1. 41' - Geel - Youri Tielemans
  1. 76' - Verv. Youri Tielemans door Hamza Choudhury
  2. 83' - Verv. Marc Albrighton door Kelechi Iheanacho
Premier League - speeldag 30 - 20/06/20 - 13:31

Watford en Leicester City hebben de punten gedeeld in hun eerste match na de coronabreak. Die onderbreking van zo'n 3 maanden leek in de benen van de spelers te zitten, maar de prachtige goals van Chilwell en Dawson in de slotfase maakten de bijzonder matige match nog enigszins goed. Kabasele speelde 90 minuten bij Watford, Tielemans 75 bij Leicester. Dennis Praet ontbrak met een kuitblessure.

Geen furieuze start van Watford of Leicester City. De eerste helft had iets weg van één langgerekte studieronde. De bezoekers kwamen niet verder dan matige afstandsschoten. Thuisploeg Watford had tot twee keer toe wel kunnen scoren. Eerst kon Doucouré niet profiteren van een defensieve blunder van Ndidi en daarna liepen Pereyra en Kabasele elkaar in de weg om binnen te koppen. 0-0 bij de rust.

Watford kwam goed uit de kleedkamer en kreeg opnieuw een paar grote kansen, maar daarna zakte de wedstrijd weer in. Het venijn zat hem duidelijk in de staart. In de 90e minuut achtte Chilwell zijn moment gekomen. Een vlam met zijn linker op de rand van de zestien verdween heerlijk mooi in doel.

Toch waren de 3 punten niet binnen voor Leicester, want ook Watford had nog iets moois in petto. Dawson scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen en dat deed hij met een omhaal. Eindstand zo 1-1. Een matige match van beide teams, maar de doelpunten (die niemand meer verwachtte) mochten er zijn.

De schicht van Ben Chilwell:

De omhaal van Craig Dawson:

90+7'

EINDE: 1-1

Het was een matige match, maar de slotfase mocht er zijn. Uiteindelijk pakken Watford en Leicester allebei een punt na knappe goals van Chilwell en Dawson. Eindstand 1-1.

90+4'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Troy Deeney (Watford) stond buitenspel.
90+3'

Dol slot: 1-1 Dawson met de omhaal

Het venijn zit hem in de staart. Dawson maakt zijn eerste van het seizoen en hoe: met een omhaal. Schmeichel zit er nog wel bij, maar krijgt de bal niet meer uit zijn kooi. 1-1, dan toch een gelijkspel?

90+3'
Bij Watford wordt de hoekschop genomen door José Holebas. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+2'
Danny Welbeck (Watford) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'

90'

WOW: wat een doelpunt van Chilwell

Wát een goal van Chilwell! Aan de rand van de zestien trapt hij met zijn linker staalhard en loepzuiver binnen. Een pareltje. 0-1!

89'
Adrian Mariappa (Watford) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kelechi Iheanacho (Leicester City).
88'

Toch nog eens een snedige aanval van de bezoekers. Chilwell komt uiteindelijk met een goeie voorzet, maar de Watford-defensie werkt weg.

86'

Met nog 5 minuten reguliere speeltijd op de klok moddert de wedstrijd wat verder aan. Beide ploegen lijken vrede te hebben met 1 punt, of krijgen we toch nog een winnaar?

85'
Adam Masina (Watford) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
85'
James Maddison (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Christian Kabasele (Watford).
84'
Jonny Evans (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
83'
82'
Bij Leicester City wordt de hoekschop genomen door James Maddison. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
81'
Nathaniel Chalobah (Watford) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op James Maddison (Leicester City).
80'
James Justin (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tom Cleverley (Watford).