had getekend.”

“Wat ik in mijn hoofd had bij de strafschop zal ik hier niet zeggen. We hebben twee strafschopnemers in de ploeg en dat zijn Mbokani en Refaelov, in willekeurige volgorde. Wie zich het beste voelt, trapt. Ze hebben gezond verstand meegekregen om zelf te beslissen wie dat is. Dat ze mekaar nadien negeerden, weiger ik te bevestigen. Ze zouden nooit hun eigen ploeg saboteren", bijt Bölöni nog van zich af.

Preud'homme: "Ondanks Europese match waren wij fysiek beter"

Michel Preud'homme was gezien de omstandigheden dan weer wel tevreden met het gelijkspel. "Ik ben wel kwaad over de manier waarop we de twee doelpunten hebben weggegeven. In het spel was er echter maar één ploeg en dat waren wij. We maken gelukkig nog twee goals. Ik vind het veelzeggend dat wij met een Europese match in de benen in de tweede helft Antwerp, dat deze week niet moest spelen, zo hebben overpowered."

Preud'homme: "Moet Avenatti nog leren om te vallen"

Lestienne: "Niet veel ploegen zullen hier een punt komen pakken"

Mirallas: "We hadden de match in handen"

Coopman: "Een puntje voor beide ploegen is wel goed"

90+4'

Afgelopen!

Antwerp geeft een 2-0-voorsprong nog uit handen. Emond scoorde twee keer voor Standard en sleept zo een punt uit de brand voor de Rouches.
90+4'
In de slotseconden van de wedstrijd trapt Carcela nog naast.
90+2'
Buta zwiept nog maar eens een voorzet voor het doel van Bodart. Mbokani kopt die een halve meter voorlangs.
90+2'
Lamkel Ze rukt op en negeert zijn ploegmaats op links en rechts. Hij knalt zelf erg hard, maar Bodart houdt het gelijkspel voorlopig vast.
90+1'

90'
Er worden vier minuten overgespeeld.
89'
Erik Lambrechts overlegt met de VAR. Haroun brengt Avenatti ten val in de zestien, maar blijkbaar zit er niet genoeg gif in de overtreding.
89'

Antwerp had het moeten uitspelen, maar ja, Standard deed het ook gewoon prima na de rust

Tom Boudeweel op Radio 1
88'
Hoedt schoffelt Carcela onderuit en krijgt geel. De tuimelperte van Carcela is een stevige, hij moet verzorging krijgen.
88'
85'
Haroun probeert het overhaast met een afstandsschot, dat ruim naast gaat.
83'
Op een hoekschop van Antwerp is Mbokani erg dicht bij de winning goal. Zijn kopbal likt de paal en gaat naast.
82'

Ola, er gaat een rood lampje branden bij bondscoach Martinez want Lestienne moet geblesseerd vervangen worden

82'

Lestienne out?

Lestienne gaat plots liggen en grijpt naar het achterbeen. De signalen wijzen op een spierscheurtje.
81'

Ik heb echt geen idee wie hier gaat winnen

80'
Een voorzet van Lamkel Ze is te hoog voor Mbokani. Antwerp wil graag opnieuw op voorsprong komen, maar Standard heeft ook bloed geroken.