Penaltymisser Vanaken komt Club niet duur te staan tegen Moeskroen

do 28 november 2019 16:56
1-0
    1. 87' - Geel - Joan Campins
    Jupiler Pro League - speeldag 17 - 30/11/19 - 18:00

Club Brugge heeft een zuinige 1-0-zege geboekt tegen Moeskroen. De competitieleider kwam al snel op voorsprong dankzij een kopbalgoal van Hans Vanaken, die net voor de rust wel een penalty miste.

Club Brugge - Moeskroen kort samengevat

• Sleutelmoment: Na nog geen twintig minuten krijgt Vanaken te veel ruimte om te koppen. Een kapitale fout achterin bij Moeskroen, dat in wat rest van de wedstrijd eigenlijk geen enkele uitgespeelde kans bij elkaar kan harken.
    • Man van de Match: Vaso Vasic redde een strafschop en toonde zich één tegen één een paar keer een bakstenen muur. Kon niets uitrichten tegen de goal van Vanaken, die op rekening van zijn verdediging geschreven moest worden.
    • Opvallend: Servië: het kryptoniet voor Superman Vanaken? Hans Vanaken miste twee strafschoppen in zijn carrière: eentje tegen Danny Vukovic (een Australiër met Servische roots) en eentje tegen Vaso Vasic (een in Zwitserland geboren Serviër).

Bekjik de goal uit Club Brugge - Moeskroen (1-0)

Vanaken kopt raak, maar mist strafschop

Moeskroen was in maart de laatste Belgische club die kwam winnen in Jan Breydel en dat zat blijkbaar nog vers in het geheugen bij Club. Al in de eerste halve minuut brak de thuisploeg door de afweer van l'Excel, alleen geraakte Diatta niet voorbij de lange armen van Vasic.

Ook in het vervolg van de wedstrijd bepaalde Club het tempo van de wedstrijd, alleen daalde dat bijzonder snel. De aanvallen verliepen stroef en de organisatie van Moeskroen bleef al bij al aardig overeind. Toch kreeg Schrijvers een keer iets te veel ruimte om voor te zetten. Op de koop toe mocht Vanaken zonder veel tegenstand inkoppen en zo de 1-0 op het bord zetten. Garcia antwoordde wat later met een plaatsbal die vrij nipt naast vloog.

Veel meer bokste een behoudend ingesteld Moeskroen niet in elkaar. Ook een laks Club bakte er niet veel van. Een onbesuisde Van Durmen stak een handje toe met een overtreding op de sluwe Vormer, maar Vanaken schoof de strafschop binnen het bereik van Vasic.

Moeskroen kan matig Club niet bedreigen

Wellicht speelde de vermoeidheid na de Europese trip naar Turkije een rol, want ook na de rust draaide de Brugse motor nooit op volle toeren. Vanaken infiltreerde wel een keertje, maar duwde de bal dan te ver voor zich uit. Ook van de slappe kopbal van Deli werd niemand in de tribune warm.

Om te voetballen moet je ook met z'n tweeën zijn, en Moeskroen was niet meteen geneigd om zich open te stellen. De bezoekers bleven speculeren op die ene grote kans die er nooit zou komen. Mata moest wel zijn turbo inschakelen om Olinga bij te halen, maar zelfs dat was nauwelijks een voldragen Moeskroense aanval te noemen.

Club Brugge had simpelweg niet de jus in de benen om te flitsen. Vormer deed het dan maar op doorzettingsvermogen en leepheid. Eerst lag Vasic in de weg na een rommelige dribbel van de Nederlander, daarna stak de scheids stokken in de wielen na een te vroeg genomen vrije trap. De zege kwam nooit in gevaar, al liet het spelpeil van de leider wel grotendeels te wensen over.