Challenger Pro League - speeldag 19 - 15/12/19 - 16:01
74'
Abdoulaye Diaby
1 - 1
74'

In eerste klasse B mag Lokeren nog eens een puntje bijschrijven. De rode lantaarn hield Union in bedwang: 1-1.

In zijn zoektocht naar punten toonde Lokeren zich in het eerste bedrijf bij Union vrij dominant. Vooral op stilstaande fases waren de bezoekers dreigend, maar Diaby en Hajric lieten de kansen liggen.

Net voor de pauze kreeg Lokeren het deksel op de neus. Een voorzet van Kis werd door Fixelles goed verlengd met het hoofd.

Na de rust duwde Union door, maar de verdediging van Lokeren stond pal. Veel gevaar hadden de bezoekers niet meer in petto en 20 minuten voor tijd viel de gelijkmaker dan ook uit de lucht. Op een zeldzame hoekschop kon Diaby zijn derde kopkans wel verzilveren.

In de slotfase moest Lokeren nog met z'n tienen voort na een tweede gele kaart voor Beridze en ook coach Vreven belandde nog in het boekje van de ref. Maar Union kon zijn numerieke overwicht niet meer uitbuiten.

Lokeren raapt zo zijn tweede puntje in de tweede periode, al blijft de situatie in het algemene klassement zorgwekkend. Het heeft 15 punten, 3 minder van nummer 7 Lommel.