88'
Pietro Perdichizzi
88'
2 - 2

Virton is de winnaar van het weekend in 1B. Het is de nieuwe, eenzame leider nadat Lommel in navolging van Beerschot en Westerlo niet kon winnen. Lommel speelde gelijk op het veld van Union. Een terechte uitslag na een fel bevochten wedstrijd, met twee goals in de laatste tien minuten. Union en Lommel hebben wel weinig aan een punt.

Beerschot, Westerlo en Lommel begonnen aan speeldag 23 als gedeelde leiders met elk 13 punten in de tweede periode. Na het puntenverlies van Beerschot en Westerlo, kon Lommel een prima zaak doen, maar het belandde in hetzelfde bedje.

Lommel onderging het spel in de eerste helft tegen Union. De thuisploeg kwam dankzij een olympisch doelpunt (een corner rechtstreeks in doel schieten) op voorsprong na een kwartier. De fanatieke thuisaanhang begon al een tweede
keer te juichen, maar de trap van Tabekou ging rakelings naast.

Peter Maes begreep dat hij moest ingrijpen en dat leverde op na de pauze. Invaller Babou scoorde snel na de pauze met een afgeweken schot: 1-1. En de keuzes van Maes draaiden nog beter uit. Jamal Aabbou, de derde invaller van de namiddag, schoot tien minuten voor het einde de 1-2 prachtig vanop afstand in de linkerbovenhoek.

Lommel kon de leidersplaats ruiken, maar Union toonde zich weerbaar. Op een corner kopte aanvoerder Perdichizzi de 2-2 binnen. Het laatste woord was voor Lommel-aanvaller Naudts. Hij werd door Aabbou alleen voor doel gezet, maar de nummer 9 van Lommel miste de enorme kans oog in oog met de doelman. In Virton zagen ze het graag gebeuren.