OHL spoelt 0-3 tegen Beerschot door met winst op Westerlo

vr 22 november 2019 22:33
    1. 47' - Verv. Christophe Janssens door Christoffer Remmer
    2. 87' - Verv. Kamal Sowah door Samy Kehli
    Challenger Pro League - speeldag 16 - 22/11/19 - 20:31

OHL heeft zich herpakt na de dramatische opener van de 2e periode vorige week. De winnaar van de eerste periode ging thuis met 0-3 de boot in tegen Beerschot. Maar op bezoek bij leider Westerlo zette het na een vroege tegengoal orde op zaken: 1-2. Op het einde was het wel nog bibberen.

10' Brüls 1-0
    28' Mercier 1-1
    42' Schuermans 1-2

Een makkelijke avond werd het niet voor Leuven in Het Kuipje. De thuisploeg, die vorige week met 3-5-winst in Roeselare aan de tweede periode was begonnen, klom na 10 minuten op voorsprong dankzij een treffer van Brüls. Ze waren de betere partij in de beginfase, maar geleidelijk nam OHL de dominante rol over.

Op het halfuur zette Mercier met een knap afstandschot de 1-1 op het bord. De bezoekers namen het heft nu steviger in handen en op slag van rust kopte verdediger Schuermans OHL op voorsprong.

Na de rust behield OHL goed zijn organisatie en beet Westerlo zijn tanden stuk op de defensie. Tot Leuven zich nog bijna door een slotoffensief liet verrassen. Vetokele had de gelijkmaker aan de voet 1 op 1 met doelman Henkinet, maar kon niet scoren.

OH Leuven komt in de tussenstand van de tweede periode zo voorlopig naast leiders Beerschot, Westerlo, Union en Lommel met 3 punten.

OHL-matchwinnaar Kenneth Schuermans (ex-Westerlo): "Het is fijn dat mijn goal de 3 punten oplevert. We hebben als ploeg goed teruggevochten na de vroege 1-0. We spelen een heel goeie eerste helft, in de tweede helft komen we onder druk en moeten we rustiger blijven. Dat was moeilijk."

Igor Vetokele kon zichzelf wel voor hoofd slaan: "Mijn bal moest binnen. Daar zijn geen excuses voor. Ik twijfelde niet, maar had niet gezien dat de keeper daar ondertussen was. Het is altijd jammer dat je thuis verliest, maar er zijn nog genoeg matchen."