Premier League - speeldag 18 - 22/12/19 - 17:30
Willian
0 - 2
Willian
45+4'

Mourinho is voor de tweede keer in een paar weken tijd op een van zijn ex-clubs gebotst. Nu ging hij met Tottenham kopje-onder tegen Chelsea. De thuisploeg speelde zielloos en Willian kon profiteren met twee goals. Batshuayi, die 10 minuten mocht invallen, wordt met zijn ploeg zo stevig 4e.

Het stadion was klaar voor een zinderende Londense derby, maar de supporters kregen niet waar ze voor betaald hadden. Mourinho liet de ideeën van Eriksen op de bank en zo werd Tottenham vastgespijkerd door de bezoekers.

Chelsea was heer en meester en Willian zette het overwicht al snel om in een doelpunt. Hij gaf een hoekschop kort en kreeg de bal meteen terug. De Braziliaan sneed de zestien in, kreeg te veel ruimte, en vuurde het leer onhoudbaar de verste hoek in. De thuisploeg had geen reactie in huis en kreeg voor de pauze nog een tegengoal aangesmeerd.

Die kwam er na een duidelijke strafschopfout van doelman Gazzaniga. Die vloog Alonso omver. Toch had de scheidsrechter eerst geen oren naar het protest van Chelsea. De VAR greep in, de bal ging toch op de stip en Willian tekende voor de 0-2.

Na de pauze maakte de videoscheidsrechter het Tottenham nog wat moeilijker. Ref Taylor had opnieuw niets in de gaten, maar hoorde de VAR plots in zijn oor. Die had natrappen van Son opgemerkt. De Zuid-Koreaan moest na een uur gaan douchen.

Met 10 tegen 11 kon Tottenham nooit meer dreigen. Daar kon ook Eriksen niets meer aan veranderen. Batshuayi kreeg in het slot nog speelminuten van Lampard. Hij kwam nog het dichtst bij de 0-3, maar mikte net naast.

Racistisch incident overschaduwt de partij

De derby tussen Tottenham en Chelsea werd een paar keer stilgelegd. Doelman Kepa kreeg wat naar zijn hoofd geslingerd, maar vooral de racistische gezangen lagen aan de basis van dat oponthoud. Antonio Rüdiger kreeg racistische geluiden en teksten naar zijn hoofd geslingerd. Hij meldde dat aan zijn aanvoerder en die lichtte de scheidsrechter in.

Die volgde het protocol en ging verslag uitbrengen aan de vierde scheidsrechter. De stadionomroeper riep daarna twee keer om dat er voor racisme geen plaats is in het voetbal. De kans is groot dat het incident nog een staartje krijgt.

De fout van de Tottenham-doelman

En het natrappen van Son

90+9' tweede helft
90+8'

Einde!

Lampard klopt Mourinho, Chelsea klopt Tottenham. Het werd 0-2 na een zwakke prestatie van de thuisploeg.
90+8'
Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+7'
Toch nog wat werk voor Kepa. Harry Kane kan trappen, maar Tomori zit er goed tussen en zijn doelman pakt makkelijk.
90+7'
Harry Kane (Tottenham Hotspur) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+4'

Batshuayi net naast!

Willian heeft er nog steeds zin. Hij zoekt Batshuayi met een bal precies op maat. Onze landgenoot blijft rustig en gaat voor eigen succes. Zijn knal zoeft niet zo gek ver naast.
90+4'
Michy Batshuayi (Chelsea) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+2'

8 minuten

8 minuten dat is niet min. De spelers hebben dus nog ruim de tijd om eindelijk nog een keer voor spektakel te zorgen.
90+2'
Christian Eriksen neemt de hoekschop voor Tottenham Hotspur. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
89'
Reece James (Chelsea) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
89'
89'
Willian lanceert een pijlsnelle tegenaanval. Hij zoekt en vindt Kanté op de rechterflank. Batshuayi loopt gretig de zestien in, maar de actie van Kanté draait in de soep.
87'
Bij Tottenham Hotspur wordt de hoekschop genomen door Christian Eriksen. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
87'
Eriksen knalt zijn vrijschop tegen Batshuayi aan. Een corner voor Tottenham.
87'
We krijgen toch geen strafschop voor Tottenham Hotspur. Dat hebben de scheidsrechter en de VAR samen beslist.
87'
86'
Kurt Zouma (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dele Alli (Tottenham Hotspur).