3. 75' - Doelpunt - Paul Onuachu (1 - 1)
    4. 90+8' - Doelpunt - Paul Onuachu (2 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 10 - 06/10/19 - 20:02
    1 - 1
    90+8'
    90+8'
    2 - 1

Racing Genk heeft na een lastige partij weer aansluiting gevonden bij de top 6. Het kwam tegen een stevig Moeskroen op achterstand, maar invaller Onuachu werd de Genkse held van de avond met twee doelpunten. De winning goal viel pas in de 98e minuut.

Genk-Moeskroen kort samengevat

• Sleutelmoment: Van de hemel naar de hel en terug in amper 10 minuten. Heel Genk viert de zege na de goal van Samatta in minuut 87, maar de VAR steekt er een stokje voor. Mazzu is razend, maar 10 minuten later is alles vergeven en vergeten. De ref neemt het ruim met de toegevoegde tijd en in minuut 98 en met de allerlaatste bal scoort Genk dan toch de winning goal.
    • Man van de match: Met twee goals achter zijn naam is dat uiteraard Paul Onuachu. Hij kwam na een uur de onzichtbare Hagi vervangen. Een meesterzet van Felice Mazzu.

Bekijk de goals uit Genk-Moeskroen (2-1)

Spannende slotfase doet kansloze eerste helft vergeten

Moeskroen heeft het etiket van kneusje definitief van zich afgeschud. Op het veld van de landskampioen presenteerde het zich als een stug blok. Genk speelde ongeïnspireerd en liep zich telkens vast in de zone van de waarheid. Na de pauze kwam de thuisploeg zelfs op achterstand. Berge verlengde een hoekschop van de bezoekers en de kopbal van Osabutey botste via de lat nipt over de doellijn.

Het publiek leek het Europese puntje zo al opnieuw vergeten en hier en daar klonk gemor. Maar Mazzu greep op het uur in en gooide Onuachu in zijn ploeg. Dat werd een zogenaamde gouden wissel. De Nigeriaan is 2 meter groot maar werd door de bezoekers toch uit het oog verloren bij een voorzet van Ito en duwde de gelijkmaker voorbij Butez.

Genk wou erop en erover en de vreugde bij het doelpunt van Samatta was groot. Even dan toch. Want na minutenlange twijfel en een tussenkomst van de VAR werd de goal afgekeurd voor buitenspel. De frustratie bij Genk was groot en werd nog groter toen het geen penalty kreeg nadat een balletje van Ito tegen de arm van een van de bezoekers botste.

Het verhaal van de wedstrijd leek geschreven. Tot minuut 98. De scheidsrechter sprong vrijgevig om met de toegevoegde tijd en de allerlaatste aanval was de juiste voor Genk. Maehle slingerde een bal de box in en daar was opnieuw de boomlange Onuachu: 2-1. De zuurverdiende thuiszege brengt Genk weer in de top 6, Moeskroen is 8e.

Genk-supporters verwelkomen Trossard met gekende spreekkoren

Mazzu: "Logische zet om een tweede spits in te brengen"

• Paul Onuachu (Genk): "Dit is fantastisch. We knokten tot het einde. Ik dacht dat we al gewonnen hadden na de goal van Samatta, maar de scheidsrechter besliste er anders over. Maar ik bleef er echt in geloven. Ik zag die voorzet komen en ik ging er gewoon voor. Ik ben trots."
    • Felice Mazzu (Genk): "Die winning goal was een ontlading. Samatta stond misschien met een haartje buitenspel en we hadden misschien ook wel een penalty verdiend. Het was een moeilijke match. Moeskroen was moeilijk te ontwrichten. We vonden de ruimtes niet. Het was logisch om bij een achterstand een 2e spits te brengen. De spelers hebben daarna perfect uitgevoerd waar we op getraind hadden met Onuachu in de ploeg. We doen een goede zaak want veel ploegen hebben punten laten liggen."
    • Bernd Hollerbach (Moeskroen): "We hebben zeer lang zeer goed gespeeld, maar op het einde waren mijn spelers niet meer fris. Dat is logisch want we hadden deze week veel zieken. Er is wel heel lang doorgespeeld ook. Ik denk ook dat we hier een punt verdiend hadden."

90+11'

Onuachu schenkt Genk de zege: 2-1

90+11'

90+9' tweede helft
    90+9'

Genk wint!

De allerlaatste aanval bleek de goeie voor Genk. Onuachu bezorgde zijn team de overwinning met twee doelpunten.
    90+8'

Dan toch Genk! Onuachu scoort!

Wat een einde. De toegevoegde tijd zit er eigenlijk op maar de scheids ziet nog een aanval door de vingers. Onuachu kopt zijn 2e van de avond binnen.
    90+6'
    Moeskroen steekt de neus helemaal in het slot nog eens aan het venster. Mohamed wordt in de zestien omsingeld en raakt er niet uit.
    90+3'
    Heynen en Lucumi verdwijnen op de valreep nog in het boekje van de scheidsrechter. De afgekeurde goal ligt zwaar op de maag.
    90+2'
    Ito dribbelt de zestien in. Hij wil voorzetten, maar zijn bal wordt afgeketst. Zelf denkt hij aan handspel. De VAR grijpt niet in.
    90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
    90'

Geen doelpunt!

Het feestje van Genk gaat niet door. Samatta staat een halve voet buitenspel. Het blijft 1-1.
    87'

VAR

Toch weer een VAR-moment. Lag een overtreding aan de basis van dit doelpunt? In het busje kijkt Verboomen naar de beelden.
    87'

Winning goal?

Wie anders dan topschutter Samatta zorgt hier voor de onverhoopte 2-1? Onuachu tikt de bal naar Samatta en die pegelt binnen. Butez is kansloos.
    84'
    Bij Moeskroen lijken ze blij met een punt op het veld van de landskampioen. Er worden links en rechts seconden gepikt. Halen ze de finish met een 1-1?
    83'

Na de gelijkmaker dachten we misschien erop en erover, maar het is wat stilgevallen.

Stef Wijnants
    80'
    De scheidsrechter gaat een kijkje nemen bij Van Durmen. Die ligt al een tijdje op de grond. Hij wordt door zijn trainer vervangen.
    77'

Vlam in de pan!

Ito verstuurt bijna een identieke voorzet als bij de gelijkmaker, maar Butez bokst weg. Berge zet zijn linker tegen de afvallende bal. Over. Plots is het publiek wel wakker.