2. 75' - Doelpunt - Tom Van Hyfte (0 - 1)
    3. 87' - Doelpunt - Thomas Henry (0 - 2)
    Challenger Pro League - speeldag 11 - 20/10/19 - 16:00
    87'
    Thomas Henry
    0 - 2
    87'

Oud-Heverlee Leuven heeft na twee nederlagen weer aangepikt met de zege. Op het veld van hekkensluiter Lommel moesten de Leuvenaars lang knokken, maar in het slotkwartier maakten ze het verschil: 0-2. Peter Maes debuteert dus met een nederlaag bij zijn nieuwe club.

Het zorgeloze seizoensbegin van OHL werd verstoord door het plotse vertrek van Vercauteren naar Anderlecht. Met nederlagen tegen Lokeren en Roeselare leek de goeie flow plots verdwenen, maar op het veld van Lommel mochten de Leuvenaars toch opnieuw vieren.

Het was wel lang wachten op doelpunten. De start van OHL was vlammend met meteen enkele grote kansen, maar Svedkauskas stond pal. De scheidsrechter had de bal ook op de stip kunnen leggen na een fout op Tshimanga, maar deed dat niet. De bezoekers lieten Lommel - met een drukke Peter Maes langs de lijn - meer en meer in de partij komen, maar op grote kansen voor de thuisploeg was het wachten tot na de koffie.

Henkens, Naudts en Siekman bezorgden Henkinet kopzorgen, maar Lommel kon het furieuze tempo niet aanhouden. OHL had wel nog wat in de tank en de openingsgoal van Van Hyfte was het wachten waard. Hij controleerde met de borst en liet de keeper dan kansloos met een banaanschot. Lommel spartelde nog even tegen, maar Henry diende de thuisploeg de doodsteek toe met een kopbal.

Dankzij de zege komt OHL weer naast Westerlo aan de leiding. Volgende week staat er een duel tussen de twee koplopers op het programma. Lommel blijft alleen achter op plaats 8.

90+3' tweede helft
    90+2'

Einde: 0-2

Oud-Heverlee Leuven gunt Peter Maes geen eerste zege bij Lommel. De bezoekers winnen met 0-2 en staan weer mee aan de leiding in 1B.
    90'
    Nog een kans voor Aguemon! Maertens stuurt hem diep en hij kan bijna alleen op doelman af, maar er schuift nog net een Lommelse bewaker tussen.
    87'
    Lommel SK
    0-2
    85'

Over en uit!

Het is boeken toe voor Lommel. Henry stelt de Leuvense zege veilig in het slot. Hij kopt een hoekschop van dichtbij hard tegen de touwen.
    85'
    Aguemon steekt een half veld alleen over in de tegenaanval. Hij lijkt te twijfelen aan het goede moment om te trappen, maar puurt er toch nog een corner uit.
    84'
    Bij OHL gaat alle aandacht nu naar verdedigen. De bezoekers moeten nog 5 minuten overleven om opnieuw naast Westerlo aan de leiding te komen.
    80'
    De reactie van Lommel op de tegengoal blijft niet uit, maar de thuisploeg hoopt vooral op een rake pegel vanuit de tweede lijn. Het plannetje lukt voorlopig niet.
    75'
    Lommel SK
    0-1
    74'

OHL op voorsprong!

Daar is eindelijk de openingstreffer en wat voor één! Maertens legt terug op Van Hyfte. Die staat zo'n 20 meter van het doel, controleert met de borst en krult de bal dan enig mooi in doel. Feest bij de vele uitsupporters.
    74'
    72'
    De bezoekers plakken nu al een tijdje tegen de goal van Svedkauskas, maar het leer verdwijnt maar niet tussen de palen. Maertens haalt er dan een tegenprik van Sanyang uit en krijgt daar terecht geel voor.
    66'
    Toch weer een kans voor de Leuvenaars. Maertens schiet, Henry probeert het leer nog in doel te schuiven, maar komt te laat.
    61'

Dubbele kans!

Plots een opflakkering van Oud-Heverlee Leuven. Eerst krijgt Maertens een schietkans, maar het schot ketst af op een verdediger. De rebound is voor Henry, maar die begraaft het leer in de maag van de Lommelse doelman.
    60'
    Svedkauskas klemt een vrije trap van Gillekens. Het is de beste kans voor OHL na de pauze. De ploeg van Euvrard brengt te weinig.
    56'
    De bezoekers zien sterretjes. Naudts vindt Siekman. Die kan niet meteen goed controleren, maar wel schieten. Henkinet komt er opnieuw goed vanaf want de bal gaat naast.
    52'

Naudts met de kopbal

Lommel maakt het titelkandidaat OHL nu toch knap lastig. Een voorzet vanaf de flank valt precies op de knikker van Naudts. Die kan vrij koppen, maar vindt het kader niet.
    48'
    Sowah is na de rust Mercier komen vervangen. Hij is een bezige bij en versiert een corner. Ook die neemt hij voor zijn rekening, maar de kopbal van Ngawa is niet stevig genoeg.