Schalke 04 en Dortmund sluiten "Revierderby" elfde keer af met 0-0

1. 58' - Verv. Mario Götze door Thorgan Hazard
    2. 83' - Geel - Salif Sané
    3. 90' - Geel - Ahmed Kutucu
    Bundesliga - speeldag 9 - 26/10/19 - 15:33

De 95ste Revierderby tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund heeft een muis gebaard. De aartsrivalen uit het Rührgebied brachten veel strijd op de grasmat, maar weinig kansen. Ook Axel Witsel en invaller Thorgan Hazard konden de bezoekers niet helpen.

Dortmund-coach Lucien Favre voelt zijn stoel wat wankelen na een minder overtuigende competitiestart. Als de naam van José Mourinho al circuleert in de wandelgangen, kan je je geen nederlaag veroorloven in de zwaarbeladen derby tegen Schalke 04.

Jadon Sancho wou zijn coach wat ruggensteun geven en pakte na amper drie minuten al uit met de eerste kans van de Revierderby. Doelman Nübel moest meteen alert zijn. Het antwoord van Schalke bleef beperkt tot een lage schuiver naast de kooi van gelegenheidsdoelman Hitz.

Die eerste pogingen kregen geen vervolg en het middenveld werd het decor voor de derby: bitsige duels, twee fysieke ploegen die niet wilden wijken en een gebrek aan kansen.

Omdat het met combinaties niet lukte, zocht Schalke 04 zijn heil in stilstaande fases. Mét succes. Verdediger Salif Sané kopte een corner tegen de dwarsligger. Het lanceerde de thuisploeg net voor rust: Serdar mikte een opgelegde kans nog op de paal, Matondo had te veel tijd nodig om af te werken.

Ook Thorgan Hazard kan Dortmund niet lanceren

Ook na de rust bleef het opletten geblazen voor de corners van Schalke. Doelman Hitz mocht zijn bewaker aan de tweede paal bedanken bij een kopbal van Caligiuri. Jadon Sancho reageerde aan de overzijde met een heerlijke krul, die maar net naast de paal ging.

De invalbeurt van Thorgan Hazard bracht niet de verhoopte schwung in het spel van Dortmund. De Rode Duivel mocht zelfs blij zijn dat zijn handspel in het strafschopgebied niet werd bestraft met een penalty.

In de slotminuten ging Dortmund nog het nadrukkelijkst op zoek naar een doelpunt, maar uiteindelijk namen de aartsrivalen vrede met een scoreloos gelijkspel. Niet verwonderlijk: het is al de elfde keer dat er geen doelpunten vallen in de Revierderby.

90+4'

Voor de elfde keer houden Schalke 04 en Borussia Dortmund het op een scoreloos gelijkspel in de Revierderby. Schalke kon een goed derde kwartier niet verzilveren met een doelpunt;
    90+2'
    De extra tijd loopt al, als Reus het strafschopgebied binnenloopt. Hij kan een subtiele doorsteekpass net niet controleren.
    90+1'
    Op het scorebord is geen derby te zien, op het overzicht met gele kaarten wel. Invaller Ahmed Kutucu heeft niet veel tijd nodig om zijn exemplaar op te eisen bij Felix Brych.
    90+1'

90'
    90'
    Ahmed Kutucu (FC Schalke 04) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Manuel Akanji (Borussia Dortmund).
    89'
    Suat Serdar (FC Schalke 04) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    88'
    Bij grote kansen voor Schalke zwaait de lijnrechter te vaak met de vlag. Nu loopt Burgstaller niet op te letten en wordt zijn actie afgestopt.
    87'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Guido Burgstaller (FC Schalke 04) stond buitenspel.
    87'
    De ref fluit voor een fout, Marco Reus (Borussia Dortmund) heeft hands gemaakt.
    86'
    Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Amine Harit (FC Schalke 04).
    85'

Stevige charge

Sané tackelt met twee benen vooruit op Reus en mag van geluk spreken dat Brych het bij een gele kaart houdt.
    84'
    Opnieuw wil het thuispubliek een strafschop, opnieuw wijst Brych niet naar de stip. Terecht: Harit struikelt gewoon over een geblokkeerde bal.
    83'
    83'
    Borussia Dortmund krijgt een vrije trap. Salif Sané (FC Schalke 04) haalde Marco Reus onderuit.
    81'
    Motondo gaat als ongelukkige afwerker naar de zijlijn, Ahmed Kutucu moet beter proberen te doen.
    80'
    Axel Witsel (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Amine Harit (FC Schalke 04).