Premier League - speeldag 17 - 14/12/19 - 16:00
    Dan Gosling
    0 - 1
    Dan Gosling
    84'

Chelsea dreigt een vrije val te maken na een 4e competitienederlaag in 5 duels. Tegenstander Bournemouth had zijn laatste 5 matchen verloren, maar Dan Gosling maakte een einde aan die statistiek.

Chelsea kon zich in Europa plaatsen voor de 1/8e finales van de Champions League, maar in de competitie draait het de voorbije weken vierkant. Dat kon ook gezegd worden van tegenstander Bournemouth, dat zijn laatste 5 matchen had verloren.

Chelsea eiste de bal op tegen Bournemouth, maar de midweekmatch zat duidelijk nog in de benen en in het hoofd. De jongens van Lampard konden zelden voor een versnelling zorgen en als dat toch eens lukte, was er nog altijd de uitstekende doelman Ramsdale die in de weg lag.

Het stugge Bournemouth kreeg in de finale, toen Batshuayi al was ingevallen bij Chelsea, uiteindelijk nog iets meer loon naar werken. Gosling vloerde Kepa met een lob. De scheidsrechter keurde het doelpunt eerst af wegens buitenspel, maar de VAR draaide die beslissing terug.

Ondanks de zoveelste nieuwe nederlaag staat Chelsea nog altijd 4e, maar in plaats van naar boven te kijken zoals de voorbije weken, mag het stilaan naar beneden kijken, waar het onder meer het verrassende Sheffield United ziet en het oprukkende Manchester United en Tottenham.

90+3'
    Redding van Aaron Ramsdale (Bournemouth), die de bal al duikend kan pareren.
    90+3'
    Mateo Kovacic (Chelsea) haalt uit met zijn rechter...
    90+3'
    Bij Chelsea wordt de hoekschop genomen door Callum Hudson-Odoi. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
    90+2'
    Philip Billing (Bournemouth) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kepa Arrizabalaga (Chelsea).
    90+1'

89'
    Callum Hudson-Odoi (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Diego Rico (Bournemouth).
    87'
    Dominic Solanke (Bournemouth) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    87'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Tammy Abraham (Chelsea) stond buitenspel.
    86'
    De VAR heeft de beelden nog een keer bekeken en heeft het doelpunt voor Bournemouth bevestigd.
    84'

Bournemouth

Dan Gosling kan scoren voor Bournemouth. De assist komt op naam van Jefferson Lerma.
    84'
    Dan Gosling (Bournemouth) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    84'
    Diego Rico neemt de hoekschop voor Bournemouth. Hij dropt de bal centraal voor doel.
    82'
    Bournemouth
    82'
    Vrije trap voor Chelsea. Dan Gosling (Bournemouth) hield N'Golo Kanté vast en dat had de scheidsrechter gezien.
    81'
    81'
    Mateo Kovacic (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dominic Solanke (Bournemouth).