Diogo Jota
70'
Diogo Jota
4 - 0

Wolverhampton heeft zich gekwalificeerd voor de 1/16e finales van de Europa League. In de laatste groepsmatch in groep K stond enkel nog de groepwinst op het spel. Ondanks een ruime zege van de ploeg van Rode Duivel Leander Dendoncker was die eer voor Sporting Braga.

Wolverhampton en Braga waren al zeker van hun ticket voor de volgende ronde, maar wie groepswinnaar zou worden was nog niet duidelijk. Wolverhampton kon alleen hopen op een misstap van Braga en zelf proberen te winnen tegen Besiktas.

De ploeg van Dendoncker klaarde de klus pas na de rust. Jota scoorde de belangrijke 1-0 en daarna was het tijd voor 5 opmerkelijke minuten met Dendoncker in de hoofdrol.

Eerst schoot hij van dichtbij op de paal, een minuut later schoot hij van ver op de paal -waaruit Jota de 2-0 scoorde - maar de derde keer was de goede keer. Dendoncker kopte een hoekschop van Moutinho binnen: 3-0. Jota lukte nog een zuivere hattrick en legde de eindstand vast.

Helaas voor Wolverhampton won Braga ook. Op het veld van Slovan Bratislava werd het 2-4. Zo eindigen de Portugezen met een punt meer dan Wolverhampton.