2-1
    1. 86' - Geel - Mathieu Maertens
    2. 90+3' - Verv. Frédéric Duplus door Jordy Gillekens
    Challenger Pro League - speeldag 12 - 25/10/19 - 20:32

In de Proximus League heeft OH Leuven een uitstekende zaak gedaan met het oog op de 1e periode. OHL versloeg mede-leider Westerlo met 2-1 en komt zo alleen op kop. "Een aantal jongens zijn door de druk onderuitgegaan", zegt Westerlo-trainer Bob Peeters.

Doelpunten:

• 23' Sowah 1-0
    • 28' Henry 2-0
    • 33' Antunes 2-1

Aguemon toont de weg naar winst

Een onvervalste topper met als inzet de leidersplaats in 1B. Zo’n druk durft al eens verlammend te werken, maar daar was in het begin niks van te merken. OHL en Westerlo speelden vrank en vrij. Remmer dreigde meteen voor Westerlo, aan de overkant zette Aguemon Özer aan het werk.

Het veelbelovende begin kreeg geen vervolg. OHL probeerde gaatjes te prikken in de organisatie van Westerlo, maar de bezoekers hielden het goed gesloten. Halfweg de 1e helft kwam er dan toch een barst in het pantser. Aguemon schilderde de bal op het hoofd van Sowah en die nam Özer te grazen.

Amper 5 minuten later keek Westerlo al tegen een dubbele achterstand aan. Opnieuw was Aguemon de aangever met een prima voorzet en Henry kopte de 2-0 buiten het bereik van Özer. Een stevige uppercut voor Westerlo, maar met een heerlijk afstandsschot bracht Antunes de bezoekers weer in de wedstrijd.

Keita maakt het OHL nog onnodig moeilijk

Westerlo begon met een nieuw spitsenduo aan de tweede helft: Vetokele en Emenike namen de plaatsen in van Gboho en Abrahams. Het zorgde voor veel gretigheid bij de bezoekers, maar veel concrete kansen leverde dat enthousiasme niet op.

OHL besefte wel dat het zijn voorsprong maar beter kon uitbreiden. Henry ging op zoek naar zijn 2e van de avond, maar de topschutter was zijn tor-instinct plots kwijt. Ook Westerlo kwam niet verder dan een flauw afstandsschot van Brüls.

De thuisploeg leek op weg naar een gouden driepunter, maar in de slotfase zorgde Keita nog voor nervositeit. Hij ging met twee voeten vooruit door op Brüls en mocht meteen gaan douchen. Westerlo zette nog alles op alles, maar ook met een man meer kon het het tij niet meer keren.

Eerbetoon aan Srivaddhanaprabha

Zondag is het een jaar geleden dat Vichai Srivaddhanaprabha, de Thaise voormalige eigenaar van OHL, bij een helikoptercrash om het leven kwam. Bij OHL zijn ze hem duidelijk niet vergeten. Voor de aftrap toonden de supporters een grote tifo: een foto van de Thai met daarop 'In loving memory'. Er was ook een minuut applaus en dat herhaalden ze in de 61e minuut (Srivaddhanaprabha werd 61).

Zondag is het een jaar geleden dat Srivaddhanaprabha overleed.

Euvrard: "Stap in de goede richting"

• Vincent Euvrard (trainer OH Leuven): "We pakken vandaag een dik verdiende overwinning. In het begin hadden zij een kans en wij ééntje. Daarna hebben we de wedstrijd gecontroleerd van begin tot einde. Het enige dat we onszelf kunnen verwijten is dat we de wedstrijd niet vroeger beslist hebben. We hebben hen tot de laatste seconde in de wedstrijd gehouden. Maar buiten een wereldgoal van Antunes zijn ze niet in de wedstrijd geweest. Wij hadden de beste kansen, ook in de tweede helft. Ik heb veel tactische discipline gezien. Het was een perfecte uitvoering van begin tot einde. Dit is een stap in de goede richting, maar we hebben er nog twee te zetten."
    • Bob Peeters (trainer Westerlo): "We hadden in de eerste helft vooral problemen met de bewegingen tussen de lijnen. We hebben het aangepast toen het 1-0 stond. Net op dat moment maken zij de 2-0, die goal valt wel iets te makkelijk. In de tweede helft hadden we de controle, maar het was te weinig om aanspraak te maken op minimaal een gelijkspel. Er stond druk op de ketel en een aantal jongens zijn onderuitgegaan door die druk. Dat is logisch. Als je voor de 1e plaats speelt, hebben sommige jongens daar problemen mee. De kwaliteit aan de bal was niet goed genoeg en daarom verliezen we. We pakten te makkelijk doelpunten en creëerden te weinig. We moeten nu niet gaan dramatiseren. Hopelijk is de druk er nu wat af. OHL pakte vandaag zijn momenten en daar gaat het om in deze competitie."

90+6'

OH Leuven wint de topper tegen Westerlo en komt zo alleen aan de leiding in 1B. De 2-1-ruststand werd ook de eindstand. Westerlo kon ook in de slotfase met een man meer het tij niet meer keren.
    90+4'
    Het is wachten op het laatste fluitsignaal. De wedstrijd ligt nog even stil voor een blessurebehandeling bij Schuermans.
    90+4'
    De gele kaarten stapelen zich tot op na de rust. Henry haalt Brüls onderuit en komt zo ook in het boekje van Alen.
    90+2'
    Euvrard probeert nog wat tijd te winnen met een late wissel. Doelpuntenmaker Sowah wordt vervangen door Gillekens.
    90'

4 extra minuten

Westerlo krijgt nog 4 extra minuten om een punt te veroveren. Zit het venijn in de staart?
    89'
    Peeters stuurt nog driftig bij aan de zijlijn. De tijd begint te dringen voor Westerlo. Het is zelfs OHL dat nog eens dreigt met een verre knal van Mbombo. Özer heeft er geen problemen mee.
    86'
    85'
    Ook Maertens gaat stevig door op Van den Bogaert. Het komt hem op een gele kaart te staan.
    84'
    Westerlo houdt er ook nog een vrije trap aan over. Het schot van Van Eenoo wijkt af, maar Henkinet laat zich niet verrassen.
    82'

Rode kaart voor Keita

Wordt het nog nagelbijten voor OHL? Keita gaat met twee voeten vooruit naar Brüls en mag meteen gaan douchen. OHL met zijn tienen.
    79'
    Ook Van Hyfte mag er iets vroeger dan de rest mee ophouden. Mbombo neemt zijn plaats in.
    76'
    Met nog een kwartier op de klok gooit Bob Peeters ook nog Kone in de strijd. Voor Remmer zit de wedstrijd erop.
    75'
    Aguemon blijft zich in de kijker spelen. Dit keer niet met een assist, maar met een fijnzinnig hakje. Een kans levert het wel niet op voor OHL. De tweede helft stelt toch een beetje teleur.
    68'
    Westerlo voert de druk op, maar OHL komt voorlopig niet in de problemen. De voorsprong blijft wel krap en dus blijft het ook spannend in deze topper.
    64'
    Ook bij zijn derde poging na de rust krijgt Henry de bal niet in doel. Hij kan van dichtbij uithalen, maar doet dat te overhaast en besluit hoog over.