90+4'
Andreas Pereira
0 - 5
90+4'

Manchester United heeft de coronahetze niet aan zijn hart laten komen in Oostenrijk. Voor een leeg stadion in Linz maakte United gehakt van thuisploeg LASK: 0-5. Drie doelpunten vielen in de laatste tien minuten van de wedstrijd.

Met LASK en Manchester United stonden er twee ex-tegenstanders van Club Brugge tegenover elkaar. De Oostenrijkers werden begin dit seizoen door blauw-zwart uit de voorrondes van de Champions League gewipt, terwijl United in de vorige ronde van de Europa League een einde maakte aan het Europese avontuur van Club.

Dat de Engelsen een maatje te groot waren voor de Oostenrijkse competitieleider was al snel duidelijk. Op het halfuur jaste Ighalo na een heerlijke controle de bal fraai in doel. Die voorsprong werd op het uur verdubbeld. Dit keer was James de auteur van een knap doelpunt.

Met de 0-2 op het bord kon United controleren en in de slotfase moest LASK de kelk nog tot op de bodem ledigen. Mata, Greenwood en Pereira dikten nog aan tot 0-5, waardoor de terugmatch - als die al gespeeld wordt door de coronadreiging - alvast overbodig is.

De fraaie 0-1 van Ighalo:

James maakt er 0-2 van: