1. 35' - Doelpunt - Stefan Milosevic (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 21 - 26/12/19 - 14:31
35'
Stefan Milosevic
35'
1 - 0

Na Standard heeft Waasland-Beveren ook STVV over de knie gelegd. De degradatiekandidaat doet zo een uitstekende zaak onderin het klassement, want grote concurrent Cercle Brugge verloor. Sint-Truiden wacht al vier matchen op een nieuwe zege en ziet de ploegen onderaan langzaam dichterbij komen.

Waasland-Beveren - Sint-Truiden in een notendop:

• Sleutelmoment: Tien minuten voor de rust moet Schmidt een zondagsschot lossen. Milosevic is goed gevolgd en scoort vanuit het niets het enige doelpunt van de wedstrijd.
  • Man van de match: Milosevic maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en zorgde bijna eigenhandig voor wat animo in de wedstrijd.
  • Opvallend: Een zes op zes in de reguliere competitie was al even geleden voor Waasland-Beveren. In december vorig jaar won het van Club en Antwerp. Tegen Lokeren maakten ze er toen zelfs 9 op 9 van.

Bekijk de goal uit Waasland-Beveren - STVV (1-0)

Openingsdoelpunt valt uit de lucht

Op tweede kerstdag kregen we een geel-blauw onderonsje te zien. Sint-Truiden trok naar Waasland-Beveren met het doel om zich steviger in de middenmoot te nestelen. Niet dat dat tegen de voorlaatste in de stand een sinecure zou zijn, want vijf dagen eerder leed Standard al schipbreuk op de Freethiel.

STVV wilde dat gevaar niet lopen en nam het heft van bij de start in handen. Dat leverde veel balbezit op, maar uitgespeelde kansen bleven uit. Thuisdoelman Pirard kreeg niet veel meer dan opwarmingsballen te verwerken van onder meer Suzuki en ook zijn collega aan de overkant moest zich verwarmen aan opportunistische pogingen van Koita en co.

Met de rust in zicht kon de erg flauwe wedstrijd een stroomstoot gebruiken en die kwam er tien minuten voor de rust. Badibanga lanceerde een zoveelste zondagsschot richting Schmidt, maar de Japanse goalie kreeg de bal niet onder controle. Milosevic nam het late kerstcadeau gretig in ontvangst en knalde de 1-0 droog in het halflege doel.

Weinige kansen leveren niets meer op

Na de koffie kregen we plots een andere wedstrijd te zien. De bezoekers waren hun overwicht kwijt en langs beide kanten vielen er steeds meer gaten.  Een ideaal scenario voor aanvallen en prikjes over en weer, al weren die niet al te doeltreffend. Zo zag de ingevallen Colidio hem een kans ontnomen worden door een slechte pass van Suzuki en wanneer de pass wél goed was, gooide een tackle van Vukotic roet in het eten.

Waasland-Beveren kon het evenwicht herstellen, al kon ook de thuisploeg geen uitgespeelde kansen op de mat toveren. Badibanga snelde zowel op rechts als op links enkele keren voorbij zijn mannetje, maar eerst was zijn voorzet enkel op maat voor doelman Schmidt, daarna had hij te veel tijd nodig om aan te leggen, waardoor Sankhon kon terugkeren en de bal kon wegkeilen.

Nog een handvol halfbakken aanvallen later weerklonk het verlossende laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Met de knappe 6 op 6 tegen Standard en STVV kan Waasland-Beveren met een goed gevoel op winterstage. In het klassement staat het bijna opnieuw tussen de mensen én zet het rode lantaarn Cercle vooral op zes punten.

Schryvers: "Overlijden materiaalman gaf extra motivatie"

Arnauld Mercier (coach Waasland-Beveren): "Als ik onze prestatie in één woord moet samenvatten, is het strijdvaardigheid. De spelers hebben gevochten en dat is ook wat we in deze club met onze middelen moeten doen. Ik heb ze gefeliciteerd omdat het geen makkelijke westrijd was. Er was veel druk en we verloren met Willy ook onze materiaalman en we speelden ook voor hem. De supporters zijn ons altijd blijven steunen en je ziet ook in de tweede helft dat dat een impact heeft."

Jur Schryvers (Waasland-Beveren): "Een 6 op 6 is sowieso zeldzaam en ik denk dat we het vandaag zeker verdiend hebben. Het geluk dat we de afgelopen weken misschien niet hadden, hadden we vandaag wel en daarna hebben we het professioneel uitgespeeld. Het vertrouwen na afgelopen weekend was groot en vlak voor de wedstrijd kregen we te horen dat een van onze materiaalmannen was overleden. Dat gaf extra motivatie om voor hem de 3 punten binnen te halen."

Nicky Hayen (coach STVV) : "De dingen die konden uitkomen, zijn ook werkelijk uitgekomen. Ik ben dan ook erg ontgoocheld in de reactie die we vandaag getoond hebben. Ook de kansen die we konden krijgen, hebben we niet uitgespeeld en de open ruimtes laten we onbenut. Dan weet je dat je een moeilijke avond tegemoet gaat. Het verschil met vorige week was weer immens en dat is het verhaal van dit seizoen: we hebben te veel ups en downs."

Elton Acolatse (STVV): "We hadden heel erg hard gewerkt om geen tegendoelpunt te slikken. De manier waarop het dan toch gebeurt, is heel erg zuur. Ik denk niet dat het enkel de fout is van de doelman, maar van het hele team. Als we beter hadden gevolgd, was dat niet gebeurd. Als team hebben we hard genoeg gewerkt, maar door een gebrek aan uitgespeelde kansen konden we Waasland-Beveren geen pijn doen."

90+4'

Waasland-Beveren pakt 6 op 6!

Waasland-Beveren wint met het kleinste verschil van Sint-Truiden en pakt zo een 6 op 6! Het doelpunt van Milosevic was een gelukstreffer, maar veel konden de bezoekers daar niet tegen inbrengen.
90+4'
Jubitana kan de wedstrijd helemaal dood doen met een simpele pass op Sula, maar hij gaat voor eigen succes en dat was niet de goeie keuze.
90+1'
Colidio ziet dat Pirard ver uit zijn doel is gekomen en probeert de doelman te lobben, maar de Argentijn raakt de bal helemaal verkeerd en ziet zijn poging over de achterlijn hobbelen.
90+1'

90'

4 minuten extra tijd

Zo lang nog hebben de bezoekers om iets klaar te spelen.
86'
Na enkele halve overtredingen brengt Schryvers rust met een stevige tackle. Hij lijkt de rekening te betalen voor de foutjes van zijn ploegmaats, want hij komt wel op de bon te staan.
83'
De wedstrijd van Verreth zit er op na een stevige tackle. De jonge middenvelder moet noodgedwongen naar de kant.
80'
Agyepong ziet een ploegmaat in de zestien en drie net daarbuiten, maar toch gaat de Ghanees voor eigen succes. De lage schuiver lijkt even gevaarlijk, maar gaat uiteindelijk toch voorlangs.
76'

Nog een kwartier!

Zo lang heeft Sint-Truiden nog om op z'n minst een punt uit de brand te slepen. Het overwicht van de eerste helft hebben we al lang niet meer gezien, dus zal het met speldenprikken moeten gebeuren.
72'
Waasland-Beveren benut de kleine kansen op de 2-0 toch niet optimaal. Deze keer wordt Kobayashi gelanceerd door Milosevic, maar de Japanner verslikt zich in zijn controle, waardoor de kans al snel weer voorbij is.
71'
Kobayashi probeert zijn landgenoot te verschalken met een schot vanuit de middencirkel, maar de Truiense doelman had het gevaar goed ingeschat.
68'

Botaka mist zijn schot

Botaka zet de een-twee op met Colidio en geeft zichzelf zo wat ruimte om te trappen, maar meer dan een afzwaaier tovert hij niet uit zijn sloffen.
65'

Sankhon voorkomt erger

Wat een heerlijke pass van Verreth op Badibanga! Die lijkt te kunnen trappen vanop links, maar gelukkig voor de bezoekers kan Sankhon de bal nog net in hoekschop trappen.