69'
73'
73'
2 - 2

Standard heeft na 4 wedstrijden zonder zege weer aangeknoopt met de overwinning. De Rouches pakten de drie punten mee bij KV Mechelen dankzij een late goal van Avenatti. Bij KV Mechelen mopperden ze vooral over de onterechte hoekschop die voorafging aan de 1-2. "Het is altijd erg als een scheidsrechter sorry moet komen zeggen", zegt KVM-trainer Wouter Vrancken.

KV Mechelen - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Kort voor het einde komt Standard een derde keer op voorsprong en dit keer geven de bezoekers het niet meer weg. Avenatti bezorgt de Luikenaars een perfecte start van het nieuwe jaar.
  • Man van de match: Een korte invalbeurt in de slotfase, meer had Felipe Avenatti niet nodig om zich tot matchwinnaar te ontpoppen. Het begon met een stevige misser, maar eindigde met een gouden treffer voor Standard.
  • Opvallend: Standard knoopt niet alleen aan met de zege na een 2 op 12, het boekt eindelijk ook nog eens een uitoverwinning. Eerder dit seizoen lukt dat enkel op bezoek bij staartploegen Cercle, Oostende en Eupen.

Amallah ontbindt zijn duivels in de slotfase

6 op 6 tegenover 0 op 6, het eindejaar van respectievelijk KV Mechelen en Standard kon niet verder uiteen liggen. In de stand was het verschil minder groot met KV Mechelen, de nummer 6, op slechts 1 punt van Standard, de nummer 5.

Dat minieme verschil weerspiegelde zich ook in een lange studieronde waarin beide ploegen de risico’s schuwden. KV Mechelen had het meeste balbezit, maar koppelde daar geen doelgevaar aan. Het was daarentegen Standard dat op zijn eerste hoekschop meteen voor dreiging zorgde.

Pas na ruim een kwartier was KV Mechelen een eerste keer gevaarlijk. Na slordig balverlies van Laifis werd De Camargo gelanceerd door Storm, maar Bodart stond pal op zijn harde pegel. Maar ook het Luikse doelgevaar bleef beperkt. Thoelen moest enkel zijn kunnen tonen op een lage knal van Bastien.

Kort voor de rust kwam er dan toch wat pit in de wedstrijd. Vanlerberghe schotelde de inglijdende De Camargo de 1-0 voor, maar Vanheusden hield Standard overeind. Kort daarna was het wél raak voor Standard dankzij een klasseflits van Amallah. Die plukte de bal fraai uit de lucht, kapte Swinkels uit en liet ook Thoelen hulpeloos achter.

Avenatti maakt misser goed met winning goal

Er zijn fijnere manieren om de kleedkamer in te duiken, maar KV Mechelen toonde opvallend veel veerkracht bij de start van de tweede helft. Na amper 5 minuten hingen de bordjes alweer gelijk. Van Cleemput schilderde de bal op het hoofd van De Camargo en die kopte raak aan de tweede paal.

Standard kreeg het plots moeilijk en ontsnapte iets voor het uur aan de 2-1, maar de 17-jarige Vranckx raakte niet voorbij Bodart. Aan de overkant liet Amallah op aangeven van Lestienne dan weer een enorme kans onbenut.

Standard werd steeds sterker en 20 minuten voor het einde sloegen de bezoekers opnieuw toe. Met wat geluk, want na een onterecht toegekende hoekschop zoefde een knal van Carcela door een bos van benen in doel. Lang kon Standard niet van de voorsprong genieten. Peyre kopte een vrije trap van Kaya perfect door naar De Camargo en die bracht de thuisploeg nog maar eens langszij.

Het was het startsein van een spannende slotfase waarin beide ploegen op zoek gingen naar de winst. Standard kwam er het dichtst bij. Avenatti kopte rakelings naast op een vrije trap van Amallah en diezelfde Amallah dwong Thoelen tot een knappe redding. Maar uiteindelijk kraakte KV Mechelen toch. Na een mislukt schot van Boljevic zorgde Avenatti van dichtbij voor de 2-3-eindstand.

Vrancken: "Jammer, we verdienden meer"

• Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): “Standard was efficiënter dan wij. Het laatste kwartier hadden wij het iets moeilijker. Het is heel jammer, want we verdienden meer. Dat het eigenlijk geen corner was bij de 1-2? De scheidsrechter kwam naar mij toe in de kleedkamer. Het is altijd erg als een scheidsrechter sorry moet zeggen. Maar ik snap het eigenlijk niet goed. Je weet eigenlijk niet goed of het corner is of niet. Als je het niet gezien hebt, dan zou je zeggen: geef doeltrap. Als je gezien hebt dat de bal geraakt werd, geef je corner. Het is jammer, want mijn ploeg verdiende meer. Zeker als je kijkt naar de prestatie van iemand als Aster Vranckx. Iedereen heeft een goede wedstrijd gespeeld, maar jammer genoeg worden ze niet beloond."
  • Michel Preud’homme (trainer Standard): “In het verleden hebben we niet altijd gekregen wat we verdienden. Vandaag gebeurde dat bijna opnieuw, maar gelukkig hebben we toch dat 3e doelpunt kunnen maken. We hebben de laatste weken heel veel met Avenatti gesproken. Wij geloven in hem. Hij was vooral teleurgesteld omdat hij dat vertrouwen niet kon beantwoorden op het veld. Dat doelpunt is dus heel belangrijk voor hem en voor ons. Hij is lang geblesseerd  geweest en hij is een speler die perfect in conditie moet zijn om te kunnen presteren."

90+6'

Standard begint uitstekend aan 2020, het wint met 2-3 op het veld van KV Mechelen. De Camargo kon KVM tot 2 keer toe langszij brengen, maar met een late treffer bezorgde Avenatti Standard toch de volle buit.
90+1'

Boljevic op de lat!

Bijna was het boeken toe voor KV Mechelen. Boljevic pakt uit het niks uit met een heerlijke pegel. Zijn knal spat uiteen op de lat.
90+1'

Avenatti beslist de wedstrijd: 2-3

90+1'

90'

5 minuten extra

KV Mechelen krijgt nog 5 minuten om alsnog een punt te veroveren. Het belooft nog een spannend einde te worden.
87'

Avenatti klaart de klus!

Dolle vreugde bij de Standard-supporters want hun team staat nog maar eens op voorsprong. Na een mislukt schot van Boljevic maakt Avenatti er van dichtbij 2-3 van. Is de buit binnen voor de Luikenaars?
84'

Amallah botst op Thoelen

Standard blijft jagen op de drie punten en is er plots wel erg dicht bij. Na een knappe voorzet van Vojvoda haalt Amallah hard uit, maar Thoelen brengt redding voor KV Mechelen.
83'
Wouter Vrancken brengt ook Hairemans nog tussen de lijnen. Voor Engvall zit de wedstrijd erop.
81'

Avenatti net niet

KV Mechelen komt ei zo na een derde keer op achterstand. Amallah pakt uit met een nagenoeg perfecte vrije trap, maar helaas voor Standard is de afwerking van Avenatti niet van hetzelfde niveau. De invaller knikt de bal net naast.
80'

Kan Standard hier tevreden zijn met een punt? Ja, misschien wel. Maar niet als je twee keer op voorsprong gekomen bent.