Beerschot maakt een einde aan perfect rapport van Union

vr 30 augustus 2019 22:29
    1. 69' - Geel - Mèmè Placca Fessou
    Challenger Pro League - speeldag 4 - 30/08/19 - 20:31

Beerschot heeft de 3 punten thuisgehouden tegen Union: 1-0. Voor Union, dat in de tweede helft een strafschop miste, is het het eerste puntenverlies van het seizoen. Beerschot knoopt na een 1 op 6 weer aan met de zege.

Beerschot had in de eerste helft het merendeel van de kansen, maar vond iedere keer Union-doelman Saussez op zijn weg. De bezoekers kregen na de rust twee uitgelezen mogelijkheden om de score te openen.

Maar de Noor Sigurd Haugen raakte net na de rust de paal en Teddy Teuma zag in minuut 73 zijn strafschop gered worden door Beerschot-doelman Vanhamel. Niet veel later viel de goal aan de overkant: Placca strafte geblunder in de Union-defensie af: 1-0.

Union zette nog alles op alles, maar Beerschot hield in de slotfase stand. De ploeg van trainer Stijn Vreven heeft na een magere 1 op 6 weer reden tot vieren en nadert in de stand tot op 2 punten van Union. Voor Union is het na een perfecte start het eerste puntenverlies.

Bekijk de samenvatting van Beerschot - Union (1-0)

Doelpunt: 75' Placca Fessou 1-0

Doelman Vanhamel is de held na de gestopte strafschop.