Jupiler Pro League - speeldag 16 - 23/11/19 - 20:01
Din Sula
12'
Din Sula
1 - 0

Cercle Brugge heeft voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd niet verloren. Bij Waasland-Beveren werd het in een duel tussen de laatste en de voorlaatste: 1-1. De kloof tussen Waasland-Beveren en Cercle blijft 3 punten. Cercle-trainer Bernd Storck blijft optimistisch: "Waasland-Beveren loopt niet verder weg en wij lopen ook nog een punt in op Oostende."

Waasland-Beveren - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Bij de 1-0-achterstand kijkt Cercle Brugge tegen een kloof van 6 punten met Waasland-Beveren aan. Met een heerlijke knal op het uur doet Biancone de rode lantaarn weer uit de doden opstaan.
  • Man van de match: Bij een degradatietopper verwacht je niet meteen hoogstaand voetbal, maar de gelijkmaker van Giulian Biancone verdient absoluut een schoonheidsprijs. Zijn treffer was bovendien van goudwaarde voor Cercle.
  • Opvallend: Nog niet één keer was Cercle er dit seizoen in geslaagd om buitenshuis iets te rapen. Zeven uitwedstrijden resulteerden in een 0 op 21. Vanavond heeft de vereniging eindelijk z’n eerste puntenwinst buitenshuis te pakken.

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Cercle Brugge (1-1)

Sula bekroont sterke start van Waasland-Beveren

Het belang van deze wedstrijd kon voor beide ploegen niet onderschat worden. Rode lantaarn Cercle wou absoluut vermijden dat de kloof met Waasland-Beveren 6 punten werd, maar het was toch de thuisploeg die het best aan de wedstrijd begon. Na amper 10 minuten was Koita al dicht bij de 1-0, zijn schot ging rakelings voorlangs.

Het was een stevige waarschuwing voor Cercle en amper 2 minuten later was het wél raak voor Waasland-Beveren. Sula werd met een lange bal de zestien ingestuurd en oog in oog met Hubert nam hij de doelman te grazen.

Bij Cercle leek de druk verlammend te werken. De bezoekers stapelden de slordigheden op en kwamen nauwelijks in het spel voor. Na een dramatische terugspeelbal van Ueda kon Hubert ternauwernood voorkomen dat Sula een tweede keer scoorde. Kort voor de rust was Cercle dan toch eens gevaarlijk, maar Jackers had een prima redding op een schot van Peeters.

Heerlijke treffer van Biancone houdt Cercle in leven

Met het mes op de keel begon Cercle fel aan de tweede helft. Peeters legde de bal goed terug naar Saadi, maar die mikte in één tijd pal op Jackers. Het antwoord van Waasland-Beveren liet niet lang op zich wachten. Koita zette zich goed door, maar mikte net als in de eerste helft rakelings voorlangs.

Toch bleef Cercle jagen op de gelijkmaker en op het uur hadden de bezoekers die ook te pakken. Met een heerlijk doelpunt blies Biancone Cercle nieuw leven in. Van buiten de zestien schilderde hij de bal enig mooi in de kruising.

Cercle probeerde nog even op dat elan door te gaan, maar al snel kwam er weer zand in de machine. Naarmate het einde in zicht kwam, leken beide ploegen steeds meer vrede te nemen met een puntendeling. Dat werd het uiteindelijk ook en veel schieten beide ploegen daar niet mee op.

"Gelijkspel is een logisch resultaat"

• Giulian Biancone (Cercle Brugge): "Waasland-Beveren is heel goed aan de wedstrijd begonnen. Wij speelden in een nieuw systeem, maar dat mogen we niet als excuus gebruiken. We zijn slecht aan de wedstrijd begonnen. Maar in de tweede helft hebben we ons goed herpakt. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Gelukkig werden we niet afgestraft in de eerste helft, want Waasland-Beveren had meer dan één keer kunnen scoren. Het belangrijkste is dat we vandaag niet verliezen en we pakken ook ons eerste punt buitenshuis. Mijn goal was mooi, maar vooral belangrijk. Hoe er gescoord wordt, maakt niet uit.”
  • Jur Schryvers (Waasland-Beveren): "We gingen voor de 3 punten vandaag, het was voor ons eigenlijk een zespuntenwedstrijd. Jammer genoeg pakken we geen overwinning, maar ik denk dat we na de tweede helft niet ontevreden mogen zijn met een puntje. In de eerste helft hebben we veel motivatie getoond en zat het tactisch ook goed in elkaar. In de tweede helft vond Cercle iets makkelijker de vrije man en zo kon het ons in moeilijkheden brengen. Cercle was toen duidelijk de betere ploeg. Er is toch vooral ontgoocheling. We wilden afstand nemen van Cercle en nu blijft het een beetje dezelfde situatie."
  • Arnauld Mercier (trainer Waasland-Beveren): "Elke ploeg heeft een helft voor zijn rekening genomen. Een gelijkspel is dan ook een logisch resultaat. We zijn goed aan de wedstrijd begonnen, maar Cercle heeft getoond dat ze veel kwaliteit hebben. Het verbaast me zelfs dat ze laatste staan. In de tweede helft hebben we te veel belangrijke duels verloren. Het ontbrak ons na de rust aan de intensiteit die we normaal wel hebben in de thuiswedstrijden."
  • Bernd Storck (trainer Cercle Brugge): "In de eerste 20 minuten hadden we het moeilijk om in de wedstrijd te komen. Gaandeweg kwamen we beter in de wedstrijd en onze tweede helft was erg goed. De beste helft die we gespeeld hebben sinds ik hier ben. Met wat meer geluk hadden we ook nog meer kunnen scoren, maar ik denk dat 1-1 een correcte uitslag is voor beide teams. Ik ben zeer tevreden over de prestatie van het hele team. Waasland-Beveren loopt niet verder weg en wij lopen ook nog een punt in op Oostende. Ik ben optimistisch voor de toekomst."

90+4'

Waasland-Beveren en Cercle Brugge delen de punten. Een sterke start van de thuisploeg werd bekroond met een treffer van Sula. Op het uur bracht Biancone Cercle weer langszij met een heerlijke knal.
90+3'

1-1 is een juiste weergave van de feiten vandaag.

Geert Heremans op Radio 1
90+1'

90'
Waasland-Beveren dwingt zowaar nog een hoekschop af in de slotminuten van deze wedstrijd. Maar tot een kans leidt die niet meer. Een 1-1-gelijkspel lijkt in de maak.
89'
89'
Bij Waasland-Beveren willen ze vooral vermijden dat ze de puntendeling nog kwijtspelen. Koita word naar de kant gehaald voor Bizimana.
87'
Saadi kapt op de rand van de zestien naar zijn linker, maar zijn slappe schot landt in de handen van Jackers. Toch eindelijk nog eens een kans.
86'

Ik krijg de indruk dat beide teams steeds meer vrede nemen met een punt naarmate het einde nadert. Ook al schieten ze daar weinig mee op.

84'
84'
Een offensieve vervanging van Bernd Storck. Hij haalt Dekuyper naar de kant voor Gory.
80'
Wiegel is weer opgelapt en neemt zijn positie in. Intussen is het niveau toch weer flink gezakt. Het blijft wachten op nieuw doelgevaar. Met een punt schieten beide ploegen niet veel op.
78'
Wiegel landt slecht na een duel met Hazard en blijft kermend van de pijn liggen. Dringt een vervanging zich op?
75'
Tweede wissel bij Waasland-Beveren. Doelpuntenmaker Sula wordt naar de kant gehaald en vervangen door Milosevic.
70'

Het eerste halfuur was voor Waasland-Beveren, maar vanaf het laatste kwartier in de eerste helft heeft Cercle het overgenomen. Cercle is op weg naar het eerste puntengewin buitenshuis.

69'
Cercle gaat door op zijn elan en blijft voor de aanval kiezen. Bij Waasland-Beveren lijken ze toch even van slag na de gelijkmaker.