Premier League - speeldag 33 - 06/07/20 - 21:01
24'
Michael Keane
24'
1 - 0

Tottenham heeft nog een keer kunnen winnen en Toby Alderweireld heeft nog een keer kunnen spelen, maar de Rode Duivel vertolkte niet de hoofdrol. Die werd opgeëist door het duo Lloris-Son. De doelman en de aanvaller gingen met ruzie de rust in, na de pauze leek alles uitgepraat.

Goed is de sfeer niet bij Tottenham

Tottenham beleeft niet zijn beste seizoen. Vorig jaar speelde het nog de finale van de Champions League, dit jaar moet het zich reppen om de Europa League te halen.

Dat de spanningen hoog oplopen in het team van José Mourinho zag je na de eerste helft tegen Everton. Doelman Lloris haastte zich om aanvaller Son bij zijn nekvel te grijpen, ploegmaats konden dat nog net verhinderen.

Na de rust lijkt alles weer koek en ei

Had Mourinho de twee kunnen verzoenen tijdens de pauze? Daar leek het op, want net voor Lloris en Son het terrein weer opkwamen, omhelsden ze mekaar kort in de catacomben.

Alderweireld speelt hele match, Vertonghen valt in extra tijd in

Over naar de wedstrijd dan. Die had weinig om het lijf. Toby Alderweireld stond voor het eerst sinds de coronapauze nog een keer in de basis, Jan Vertonghen mocht in de toegevoegde tijd opdraven.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel halverwege de eerste helft. Everton-verdediger Keane veranderde een schot van Lo Celso van richting: 1-0.

In de tweede helft probeerde Son de score uit te breiden, maar dat was niet naar de zin van de bezoekende doelman Pickford.

Met nog 5 speeldagen op het programma staat Tottenham nu op de 8e plaats, op 1 punt van nummer 7 Arsenal. Komende zondag zien de twee mekaar in een Londense derby.

Toby Alderweireld
Rode Duivel Toby Alderweireld kopt de bal weg uit zijn doelgebied.
José Mourinho en Carlo Ancelotti
Coronapandemie of niet, Mourinho (Tottenham) omhelst zijn collega Ancelotti (Everton).

90+5'
Djibril Sidibé (Everton) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
Bernard (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur).
90+2'
90+1'
De poging wordt gered door Hugo Lloris (Tottenham Hotspur). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
90+1'
Moise Kean (Everton) haalt uit met zijn rechter...
90+1'

89'
Anthony Gordon (Everton) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
89'
Bij Everton wordt de hoekschop genomen door Lucas Digne. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
88'
Moise Kean (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Giovani Lo Celso (Tottenham Hotspur).
87'
87'
André Gomes (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Erik Lamela (Tottenham Hotspur).
84'
83'
Vrije trap voor Tottenham Hotspur. Anthony Gordon (Everton) hield Harry Kane vast en dat had de scheidsrechter gezien.
83'
Dominic Calvert-Lewin (Everton) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
82'
Serge Aurier (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lucas Digne (Everton).