vr 24 januari 2020 22:16
    1. 58' - Verv. Giorgi Beridze door Anel Hajric
    2. 79' - Verv. Aboubakar Keita door Jérémy Perbet
    Challenger Pro League - speeldag 23 - 24/01/20 - 20:31

Lokeren, dat vecht voor het behoud in 1B, en OH Leuven, dat vecht voor de promotie naar 1A, hebben de punten gedeeld in de eerste match van de 23e speeldag: 1-1. OHL was veruit de beste ploeg, maar kon zijn kansen niet benutten, al had Lokeren ook de mogelijkheden om te winnen.

Doelpunten:

10'  Benchaib 1-0

65' Henry 1-1

Lokeren, dat sportief op de sukkel is, maar vandaag met een Chinese investeerder financieel goed nieuws kreeg, kende tegen de eersteperiodekampioen een droomstart. Benchaib glipte na 9 minuten door de buitenspelval en knalde de 1-0 tegen de touwen.

OHL ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar de paal en een uitstekend keepende Defourny hielden de thuisvoorsprong staande. Een duidelijke handsbal van Van Damme vlak voor de rust werd niet bestraft. Ook na de pauze deelden de bezoekers de lakens uit.

Henry trapte net voorbij het uur de verdiende gelijkmaker binnen. Lokeren was evenwel niet aangeslagen en kwam via Amano bijna nog bij de winning goal. De Japanse spelmaker trof eerst de deklat, nadien tikte doelman Keet zijn uithaal in hoekschop.

In het slot zag OHL nog 2 doelpunten afgekeurd wegens buitenspel en was er nog een discutabele strafschopfase, maar het bleef dus 1-1.

In het algemeen klassement nadert rode lantaarn Lokeren tot op 2 punten van Roeselare. De Waaslanders zijn ook hekkensluiter in de 2e periode, die aangevoerd wordt door Westerlo, Lommel en Beerschot. OH Leuven, dat vorige week thuis met 1-3 verloor van Westerlo, volgt op 2 punten van het leiderstrio.

Bekijk de samenvatting van Lokeren-OHL:

Hoe kan OHL deze match niet winnen? "90 minuten gedomineerd, maar het zit niet mee"

Reacties van Lokeren: "Technisch matig, maar heel veel fighting spirit"